Hauska sattuma

petra1

petra2

petra3

petra4

petra5

 

Tyttöseni meni elokuussa päiväkotiin ja sai sieltä ystävän, kaksi pitkään kotihoidossa ollutta ”viskari”-tyttöä löysi toisensa. Pian ystäväisen äiti jo löysi blogiini ja minä hänen. Taiteilijaäidin blogissa esitellyt maalaukset näyttivät kovin tutuilta, joten kaivoin esiin miehelle (keväällä 2012 tai 2013) ostamani synttärikortin (hienoutensa takia säästetyn), ja kyllä, samaisen taiteilijan töistä oli kyse. Mikä sattuma! Sittemmin ovat tyttäret leikkineet myös vapaa-ajalla, ja äidit höpötelleet siinä sivussa, isät ja veljetkin tavanneet. Eli tyttärelläni näyttäisi olevan silmää kavereille, kun sen ansiosta olemme saaneet tutustua kokonaiseen huippumukavaan perheeseen, ja sehän on huippua se!

Tämä ystävän äiti, eli kirjailija-taitelija-taidekasvattaja Petra Heikkilä lahjoitti meille kaksi teostaan, pienen leijonatytön seikkailusta Afrikassa kertovan Pikku Nunuun löytöretki -lastenkirjan ja aikuisille (naisille) suunnatun kuvakirjan Paikka sydämessä. Molempien kirjojen kuvitukset on toteutettu ihanalla valokuvaa ja maalausta yhdistävällä kollaasi-tekniikalla, aikuisten kuvakirjassa on myös nokkelia viittauksia erilaisiin historiallisiin taideteoksiin ja vanhoihin sanontoihin.

Taiteilija itse laskeskeli julkaistujen kirjojensa lukumäärää sormiaan apuna käyttäen, enkä nyt muista päädyttiinkö 10 vai 11 sormen nostoon, taisi siinä vaiheessa kantautua korviin jotain (lasten) häiriöääniä. Oli se oikea luku sitten 10 tai 11, niin melkoisesta tuotannostahan tuossa on jo kyse! Omien kirjaprojektien lisäksi Petra on tehnyt kuvituksia myös muiden kirjoihin ja tänä vuonna vastaanottanut jopa Adventure-kuvittajapalkinnon. Opetus- ja kuvitustöiden ohessa Petra on osallistunut maalauksineen myös vuosittaisiin näyttelyihin (mm. Naivistit Iittalassa).

P.S. Tasapuolisuuden nimissä mainittakoon, että poikasenikin on saanut päiväkodista uuden tärkeän ystävän, söpön samanikäisen pojan, jolla hänelläkin on erittäin mukavan oloinen perhe, eli kaksosista kumpaisenkin asiat ovat nyt oikein ihanasti mallillaan!

Works by an artist Petra Heikkilä, who happens to be a mother of my daughter’s friend.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

2 kommenttia

  1. Kivaa, että lasten päiväkotitaival sujuu mukavasti ja ystäviä on löytynyt. Pidän itse kovasti Petra Heikkilän Sukkahukka kirjasta, mahtavaa sanataiteilua ja hauska kuvitus, on kolahtanut myös työlapsiin päiväkodissa ja viimeksi tänään 7v kummityttö jutteli mulle Sukkahukasta. Olen vakkarilukijasi, vaikka omat lapset ovat jo aikuisia. Pidän tyylistäsi ja nostan hattua, kun puet lapsesi ilman Disney printtejä ja ihanan selkeisiin vaatteisiin. Terv mari