InventaarioTein pientä inventaariota ostamistamme vauvanvaatteista ja kyllähän niitä jo komea keko on kertynyt! Vaatteita on hankittu 50, 56, 62, 68 ja 74 senttisille sinteille, vähän vaatteen hengen (talvinen vai keväinen jne.) ja helppopukeisuuden (ihan pikkiriikkisille kietaisubodeja ja puolipotkareita, vanhemmille farkut jne.) mukaan. Kaikki hyvin neutraaleissa sävyissä ja suuri osa vielä roimin alennuksin.

Olen muuten ollut kahden vaiheilla, pitäisikö se äitiyspakkaus ottaa vaiko ei. Mielipide on vaihdellut lähes päivittäin, joten Kelan lippulaputkaan eivät ole vielä lähteneet matkaan. Tällä hetkellä olemme pakkausten kannalla (kaksi pakkausta, yksi rahana), koska tämänvuotiset toppahaalarit ovat kaikessa neutraaliudessaan ihan kivat ja ne jo yksinään ovat kaupoissa melkoisen tyyriitä. Ja on siellä muitakin ihan mieleisiä vaatteita (kaikki valkoiset ja harmaat, heh), mutta sitten myös paljon niitä ei-niin-mieleisiä. Mutta voishan niistä toki viritellä jotain vaihtokauppasysteemejä tai sitten arkistoida tuleville polville ”retroaarteiksi”!
EDIT: Päätös on tehty, pakkauksia ei oteta! Tutkimme pakkauksen sisältöä kriittisesti ja totesimme, että ainoastaan noin puolet siitä päätyisi käyttöön. Ja lisäksi taitaisi vielä käydä niinkin, että nyt tulevana talvena toppahaalarit olisivat aivan jättisuuret ja seuraavana talvena jo liian pienet, eli nekin saattaisivat jäädä ihan käyttämättä! Eli ostamme mieluummin sopivan kokoiset ja täysin mieleiset vaatteet itse.
EDIT: Taustalla poseeraava takka on siirtynyt vinttikopin koristukseksi, joten huone näyttää nyt huomattavasti avarammalta. Se oli tuo teräskehys ja takan ahdas sijoituspaikka, jotka eivät miellyttäneet silmää. Jos tuon teräskehyksen korvaisi valkoiseksi maalatulla ja/tai koristepinnoitetulla mdf-kehyksellä ja takan sijoittaisi toiseen huoneeseen (paikkaan, jonne tuo teräskehys oli liian leveä), olisi se jo ihan eri juttu!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

15 kommenttia

 1. Itse olin aikanaan tyytyväinen pakkauksen sisältöön. Joistakin pakkauksen vaatteista tuli ihan lemppareita ja haalarikin mahtui pitkään tytön päälle 🙂

 2. Haalarit on tulevalle talvelle vielä tosi isot, tietääkseni 70cm. Äitiyspakkauksen haalareita saa luultavimmin kirppareilta iskemättöminä viimeistään ensi syksynä. Finlaysonin tehtaanmyymälästä saa makuupusseja hintaan 10€.

 3. Hyvää pakkauksissa on, että niistä saa myös ne normaalit vauvan peitot (sänkyihin), lisäksi kaikenlaista muuta hauskaa kuten kynsisakset jne… eli kamaa riittää (ainakin vuonna 2008 sai). Kannattaa tehdä suunnitelmienne mukaan. Toki ä-haalarit ovat vielä ensi talvena liian isot, riippuen vauvan koosta… mutta kaksosetkin kun tuppaavat olemaan pienempiä kuin yksöset. Onpahan seuraavaksi syksyksi valmiina:) Ihania vaatteita teillä jo! Tiedättekö jo sukupuolet? Vai pidättekö yllätyksenä loppuun saakka?

 4. Me otettiin esikoiselle äitiyspakkaus, puolet vaatteista jäi kyllä käyttämättä mutta oli siinä paljon hyvääkin. Meidän poika syntyi lokakuussa ja käytin hänelle talvella pakkauksen haalaria. Ei haitannut vaikka oli liian iso kun vauva köllötti vain vaunussa. Solmittiin hihat ja puntit niin ei tarvinut laittaa hanskoja ja tossuja (mitä vähemmän puettavaa sen parempi koska meidän harra ei pitänyt pukemisesta) Aika hassua jos ottaa pakkkauksen rahana saa vain yhden..

 5. Siis onko teille tulossa useampi lapsi? <3Ihania vaatteita, juuri minunkin mieleen!Emme ole ottaneet kummaltakaan tytöltä pakkausta, vaan olen ostanut etukäteen kirppiksiltä, alesta yms.

 6. Viime syksynä otin esikoiselle äitiyspakkauksen. Pian syntyvälle tulokkaalle en. Suurin osa pakkauksen vaatteista jäi meillä käyttämättä. Tämän vuoden pakkaus on kyllä paljon kivempi. Onnea odotukseen!

