Eteinen asianmukaisessa käytössäEnsimmäisessä kuvassa eteisen tämänaamuinen lähtötilanne ja jälkimmäisessä kuvassa sama näkymä pitkän päivän iltana. Eteisemme on siis viimeinkin päässyt alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa. Tämän aamuista tilannetta edelsi eilisen ankara tavaran roudaus, jota mies kunniakkaasti hoiti. Laatikkokaupalla työkaluja ja remonttitarvikkeistoa oli roudattava kellariin, jotta olisi tilaa työskennellä. Mattoliima loppui ikävästi kesken, joten toinen maton kappale jäi kiinnittämättä. Ovesta puuttuu listat ja sähkötaulustakin voisi poistaa harmaat maalin rippeet.

Viikonloppu meni hujauksessa, kahteen päivään en ole käynyt edes ulkona, vaan lähes yhtämittaa olen näpertänyt kämpän parissa. Mutta oli sen arvoista!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

13 kommenttia

  1. Oveen on telailtu pikkutelalla sikin sokin valkoista-, kahta harmaata- (S 4000-N ja S 6500-N) ja hopeamaalia. Makkarissa olevan toisen ulko-oven olen jo loppusyksystä käsitellyt samanmoiseksi.

  2. Hienolta näyttää. Tuntuu varmasti varsin palkitsevalta saada projekteja vähän valmiimmaksi! 🙂

  3. Tosi hyvä! Harmaa seinä on todella kauniin värinen, saanko tiedustella mikä värikoodi? Etsin paria hyvää harmaan sävyä uuteen kotiin.Ribbonitkin on tosi sievät.

  4. Oh, katsoin vielä edellisen postauksen kommentit ja sieltähän se tieto jo löytyikin.Terv. nimim. Hätäinen 🙂

  5. Hieno!. 🙂 Heti tuli kyllä mieleen, että jos tämä olisi minun eteiseni niin olisin laittanut lattiaan laattaa, esim. jotain tumman harmaata ja rosoista. Ei ole kritiikki vaan just tätä kun miettii omalta kantilta – tiedät varmaan. 🙂

  6. Kiitos kannustuksesta! :)Laatta on kyllä tosi kätsy eteisessä (edellisessä asunnossa meillä olikin), mutta mielestäni se vaatii lämmityksen alleen. Ja tietysti kunnon valun, johon laatoittaa. Kun ei puutavaran päälle voi laatoitella, materiaalit kun elävät eri elämää. Olis nostanut lattiapintaa niin, että ulko-oveakin olis pitänyt sahailla. Ja eteisen lattia on nyt jo korkeammalla kuin "tuvan".Mehän oltais revitty eteisestäkin lastulevyt irti, mutta kun ne penteleet ei irronneet sitten millään! Alla on vissiin lautalattia, kunnosta ei tietoa. Kova homma siinä olis ollut siksikin, että joku näppärä on valanut eteisen ja tuvan välisen (puolimetrisen) seinän leveydeltä betonikakun lattiaan, joka olis sitten pitänyt sekin piikata irti, kun muuten se olis jäänyt kynnykseksi. Eli siinä lyhykäisyydessään tähän ratkaisuun päätymisen syyt! Remontoinnissa mukavinta ja haasteellisinta on juurikin tuo "ongelmanratkaisu". Erilaisia vaihtoehtojahan on maailma täynnä, joten on valittava kulloinkin käytössä oleva budjetti, tilan koko, materiaalit ja muut rajoitukset huomioiden kaikkein järkevin ratkaisu. 🙂