Autokuumetta

autokuumetta2

 

Nyt ovat asiat sillä mallilla, että meille on päätetty hankkia auto. Eikä mitä tahansa autoa, vaan tila-auto, koska mihinpä muuhunkaan automalliin saa takapenkille mahtumaan kolme turvaistuinta (kahden olemassaolevan palkki-istuimen lisäksi hankitaan joku sopiva turvavyöistuin)? Ollaan miehen kanssa 37-vuotiaita ja ajettu ajokorttimme heti silloin 18-vuotiaina, mutta autoa emme ole omistaneet koskaan. Ja nyt täytyy myöntää, että olen autonhankintapäätöksestä aika innoissani. Ajatus kaikista tulevista reissuista suorastaan hykerryttää, niin monet kyläilyt ja muut kivat retket on autottomalta 3-lapsiselta perheeltä jäänyt väliin! Kaikki te sukulaiset siellä bussireittien saavuttamattomissa ja ystävät satojen kilometrien päässä, täältä me vielä tullaan!

Mutta nyt kaivataan tila-autokuskeilta vinkkejä! Etsinnässä on enintään 10 vuotta vanha ja mahdollisimman vähän ajettu tila-auto, mahdollisimman vähän kuluttavalla bensakoneella (ei ainakaan dieselillä). Takapenkin pitää koostua kolmesta erillisestä istuimesta ja tavaratilaakin olla riittävästi. Eikä tietenkään haittaa, vaikka tavaratilassa olisi vielä kaksi esiin nostettavaa lisäistuintakin. Jos hintaakin saisi olla maksimissaan 10 000 euroa, niin mikäköhän automerkki/malli tarjoaisi parhaan hinta-laatu-suhteen ja luotettavuuden, edulliset varaosat/huollot jne? Mikä kannattaa kiertää kaukaa? Ilmiantakaahan lempparinne/inhokkinne perusteluiden kera! 🙂

Dreaming of a car…

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

10 kommenttia

 1. Opel Zafira. Vähän ajettuja saa alle tuon hinnan. Tilat sopivan muuntelukykyiset. Näppärän kokoinen ajaa eli ahtaissa parkkihalleissa mahtuu peruuttelemaan. En osaa sanoa, meneekö kolme istuinta keskipenkille, mutta yhdenhän voi laittaa takapenkin lisäistuimelle, joita tästä mallista löytyy vakiona kaksi kappaletta. Kolmatta Zafiraa ajellaan ja kaikki kai olleet sunnuntai-kappaleita, kun ei isoja vikoja ole ollut koskaan.

 2. Lämpimästi voin suositella Ford s-Maxia. Kahden vuoden kokemuksella ollaan oltu tosi tyytyväisiä!

 3. Moikka!
  Meillä on ollut kolme eri merkkistä tila-autoa. Ensin Ford galaxy, jossa 7 penkkiä. Tilat loistavat! Kaikki takapenkit siinä mallissa irroitettavassa. Tuplavaunut sai nostaa kasattuna kyytiin ? Siis ilman kolmatta penkkiriviä. Jalkatilat viimeiselläkin rivillä hulppeat. Bensaa taisi syödä melko rutkasti, mutta niin kai sen kokoluokan auton täytyy.
  Toisena meillä oli vw touran. Siinä normi 5 paikkaa. Tiloiltaan sekin oikein mainio.
  Tässä kyseisessä autossa (muista en osaa sanoa) ongelmana oli kytkin. Se toimi mutta ei palauttanut sitä aivan ylös. Vikaa yritettiin korjata monia kertoja, tuloksetta. Auto söi myös öljyä melko runsaasti. Bensan kulutus muistaakseni 8-9l/100 maantiellä.
  Kolmas tila ihmeemme on Toyota Corolla verso 5 penkillä. Tiloiltaan jälleen kerran loistava! Meillä kaksi turvaistuinta ja aikuinen sopivat helposti takapenkille. Kuvittelisin näinollen kolmekin istuinta menevän.
  Tähän mennessä en ole huonoa sanottavaa autosta löytönyt. Bensan kulutus maltillista, n.7l/100 maantieajossa.

