Ensimmäinen oma auto

uusiauto1

uusiauto2

 

Kiitos vinkkienne ja aktiivisen googletuksen, nyt on elämämme ensimmäinen auto, 2007 vuoden Toyota Corolla Verso (1.8 litrainen bensakone) hankittuna! Nyt voidaan mennä ja tulla just niinkuin itsestä tuntuu, ja vieläpä koko perheen voimin! Kaikki kolme lasta turvaistuimineen mahtuvat takapenkille (kolme erillistä istuinta, joita voi liikutella syvyyssuunnassa ihan yksitellen) ja tavaratilassa on vieläpä kaksi esiinnostettavaa lisäistuinta satunnaisia kyytiläisiä varten. Ja tavaratila on riittävän iso, joten voidaan lähteä vähän pitemmällekin kyläilyreissulle!

Kokosin ylle pientä ostoslistaa tarvittavista autoilutarvikkeista, ja yritin toki etsiä niistä ne kaikkein tyylikkäimmät versiot. Tuleeko teille parkkikiekon (Lifesaver Helsinki), ilmanraikastimen (kuvassa Wunderbaum, eipä se nyt ihan pakollinen ole…), auton ensiapulaukun (tuota myy ainakin Prisma), bensasuppilon ja -kanisterin (Plastex, myy ainakin Prisma), ikkunan aurinkosuojien (Britax, myy ainakin Lastenturva) ja etupenkin kurasuojan/lelulokerikon (Britax, Lastenturvasta ainakin saa) lisäksi mieleenne muuta oleellista?

Kuvat jälleenmyyjien sivuilta.

Our first car (ever!) and some useful accessories.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

21 kommenttia

 1. Lumiharja, joka ei tietysti juuri nyt ole ajankohtainen 🙂 Jotkut pitävät (lumi)lapiotakin mukana ajossa. Minulla kulkee myös roskispusseja ja talouspaperia hanskalokerossa.

  1. No niinpä tietty, olen vielä kovin kesäisissä fiiliksissä! Olenkin nähnyt sellaisia kivoja pieniä muovisia lumilapioita autoon, nyt sainkin hyvän syyn hankkia sellaisen… 😀

 2. Onnea autosta! Lasten kanssa matkustaessa talouspaperirulla tms. on kätevä, vaikkapa takakontissa, sille on reissuilla ollut tarvetta. Edullisia aurinkosuojia saa Motonetista ja potkimis-/kurasuojuksia Prismasta. Pitkillä matkoilla käteviä on olleet kaupan lehtihyllystä saatavat lasten ”pikkukirjat” 2€.

  1. Kiitti! Joo, lasten kanssa täytyy varautua kaikenmoisiin rätteihin! Prismasta hainkin jo edulliset aurinkosuojat, Britaxilla vaan oli hienommat kuvat. 😀

 3. Turvaliivi/heijastinliiviä suositellaan autoihin ja Virossa nuo ovatkin ihan pakolliset olla autossa. En tosin tiedä kuuluvatko ne tuohon auton ensiapupakkaukseen jo. Mutta lisäävät omaa turvallisuutta mikäli auto hajoaa tielle tai joutuu auttamaan muita autoilijoita. Ja no talvea varten tietenkin nuo jo yllämainitut lumivarusteet ja lukkosula (vaikkakaan se ei auton sisällä sitten auta). Ja no sitten itseltä löytyy tupakansytyttimeen tuleva puhelimen laturi. Onnea autosta!

 4. Onnea uudesta menopelistä. Olethan tsekannut Bilteman autovarusteet? Paljon edullisempia kuin lasntarvikeliikkeissä. Meillä on lokeroiden ja potkimissuojien lisäksi myös kätevät ipadien ripustussysteemit.

 5. Myös kosteyspyyhkeet on lasten kans hyviä. Meillä on ihan niitä peppupyyhkeitä iso paketti aina mukana. Ja kännykän laturi autoon, semmonen mihin saa 2 puhelinta samaan aikaan lataukseen.