 7. Mahtavaa, teille taitaa olla tulossa useampi lapsi? Itse olen suuri äitiyspakkauksen ystävä – kyllä siellä on tarviketta joka lähtöön, mutta meilläkin jäi kyllä aik moni vaate käyttämättä, ihan epähuomiossa. Mutta on siellä niin paljon sitä muutakin tavaraa, että kannatan sitä ensimmäisen lapsen kohdalla.En tiedä, ottaisinko sitten, jos toinen lapsi olisi tulossa; niitä samoja tavaroita kun voi käyttää kyllä myöhemminkin toiselle lapselle.

 8. Meillä pakkausesta on tykätty, ja olemme kummallekin ipanalle sen ottaneet. Tosin osa vaatteista on saanut uuden värin. Puuvillaa kun melkeinpä ovat niin hyvin on pesukoneväreillä saanut värjättyä mieleisiksi.

 9. Me laskeltiin että kannattavinta on ottaa pakkaus. Ne osat joista ei tykätty, myytiin eteenpäin. Me saatiin viime vuoden pakkaus vaikka jäppinen syntyikin tän vuoden puolella. Sisältöä olin kans etukäteen netistä tutkinut, mut petyin kun pojan synnyttyä tajusin miten ISOJA kaikki vaatteet siellä olikaan! En tajua mikseivät voi tehdä pienempiä kokoja varsinkin perusvaatteisiin?! Meillä viimeisimmät osat käytössä vasta nyt 8kk:n iässä ja toppapukukin sopiva tänä talvena. Eli toppiksien ostoon siis jos talvivauvoja tulossa 🙂

 10. Ja niitä vauvan tavallisia peittojakin muuten saa Finlaysonin tehtaanmyymälästä 10€/kpl

 11. Minä koin pakkauksen esikoisen kanssa niin turhaksi (syntyi lokakuussa ja talvihaalari oli koko talven aivan liian suuri) koska halusin itse ostella jo silloin kaikki meidän tarvitsemat vaatteet.Kaksosten kanssa alkuun vaatteissa tarvittiin kokoa 44 cm kun kotiutuivat sairaalasta, niin otin mielummin rahana ät:t tuplien kanssa :). Myös ekat talvihaalarit oli 44 cm ja lopputalvesta 50 cm, joten äp:n talvihaalarit eivät olisi hyödyttäneet meitä missään tapauksessa :).ps. Kaksoset syntyi ihan spontaanisti viikolla 35.

 12. No mutta kylläpäs täällä on virinnyt aktiivinen äitiyspakkauskeskustelu! Nyt olen kyllä vielä entistäkin enemmän kahden vaiheilla… :OJuu, kaksi meille on tulossa, kuulemma ovat tyttö ja poika. Homma menee siis niin, että yhdestä lapsesta saa yhden pakkauksen, toisesta samalla kertaa syntyvästä kaksi pakkausta, kolmannesta kolme jne… Eli kaksosista kolme pakkausta, kolmosista kuusi. Ja itse voi valita ottaako avustuksen pakkauksina vai 140 euroa rahana/pakkaus.Voi hitto, pitäis jo osata päättää, jotta vois laittaa avustuspaperit vetämään! :/

 13. Ota pakkauksena, nimittäin pakkauksen arvo on suurempi kuin tuo rahan määrä ;). voithan sitten ei-mieleiset vaatteet myydä vaikka kirpputorilla, mutta varmasti siitä löytyy paljon hyödyllisiäkin juttuja.

 14. Ekan (ekojen) lapsien kohdalla ottaisin pakkauksen. Kaksosten kohdalla kaksi pakkausta ja yhden rahana. =) Jos yhtään kirpparit tuntuu hyvältä – niin siellä on muutaman kerran käytettyjä vaatteita älyhalvalla vauvoille. (Jälleenmyyntiarvoa ei äp-pakkausten vaatteilla juuri ole, koska moni ajattelee niiden olevan "ilmaisia".)

 15. Me otettiin esikoiselle vm 08 äitiyspakkaus, ja tyytyväisiä oltiin. Sai vaatteiden lisäksi kaikkea muuta sälää, mitä olisi pitänyt kuitenkin hankkia. Niiden hankkiminen olisi sitten tullut kalliimmaksi (rahakorvaus on kuitenkin vain 140 e.), ja vaivaakin olisi pitänyt nähdä enemmän. Kaikkia vaatteita myös tuli käytettyä. Vastasyntyneelle ne olivat isoja, mutta pääsivät käyttöön sitten myöhemmin. Vastasyntyneelle siis joutuu hankkimaan vaatteita varsinkin jos on pienikokoinen niin kuin meidän esikoinen (syntyi ennenaikaisena rv 35.) Pian syntyvälle pikkukakkoselle taas ei otettu pakkausta, kun ne esikoisen kamat ja vaatteet on jo olemassa. En myöskään tykännyt suurimman osan tämän vuoden vaatteiden kuoseista. Esikoiselle olisin silti pakkauksen varmaankin ottanut… Ja jos jotain ratkaisua voisin suositella niin 2 pakkausta ja 1 rahakorvaus. Mutta tietysti jos ei katso voivansa pukea vauvaansa pakkauksen vatteisiin oman esteettisen silmän ahistuksen vuoksi:) niin sitten rahana kaikki. Onnellista odotusta!