Ensimmäinen riippupuutarhani

saniaisamppelit4

saniaisamppelit5

saniaisamppelit2

saniaisamppelit3

 

Kaikki minun ja miehen aiemmat viisi yhteistä kotia ovat sijainneet vanhoissa taloissa (vuosien 1906-1945 välillä rakennetuissa), joissa on ollut viherkasveille (olen viherpeukaloiden sukua, joten niitä on riittänyt) oikein kunnon ikkunalaudat. Ja kun tässä 80-luvun alun luomuksessa ei moisia ole (paitsi vanhassa keittiössä, nykyisessä leikkihuoneessa), on viherkasvien sijoittelu tuottanut päänvaivaa. Etenkin nyt, kun pikkuherra kävelee tukia pitkin ja on alkanut osoittamaan erityistä mielenkiintoa kasveja kohtaan (kuten myös dvd-kasetteja ja levyjä kohtaan). Muutama kasviparka onkin jo tökerösti kynitty, joten kasvien uudelleen sijoittelu alkoi olla enemmän kuin ajankohtaista.

Skyplantereista olin pitkään haaveillut, mutta riittävän monen sellaisen hankinta maksaisi jo pienen omaisuuden, joten päätin kyhäillä kasveille amppelit. Vaan sittempä olikin vaikeuksia löytää mieleistä narua. Prismasta ostin 25 metriä lipputangonnarua ja tein kaksi ensimmäistä amppelia, mutta naru oli mielestäni liian liian paksua ja liian kiiltävää. Poikettiin sitten sunnuntaina Kodin Ykkösessä, sitä Sinin valkoista rikkasettiä väijymässä, kun näin ihanat kotimaiset metalliset amppelikehikot. Arvoin siinä kahden koon ja mustan ja valkoisen värin välillä (musta mätsäisi Hee-tuolien kanssa, valkoinen Ikean hyllynkannattimien), päätyen valkoiseen väriin ja kolmeen pieneen ja kahteen isoon telineeseen.

Kaksi isoa telinettä pääsi lasten leikkihuoneeseen, roikottamaan kahta Hirvensarvisaniaista, jotka sijoitettiin tuollalailla artsusti allekkain. Samalla vapautui ikkunalautatilaa piirustus- ja askartelutarvikkeille (vanhan laudan tilalle on tarkoitus vaihtaa syvempi hyllylevy).

My first vertical garden.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

1 kommentti

  1. Tosi kivat kukat! Taidanpa yrittää keittiön ikkunalle vastaavaa, meillä kun on vanha talo eikä niitä ikkunalautoja kasvien sijoittelua helpottamaan.