Elämäni ensimmäiset raakakakut

raakakakku2

raakakakku3

raakakakku4

raakakakku_sitruuna1

raakakakku_sitruuna2

 

Uusi vuosi toi tullessaan myös uuden terveellisemmän elämän. Tai ainakin sen opettelun. Mullahan on edelleen kunnon lasti vauvakiloja jäljellä, mutta koska vielä imetän, enkä halua myrkyttää vauvaani rasvasoluista maitoon liukenevilla toksiineilla, aloittelen urakkaani melkolailla lempeästi. Alkajaisiksi jätin sokeriset herkut pois, joten samalla koitti luonteva hetki tehdä pitkään haaveilemani, elämäni ensimmäinen raakakakku.

Eilen sitten aloitin Uusia Tuulia -blogista löytämälläni suklaisella reseptillä. Lopputulos on enemmän miehen makuun, minun suuhuni täytteen avokado maistuu liian vahvasti (eikö ollut riittävän kypsää?). Ensi kerralla voisin siis korvata avokadon lisämäärällä banaania, toki siitä nyt ravintosisältö kärsii.

Tänään halusin kokeilla raikkaampaa kakkua ja vuoron sai Karita Tykän hunajainen sitruuna-kakku. Menin pilaamaan hyvän kaakun (kuvassa jäätynyt) tuuppaamalla siihen Oetkerin vanilja- ja sitruuna-aromeja, kun ei nyt muuta kaupasta löytynyt. Tai lähinnä se oli kai se vanilja, jonka säilöntäaineena toimiva etanoli (kakkuni eivät siis ole oikeaoppista raakaruokaa) teki kakkuun karmean maun. Muutoin olettaisin kakun makuyhdistelmän toimivan.

Kaappiin on muutoinkin tässä muutaman päivän aikana löytänyt tiensä jo melkoinen joukko ns. superfoodeja. Chia-siemenistäkin olen jo tehnyt minttusuklaavanukasta, joka sekin oli kyllä enemmän miehen mieleen. Tässä ensimmäisen neljän päivän aikana ei ole tehnyt mieli karkkiakaan, että sikäli ihan hyvä startti. Että josko sitä sitten uskaltaisi tähdätä rantakuntoon “jo” vuonna 2016?

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

6 kommenttia

 1. Hei,

  Vaniljauutteissa on isoja eroja. Kokeilemalla löytää mieleisensä. Itse käytän yleensä Steenbergsin luomu vaniljauutetta. Sekin on uutettu etanoliin, niin kuin uuteet yleensäkin.
  Kokeile ihmeessä myös Karita Tykkää-palstaltani löytyvää vanilja-vadelmakakkua. Otsikkona kaipaatko erilaista kakkua lasten syntymäpäiville…
  Tuo kakku on raikas ja maistui kaikille vieraillekin. <3

  Mukavaa talvea!
  Karita

  1. Ahaa, olin aivan varma, että tämä etanoli oli ihan vaan Dr.Oetkerin keksintöä. No, mutta tunnustettakoon, että kaadoin sitä kyllä aikas reilusti… puoli pulloa? Että ens kerralla sitten jotain muuta, kiitos vinkistä! Ja erikiva kun käväisit, oikein mukavaa alkuvuotta! 🙂

  1. Kiitos vinkistä ja linkistä, näyttää ja kuulostaa ihanan raikkaalta tuo marjakakku! Kuten kakkukuvistani näkyy, häivyttelin niitä itseäni häiritseviä sivumakuja (avokado ja etanoli) justiinsakin marjoilla, eli ne vois olla mun juttujani. Ja kiva kun poikkesit! 🙂

 2. Mä olin raakaruokakurssilla ja ensimmäinen asia minkä kurssin pitäjä meille sanoi oli se ettei raakaherkut ole herkkuja vaan ateriankorvikkeita. Niissä on valtavasti energiaa mutta siis hyvässä muodossa. Tämä kyseinen raakaruokailija korvasi siis aterioita syömällä palan kakkua. Finelin ruokakorissa pystyy kätevästi laskemaan energiamäärät. Avokaado-suklaamousse ainakin sisältää melkomäärän energiaa 🙂

  1. Jep, eihän tällaista kaakkua pysty isoa palaa syömään, eikä sen palan (molempia on muuten edelleen pakkasessa) jälkeen tee vähään aikaan mitään mielikään. Karkkeja upposi kyllä megapussi alle tuntiin, ja siinä pussissa melkeipä päivän kalorit ja nolla vitamiinia tai hivenainetta, että siihen nähden nämä kakut ei ole ollenkaan huonompi vaihtoehto. Toki laihtumistarkoituksissa on myös kalorinsaantia rajoitettava.