Etupihan päivityssuunnitelma

etupiha1

etupiha2

etupiha3

etupiha4

 

Sisääntulomme vieressä on 1,85x3m kokoinen syvennys, jota rajaavat kaksi lautakuutiota, jotka sisältävät ulkovaraston ja tuulikaapin (meidän ja naapurin). Viime kesänä jo rakentelin pitkälle seinustalle kivikkopenkkiä, mutta nyt olisi kova hinku tehdä pläntille jotain muutakin. Jokusen illan googletellessani ja pähkäillessäni mulla olisi nyt sellainen suunnitelma, että alkuperäinen, nyt jo harvalukuinen kiviaines lapioidaan pois ja siivilöidään (ja samalla myös toivotaan, että sitä löytyisi maa-aineksen alta vähän lisää!), istutetaan (pesuhuoneen) ikkunaseinälle yksi pallotuija ja pari-kolme tuiviota ja vasempaan nurkkaan nakataan muutama vähän isompi (mutta matalahko) kivi. Sitten suodatinkangas paikoilleen ja vanhat kivet takaisin pintaan. Ainakin kolme viime kesänä istuttamaani keltamaksaruohoa on kuukahtanut tyystin, joten ne ajattelin korvata takapihan penkeissäkin asustavilla Sininata-heinätupoilla. Ja ehkäpä siirrän alkuperäisen Komeamaksaruohonkin takapihalta isompien kivien kaveriksi.

Kaikkein mieluiten olisin tuupannut ikkunan alle kääpiökokoisia vuorimäntyjä, mutta koska syvennykseen paistaa aurinko vain aamupäivällä, pitää valinta tehdä varjoisan paikan kasvien joukosta, siksi siis valintani osuivat Tuivioon (jota myös löytyy jo takapihalta) ja Pallotuijaan.

Tule jo kesä, mulla on aivan hirvittävä pihailukuume!

Updating plans…

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

1 kommentti

  1. Onko teillä tehty salaojat? Olenko mä ymmärtänyt väärin, mutta saako (lähinnä kannattaako) talon viereen istuttaa mitään? Olen ihan aloitteleva puutarhuri (hah, ihan niin kuin olisin puutarhuri), joten en tiedä mistään mitään..
    Ja hei, mistä sä löydät niiden kivojen kasvien nimet? Ja miten osaat arvioida onko ko kasvit oikeita tuolle maaperälle jne? Vai onko tämä kokeilu/fiilishommaa?