Cheap and chic?Vai vaan cheap? No, halpa tuo uusi hylly ainakin oli, sitä ei käy kiistäminen. Mutta valitettavasti se myös näyttää siltä….

Kuten arvata saattaa, kauhea pohdiskelu tätäkin ostopäätöstä edelsi! Ensin olisin halunnut maalata hyllyn taustaksi liitutaulun kanssa identtisen mustan harmaalla kehystetyn boksin ja siihen mustan osion eteen sitten mustat hyllyt kannattimineen. Mutta siinä tapauksessa hyllylevyt olisivat olleet vain 56cm leveät, ja vähän naurettavaltahan ne olisivat näyttäneet, niiden tarjoamasta säilytystilasta nyt puhumattakaan! Seuraavassa vaiheessa keksin, että hyllyjähän voisi leventää myös harmaan kehyksen päälle ja maalata mustiin hyllylevyihin kehyksen levyiset harmaat päät. Tällöin hyllylevyt olisivat olleet jo 68cm leveät, mutta siinä kaikessa ylimääräisessä maalaamisessa olisi ollut turhan paljon extrahommaa. Joten lopulta mentiin siitä mistä aita oli matalin, Ikean seinäkiinnityslistat, kannattimet ja hyllylevyt, yhteensä 42,75 euroa. Hyvä puoli tässä ratkaisussa on maksimoitu säilytystila (hyllyleveys75cm) ja se, että kirjat sun muut tavarat voivat oikeassa reunassa nojata seinään, eivätkä ne tipahda kenenkään päähän. Miinusta ovat melamiinihyllyn vaatimaton paksuus, kelmeä pinta ja superterävät kulmat, sekä seinäkiskojen valkoisen sävy, se kun on seinän kanssa eri sävyä. Olisin mieluusti ottanut kiskot harmaina, mutta sehän on jo aikoja sitten mallistosta poistunut väri. Edellisen kotimme työnurkkaukseen hankin harmaat kiskot ja kannakkeet, joita ei koskaan edes kiinnitetty (ja sitä edellisessä kodissa meillä oli keittiössä samoja kannakkeita lasihyllyillä varustettuna). Vaan nyt ne vintissä lepäävät kiskot olivat liian lyhyet ja kannattimiakin liian vähän. Suunnittelin kyllä noiden valkoisten spreijaamista mattamustiksi, mutta taitaa jäädä toteutumatta. Sen verran paljon mulla on keskeneräisiä projekteja!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

7 kommenttia

  1. Kauniiltahan tuo näyttää! Kunpa eivät vain ala käyttää kiipeilytelineenä. Nimim. yhden pienen vuorikiipeilijän äiti.

  2. Minusta tuo on hienon näköinen hylly!! Eikä mitenkään halvan vaan tosi kivan! Huomio kiinnittyy eniten noihin kivoihin juttuihin hyllyllä!