Ensimmäinen ikioma keittiömme

eka_kvik_keittio1_edited-1

eka_kvik_keittio2

 

Tässä helmikuussa 2006 ostetun ensimmäisen oman kotimme ikioma ja itse suunniteltu keittiö, sattuneesta syystä Kvikin mallistoa. Silloin ensisijainen toive oli kiiltävä keittiö, toissijainen toive vetimettömyys. Ja koska Kvikillä ei vielä silloin ollut kiiltävää vetimetöntä, varustettiin kiiltävät ovet pitkillä kantikkailla teräsvetimillä. Huonekorkeutta oli 2,9 metriä ja koko asunnossa neliöitä vain 56, joten yläkaappia täräytettiin kahteen kerrokseen. Keittön takaseinä oli 2,78cm pitkä ja patterin takia vasempaan reunaan piti varata kunnon täytepala, joten itse kaapistoille jäi tilaa justiinsa täydelliset 3,6 metriä, eli sain kalusteet rakastamallani 60cm jaolla. Ylhäällä siis 8x60cm yläkaapit (korkeus á 64cm), alhaalla vasemmalta lukien kaksi 60cm ovellista kaappia, joissa oli sisällä ulosvedettävät korit (muistaakseni 3 per kaappi), kolmantena kalustepeitteinen tiskari, sitten 60cm allaskaappi ja viimeisenä 120cm laatikosto (<3<3<3). Taso oli harmaata, betonikuvioista laminaattia ja allas oli pyöreä ja sijaitsi viemärin takia noinkin lähellä keittotasoa.

Teräksinen jääkaappi-pakastin ja 60cm komero korotetulla uunilla oli sijoitettu keittotasoa vastapäätä, niitä varten tehtyyn koteloon, jolloin ne vähän jakoivat tilaa, eivätkä näkyneet olkkarin puolelle.

P.S. Vaikken mä nyt vieläkään mikään mestarikuvaaja ole, niin kiva nähdä, että edes jotain kehitystä on tapahtunut sitten kevään 2009, jolloin nuo kuvat on otettu. En meinaan käsittelemälläkään saanut niistä tuon ihmeempiä…

Our first self-designed Kvik kitchen, built 2006.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

9 kommenttia

  1. Hih, olen seurannut blogiasi pari vuotta jo ja nyt vasta tajusin miksi tunnuit niin tutulta! Meitähän yhdistää monta Manoa ja pari muutakin kaapistoa eli olet kalustanut entisen taloni. Ja ottaisin yhä ehdotuksesi vastaan. Ilmankos myös oma sisustuksesi viehättää silmää. Kiitos hienoista visuaalisista elämyksistä!

  2. Aivan ihana keittiö ja erityisesti silmäni hakeutui tuohon eleganttiin ja niin ajattomaan liesituulettimeen! Hetken kuvaa katseltuani tajusin, että meillähän on melkolailla samanlainen täällä kotona 😀 heh..
    Minäkin olen suraillut blogiasi jo pitkään ja ottamasi kuvat ovat hyvälaatuisia ja mukavaa katseltavaa. Monta ”ahaa” elämystä olen saanut seuratessani päivityksiäsi! 🙂 Kiitos, kun jaat meidän seurailijoiden kanssa tätä ihanaa musta-valko sisustuksen ilosanomaa.

  3. Keittiön koneiden sijoituksessa kylmäkone ja liesi vierekkäin, tuliko tämä moka huomattua vasta jälkikäteen?

    1. Ei, kyllä se ”moka” oli ihan tietoinen valinta. 😀 Uunin ja kylmälaitteen välissä oli pieni rako ja muutoinkin tämä ongelma on lähinnä energiataloudellinen. Erillisuunithan eivät juurikaan kuumene, aikanaan uunin suurin sallittu pintalämpötila oli 50 asteen luokkaa ja uunin ulospuhaltama ilma jäähdytettyä (ja uunin takana hyvä ilmankierto). Sen sijaan tiskari kylmälaitteen vieressä, mitä myös paljon näkee, on oikea ongelma, kun tiskarin kuumat vesihöyryt haperruttavat kylmälaitteen tiivisteitä. Ja monestihan tiskaria (meillä se ainakin pyörii vähintään kerran vuorokaudessa!) myös käytetään enemmän kuin uunia.