”First world problem”, joulupaketointi

joulupaketointi1

joulupaketointi2

joulupaketointi3

 

Ehdin jo vähän huolestua tuossa jokunen viikko sitten, kun Ikean ja muiden ketjujen joulupaperit alkoivat ilmestyä kauppoihin, eikä mieluisia näyttänyt löytyvän. Täysin valkoinen (edullinen) paperi oli ykkössijalla haaveissani, punavalkoraidallinen tai -pilkullinen seuraavana. Hätäpäissäni jo suunnittelin, josko kääräisisin lahjat Ikean edulliseen valkeaan lasten piirustuspaperiin. Mutta viikonloppuna, joulujuttuja googletellessani, huomasin Clas Ohlsonilla valkoisen lahjapaperin, jota sitten oitis maanantaina läksin metsastämään, ja löysin, kuten myös kivaa punavalkoraidallista paperia. Joten ostinpa sitten molempia, ehkä myös seuraavan joulun tarpeiksi. Punavalkoisten teippien valikoimaa pitänee täydentää ja Bilteman ihanat punavalkoiset ruusukkeetkin vielä kummittelevat mielessä…

Aikalailla viimevuotisella paketointityylillä mentäneen, eli edelleen ilman lahjanaruja. Ja jotta saisitte musta ihan totuudenmukaisen (friikin) käsityksen, kerrottakoon vielä joulun estetiikan pelastava salainen aseeni, väreihimme sopivat paperikassit. Ihan vaan muillekin nipoille tiedoksi! Eli koska lapset saavat myös sukulaisten ja ystävien paketoimia lahjoja, jotka eivät välttämättä ole juuri punavalkoisiin papereihin kääräisty, olen jo pari joulua kerännyt kunkin lapsen paketit omaan teemaamme sopiviin isoihin punavalkoisiin paperikasseihin, ja niihin nimi päälle. Näin pysyy esteetikko-äiti onnellisena ja voidaan sitten vuosikymmenten päästä lasten kanssa yhdessä ihmetellä, miten upean harmoniset joulupaketit (ja friikki äiti) meillä olikaan.

Finally I found perfect gift papers for Christmas!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

12 kommenttia

 1. Ihan samanlainen friikki ilmoittautuu!
  Paperikassit oli ihan loistava vinkki, en nimittäin yhtään kestä niitä joulupukki yms muita värikkäitä papereita, joihin sukulaiset ovat lahjansa antaneet paketoida kauppakeskusten aloissa.
  Tänä vuonna kävin paperiostoksilla siskoni kanssa, ja kädestä pitäen ohjeistin tätiä valitsemaan sävyihin sopivat paperit, ettei erotu omien pakettieni joukosta.

  1. Hih, oon minäkin välillä miettinyt, kehtaisko sitä jaella oikeanlaisia papereita lahjoittelijoille. 😀

 2. Ou nou! Lapsesi varmasti pitävät tuota ihan normaalina toimintatapana ja ihmettelevät eikö kaikkien kotona tehdä niin 🙂
  Friikki olen minäkin, mutta nyt pistit kyllä paremmaksi, joululahjat saavat meillä olla vapaasti käärittynä mihin vain ja iloisesti samasta säkistä jaetaan. Se vaan on osa tunnelmaa ja ajattelen sen ehkä osana arvostusta toisen tekemää hankintaa/työtä kohtaan. Että lahja on niin kuin antaja haluaa sen olevan.
  Mutta kauniimpaa ja esteettisempää ehdottomasti tavallasi.

 3. Myös täältä löytyy lahjapapereista tarkka äiti. Kuosit ja värit tosin saavat täällä olla mitä vaan, kaiken saa jollain lailla rimmaamaan. Nykylahjapapereiden heikko laatu tekee piirustuspaperirullasta tai vaikkapa sanomalehdestä ihan varteenotettavia ja ekologisia ehdokkaita. Tarkkuutta siis vaatii se, että lapset eivät saa nähdä lahjapaperirullia ennen paketointia!

  1. No juu, otin melkoisen riskin, kun näitä paprujani täällä nettilöisessä levittelen! Vilhulainen ei varmaan mitään tajuaisi, vaikka kuvan näkisikin, mutta Vienolta ei kyllä jää mikään huomaamatta… Että nyt mun on oltava erityisen tarkkana, ettei vaan jää blogihommat auki koneelle! :O

 4. Suloisen ”karkkimainen” paketointi! 🙂 Ruskea paperi, juuttinaru sekä havu keskellä miellyttää myös omia silmiä.

 5. Toi pussi tai kassi tms. idea on todella hyvä! varsinkin jos lahjat ovat pidempään esillä, eivätkä vain sen hetken kun joulupukin lahjasäkistä jaetaan.
  Täytyy myöntää että meiltä lähtee sukulaisten lapsille, kummilapsille niitä joulupukkikuosisia mutta sellaisille, joiden tietää jo pakettia ulkoa päinkin katsovan ”harkittuja” paketointeja. Sanomalehti olisi kiva, jollei se olisi niin sotkeva musteellaan..

 6. Joo kassit täälläkin käytössä! Tokmanni-ketjun punavalkopallopaperikasseja hamstraan kerralla tarpeeksi (la ostin tuikkukynttilöitä ja 10 paperikassia..myyjän ilme oli näkemisen arvoinen 😀 )

 7. Heh, kyllähän tuo vähän hullulta kuulostaa, mutta mikäs siinä! 🙂 Mullakin on jonkunlainen värirajoittuneisuus, mutta ihan näin ääripäähän en jaksa mennä. Lahjapaperin pitää olla omaa silmää miellyttävää ja mahdollisimman simppeliä. Paras lahjanaru on juuttinaru. Tänä vuonna ei onneksi tarvitse hirveästi lahjoja miettiä, kun aikuisten kesken ei juuri osteta eikä tuo meidän 3 kk ikäinen tarvitse oikein mitään, ainakaan leluja.

 8. Kiitos paperikassivinkistä!! Meillä on paketit tänä vuonna itseasiassa juuri samoissa papereissa ja tuskailin jo, että kuinka isovanhempitonttujen paketit sopivat joukkoon. Nyt kipitän paperikasseja hakemaan. Ihana, että joku muukin on yhtä sekopää. Mieheni ei nimittäin ymmärtänyt ongelmaa alkuunkaan.