Ikkunavalot hahmolleenJoskus parisen vuotta sitten näin ulkomaisessa sisustuslehdessä kodin, jossa oli ”sirkusvalot” ja siitä asti ne ovat kummitelleet mielessäni. Joten ei liene suoranainen ihme, että kun Suki elokuussa postasi Eurovalaisimen ”sirkusvaloista”, oli ne tilattava siltä istumalta! Hinnan lisäksi mukava yllätys oli sekin, että kyseinen putiikki pitää majaansa Tampereen keskustassa, joten mies nouti ne samoin tein.

Mutta kuten meillä niin monien muidenkin assessorien kanssa on käynyt, suurella innolla hankitut valot jäivät (kuukausiksi!) asentamatta, koska niiden sijoituspaikka oli vielä työn alla. Makkarin ikkunasyvennys on vihdosta viimein saatu maalattua viime lauantaina, joten tänään kaivoin valot esille ja mallailin niitä hollillensa verhotangon ja koukkujen avulla. Valot ripustetaan makkarin ikkunasyvennykseen, mutta sitä varten smyygin ylänurkkiin pitää porata reiät parille koukulle. Valoketjun pituus suhteessa tuon syvennyksen mittoihin on sattumoisin ihan täydellinen ja muutenkin nuo melkoisen raffit valot sopivat kivasti lukulamppuina toimivien roikkalamppujen stailiin!
P.S. Odottelen tekstaria Matkahuollosta. Kävi nimittäin niin, että Mikon postaus muistutti mieleeni toisenkin vuosikausia sitten (ehkä lähemmäs kymmenen vuotta sitten ) sisustuslehdessä näkemäni jutun. Ja tällä kertaa etsintäni tuottivat tulosta… Mutta siitä lisää tuonnempana! 😉

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

9 kommenttia

  1. Meillä on tuo olohuoneessa peilin ympärillä! Tosi kivan näköinen, mutta varoituksen sana kuumenevista lampuista! Lapset ja lemmikit kannattaa pitää kaukana tuosta.

  2. Nuo on aivan ihanat valot, menee muulloinkin kuin jouluna! Minä oon aatellut jopa meidän poikien huoneeseen kattoon, jotenkin huoneen keskelle yhdessä jonossa noita, mutta viekös ne paljon sähköä, onko niissä siis energiansäästölamput vai jotkut muut? Entä valaistusteho?Ne ei kyllä ole kalliit, ei ollenkaan. Mieli tekisi tilata :).

  3. Meidänkin oli ensin ajatus laittaa ne risteilemään makkarin kattoon, mutta kun päässä on roisinkokoinen musta pistotulppa, olis sitä tarvinnut alkaa muokkailemaan. Kyllä nuo mukana toimitetut 25W hehkulamput tosiaan kuumenevat, mutta tilalle voi hankkia toisenlaiset valonlähteet. Omat suosikkini on ne hehkulampunnäköiset halogeenipolttimolla varustetut, joiden valo on miellyttävän sävyistä, mutta energiankulutus ja kuumeneminen hiukan hehkulamppuja vähäisempää.Kiitti Jonna! :))

  4. Minkähän nimiset nuo valot ovat? Yritin Eurovalaisimen nettisivuilta etsiskellä, mutta vastaan ei tullut mitään noiden näköistä. Lieneekö sitten loppuneet …

  5. On kyllä kivan näköiset noi lamput tossa =) Jotain tuollaista vois itekin viritellä jossain vaiheessa mahdollisesti.

  6. Hei ! Yritin kovasti löytää Eurovalaisimen sivuilta kyseistä lamppua, mutta en onnistunut. Osaatko sanoa minkä kategorian alta kyseinen valaisin löytyy ? Kiitos 🙂