 4. Meillä on neljä lasta ja autona Touran. Takana on viisi penkkiä, joista kaksi ihan perällä olevaa saa taitettua alas, eli lisämatkustajia mahtuisi teillä tarvittaessa kaksi. Tykkään siitä ettei auto ole mikään jättiläinen vaan ihan perusauton näköinen. Ja lisäksi siitä, että penkit ovat hieman korkeammalla, ei tarvitse istua ihan ”maassa”. Meillä on diesel-kone mutta veikkaisin että bensakoneellakin löytyy.

 5. Touran meilläkin ja olen tykännyt. Tourania isompi vaihtoehto on sitten VW caddy ja siinäkin mun ymmärtääkseni kaksi kokoluokkaa. Ei varmana lopu tila kesken. Omassa touranissa ei ole ollut mitään kummoisempia vikoja. Maanantai kappaleita löytyy varmaan joka merkiltä. Ne FSI ja TSI:t kannattaa jättää kuitenkin kauppaan niistä en ole kuullut hyvää. Itse ajan TDIllä, joten bensan kulutuksesta en tosiaan osaa sanoa kuin vain dieselistä kokemusta. Diesel moottori taas kestää enemmän kilometrejä kuin bensakone, mutta häviää sille taas tehoissa ja käyttökustannuksissa (dieselvero).

 6. Fordilla on mielestäni ollut hyvä hinta-laatu suhde. kannattaa tsekata huoltojen hinnat ja katsastustilastot (= paljonko katsastuksessa on autoja hylätty). Sieltä kannattaa sitten valita auto mahdollisimman pienellä prosentilla.

 7. Täältäkin suositus Ford s-maxille. Meillä tällä hetkellä jo toinen tätä mallia käytössä ja ollaan oltu tyytyväisiä. Takapenkillä kolme erillistä penkkiä helpottaa vöiden laittamista. Meilläkin kolme istuinta takapenkillä. On hyvä ajaa ja tavaraa mahtuu paljon. Lisäksi on kiva, kun saa tarvittaessa pari lisähenkilöä kyytiä, kun auto on 7-paikkainen.

 8. Suurperheen paljon autoilevana äitinä antaisin ehdottoman ääneni Toyotalle. Edellisellä menopelillä huristeltiin 350000 km ja kaveri ei ikinä pettänyt! Nyt alla on uudempi saman merkin toveri ja siitäkin ollaan pidetty.
  Ranskalaiset mä kiertäisin kaukaa, saksalaisiin suhtaudun kevyellä varauksella (käsittääkseni korjaukset on hintavia).
  Scodalla olen joskus ajellut ja se on sellainen perushyvä. Jos mun ei tartteis miettiä mitään järkisyitä niin ajelisin Audilla tai Jeepillä.
  Japanissa osaavat autot. Toyotalle ääni pitkähkön tuttavuuden perusteella, Hondasta pidän myös! Hondalla on sellainen kivan näköinen ja järkevän oloinen 6 paikkainen auto myös, tuttavat ajaa sellaisella ja ovat pitäneet. Suosittelen kyllä harkitsemaan 7 paikkaista autoa, se on nimittäin kiva jos voi joskus ottaa niille palleroisille kavereitakin kyytiin!

  1. Voi voi, Toyota ei ole valmistanut Japanissa enää pitkiin aikoihin autoja Euroopan markkinoille johtuen tuontitulleista. Kaikki ne ovat olleet euroopassa valmistettuja autoja.

   Ranskalaiset autot ovat paljon parempia kuin luulet, mutta taidat luulla enemmän kuin tiedätkään.

 9. Meillä vw caddy maxi. Tilat loistavat, 7-paikkainen. Kaikkien penkkien ollessa käytössä yksöisrattaat menee kasaamatta kyytiin ja tuplat kasattuna. Takimmaisen penkkirivin saa poiskin (ja myös takapenkin, jollon auto toimii liki pakettiauton veroisena. Mulle yksi tärkeä kriteeri oli, että takimmainen penkkirivi ei saa olla takaikkunassa kiinni, koska en usko sen olevan turvallista. Huono puoli on, että (ainakin meidän autossa) isofixit on vaan keskimmäisen penkkirivin reunoissa ja kun nämä paikat on käytössä, on taakse kulkeminen hankalaa. Joko pitää irrottaa istuin reunasta tai sitten kömpiä penkkien yli tai takakontista. Tosin meillä isommilla lapsilla tuo takimmainen rivi on silti ihan suosikkipaikka. Luotettava menopeli ja dieselinä kestää kilometrejäkin paljon.