 6. Mulla ei ole koskaan ollut bensakanisteria autossa. Haisevat, koska ainakaan minä en saa niitä koskaan täytettyä niin, ettei roiskuisi. Auto näyttää rangen, mihin kulloisellakin bensamäärällä pääsee, tankkauspaikkoja on kuitenkin Suomessa tiheästi. Talouspaperia, kosteuspyyhkeitä ja oksennuspusseja ( pienet roskapussit / suuret pakastuspussit toimivat hyvin) suosittelen kokemuksesta pienten lasten kanssa matkustaessa 😉 .

  1. Ajattelin tehdä autosta sellaisen hyvin varustellut ”pitstopin”, josta löytyisi aina kattava tarpeisto vaipanvaihtoon (2v5kk vielä vaipoissa), nenäliinoja, harsoja (läikkyneen mehun kuivaukseen ynnä muuhun toimintaan) ja varavaatetta kaikille lapsille. Ja noi roskis/oksennuspussit onkin hyvä muistutus, siihen käyttöön saadaan edesmenneeltä koirulilta jääneet kakkapussit! Kanisterin hankinnan taidan unohtaa. 🙂

 7. Ette tarvitse ikkunoiden varjostimia, teillähän on tummennetut takalasit. Samoin bensakanisteri on turha. Trattiakaan ei tarvita nykyisin kuin keittiössä 🙂

  1. Joo, meillä on tosiaan on tummennetut takalasit, mutta siltikin ikkunapaikalla matkustanut tyttö valitti (sillälailla kovaäänisesti…), että matalalta paistellut ilta-aurinko häikäisee. Joten hermojeni kannalta katsoin ne tarpellisiksi. 😀 Nykyautojen tankit on kyllä jättisuuria, joten tuo kanisteri lienee kyllä melko turha. Mutta kun sattui sopimaan niin hyvin tuohon kollaasiin! 😉

 8. Käynnistyskaapelit ja hinausköysi sekä kyllä mulla löytyy bensakanisteriki autosta ( nykyäänhän niissä on käännettävä korkki missä on letkunpätkä joka ajaa tratin virkaa).

 9. Turvaliivi ja taskulamppu ovat tarpeellisia, koska autot tuppaavat aina hajoamaan pimeällä ja kännykän taskulamppu ei välttämättä pelasta tilannetta jos akku on loppu.

 10. Viime jouluna tilasimme heijastinliivit koko suvulle lahjaksi SPR:ltä (siellä oli mustia, neonväriähän ei pimeässä tartte) ja on kyllä tullu lenkkeillessä paljon käytettyä myös, hyvä olisi olla autossakin. Roskapussit, kunnon jääraappa ja harja, Helsingin keskustassa ihan kunnon kokonen lumilapio jos on aura ajanu ohi ja talouspaperi on ehkä ne miusta tärkeimmät jutut. Ja enemmin lasipesunestettä mukaan kuin bensaa, bensa ei oo loppunu kertaakaan 20 v aikana mut lasipesulle ois ollu tarvetta… ?

 11. Eipä ole minunkaan autoilujeni aikana kertaakaan bensa loppunut. Sen sijaan omaa ja muiden autoja on joutunut käynnistelemään ja hinailemaan lumipenkoista useamminkin 🙂

 12. Mitähän kaikkea itselläni on autossa.. Saappaat yllättäville sadekeleille ja metsäreissulle, jätesäkkejä, pieniä roskapusseja, nenäliinoja/talouspaperia, käsipyyhkeitä, heijastinliivi, pipo&hanskat&villasukat, hinausköysi, renkaiden ”paineilmatäytin” joka toimii tupakansytyttimestä, litra öljyä, kännykän laturit, 20€ aina salakätkössä jos vaikka bensa loppuu ja kukkaro onkin kotona. Ja talvella toki myös pieni lumilapio takakontissa. Kaikkea en edes taida muistaa 🙂

  Suurin osa näistä on piilossa takalaatikonpohjan alla, siellä missä normaalisti olisi se vararengas, mutta minulla sitä ei ole.

  Hamstrata ei toki kannata,muttakaikkea tarpeellista kannattaa pitää mukana.