Haalarikaunokki

miomao1

miomao2

miomao3

miomao4

 

Tänään ”se” saapui, Mio Maon mustavalkoinen siksak-kuvioinen välikausihaalari pikku-ukolle, ihan valehtelematta kaunein koskaan näkemäni. Kun Mio Maon perustaja ja suunnittelija Sointu kevättalvella otti yhteyttä, kertoi ideasta juuri perustamansa lastenvaatemerkin taustalla ja kysyi, haluaisinko vastaanottaa testiin yhden uutukaisen haalarin hanskoineen, niin vastausta ei tarvinnut paljon miettiä. Tietenkin halusin, ja samalla ostin myös läjän nättejä vettähylkiviä ja hengittäviä hanskoja isommillekin lapsille, viime syksynä hankittuja yksivärisiä mustia softshell-pukuja piristämään.

Kun tänään kaivoin tämän 92cm haalarin paketista, olin aluksi ihan hämmentynyt siitä, kuinka reilun kokoiselta puku näytti. Pyysin reilut pari kuukautta sitten 102 senttiseksi mitatun isosiskon kokeilemaan pukua ja sehän mahtui niukin naukin hällekin, joten ajattelin, että haalarin täytyy olla pienimmäiselle vielä aivan liian iso, vaikka hän on käyttänyt melkein koko talven (eli alle vuoden vanhasta) isompien lasten vanhaa 92 senttistä Kapp Ahlin Kaxs -merkkistä talvihaalaria, joka on tällä hetkellä niin passelin kokoinen, ettei taida enää ensi talvena palvella. Mutta mitäs vielä, kun uutukainen haalari puettiin pikkuherran päälle, ei se enää näyttänytkään yhtään niin jättiläismäiseltä, reilun kokoiselta toki, muttei miltään purjeelta. Eli haalari pääsi oitis testikierrokselle läheiseen leikkipuistoon. Ja hyvinhän tuo toimi, haalari päällä istuttiin hiekkalaatikossa, pyllykiidettiin hiekalla ja risuisella nurmikolla, keinuttiin, kiivettiin liukumäkeen ja laskettiin alas. Erityisen tyytyväinen, värityksen ja kuosin lisäksi, olen kaulukseen: vetskari ja nappi menee kiinni ilman, että lapsi kuristuu (esim. Kapp Ahlin Kaxs-haalareissa ei ole onnistunut yhdenkään lapseni kohdalla). Jos nyt jotain kehitettävää pitää keksiä, niin hanskat voisivat olla ranteesta vähän napakammat. Muuta ei tule mieleen. Eli ennustan kyllä yritykselle menestystä!

Liekö syynä kaunis keli vai uusi kaunis ja keveä haalari, pääsiäisenä kävelemään oppinut jäbä suostui ensi kertaa kävelemään myös ulkona/kengät (isosisarusten vanhat Adidakset) jalassa!

*Haalari ja hanskat saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

EDIT:
Poika mitattu tänään neuvolassa 86 senttiseksi, jos vaikka auttaa jotakuta oikean koon valitsemisessa. Ja lisäksi tänään havaittiin, kuinka kätevä se hupun lippa oikein on! Lohduttomassa vesisateessa puskin (yhdistelmä)rattaita eteenpäin, kun maisemia katsellut pikku-ukko halusi välttämättä pitää päänsä sadesuojan ulkopuolella. Ensin harmittelin, kuinka pipo kastuu, mutta sitten hokasin vetäistä hupun päähän ja se lippahan toi vielä tavalliseen huppuun verrattuna huimasti lisäsuojaa. Ja sen lisäsuojan lisäksi lippa on toki myös hauskan näköinen!

Brand new Mio Mao overall for my youngest.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

2 kommenttia

  1. Siis aivan täydellinen haalari-desing teille! Keltainen vuori ja kaikki! Ei silti, kyllä kelpaisi meillekin 🙂

    Ensimmäisenä tuli mieleen, että apua nuo vaaleat raidat polvissa ja pepussa on kyllä heti mustat, mutta nehän onkin jo! Vaikuttaa erittäin hyvältä! Mukavaa kevättä!

    1. No eikös! Sointu tunnustautui blogin lukijaksi, eli tiesi että haalarit kiinnostaa kyllä! Mukavaa kevättä ja kesää teillekin uudessa kodissa ja etenkin sen pihamaalla! 🙂