Etupihan ikuisuusprojekti

etupiha1

etupiha2

etupiha3

etupiha4

etupiha5

etupiha6

 

Se oli toukouun alussa, kun into piukassa aloitin etupihan pikku syvennyksen maanmuokkausprojektin. Tarkoitushan oli poistaa osa hiekasta kokonaan ja korvata se hiekkalaatikkohiekalla. Ensimmäiset ongelmat olivat kuljetusteknisiä, eli miten ja minne kuljettaa maasta kaivettava hiekka ja miten ja millä hakea se leikkihiekka. Sitten saapui se kunnon sadeputki, jolloin hiekka oli tietenkin aivan märkää ja painavaa juuri silloin kun mulla olisi ollut aikaa ryhtyä lapiohommiin. Sitten tuli lämpöaalto, jolloin en tietenkään halunnut huhkia lapionvarressa… Lopulta olin jo valmis vähin äänin kuoppaamaan koko idean! Mutta sittenpä polkaisin laatikkopyörällä Kodin Ykköseen ja näin 15 eurolla myytävän lavakauluksen ja siitä se uusittu idea sitten sai alkunsa. Eli mitään hiekkaa ei kaiveta ja roudata pois, vaan hiekkalaatikko tulee tuon 80x120cm lavakauluksen sisään. Riittää, että loputkin maahan painuneet kivet seulotaan esiin ja ne hiekat haetaan laatikkopyörällä Prismasta, 5-6 25 kilon säkkiä (á 10 euroa) saa luvan riittää.

Projektini on siis kestänyt jo huikeat neljä kuukautta, ihan ihmettelen, ettei naapureilta ole tullut sanomista! Tavoite on, että projekti on valmis ennen kuin maa on jäässä…

Kivikukkapenkkini näyttää nyt melko erilaiselta kuin viime vuonna. Suuri osa istuttamistani kasveista ei kestänyt joko kasvuolosuhteita tai talvea, mutta onneksi sentään nuo Kaukasian maksaruohot viihtyvät muidenkin edestä. Niiden ja yhden säilyneen mehitähden kaveriksi istutin takapihalta ylös kaivamani Komeamaksaruohon. Että mennään nyt sitten tällä kasvivalikoimalla!

After 4 months, our entrance is still under construction…

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

1 kommentti

  1. Oi että kiva lukea, seurata sinun projekteja. Jaksat suunnitella ne hyvin alusta loppuun asti! Ja mikä mielenkiintoisinta budjetti on monesti kukkaro ystävällinen! 🙂 Hatun nosto teille kun ilman autoa jaksatte värkätä monenmoista!