Jättipompom muovipusseista

jattipompom1

jattipompom2

jattipompom3

jattipompom4

jattipompom5

jattipompom6

jattipompom7

 

Pikkuherran lähestyvät synttärit ja vessan kaapista löytämäni avaamaton roskapussirulla saivat aikaan kovan hingun kokeilla itsekin pompomien tekoa. Muovista tietty, niin saadaan kerralla kestävät. Ajattelin koristella näillä kesällä pihaa tai parveketta, ja kokeilla, josko ne vaikka tuulessa rapistessaan toimisivat samalla myös linnunpelätteinä (viimekesäiset amppelimansikat olivat turhan houkuttelevia…)? Yhdistelin siinä sitten ulkomuistista kaksi asiaa, Väripala-blogissa esitellyn muovipussi-idean ja jo muinoin blogeissa ja Pinterestissä näkemäni silkkipaperipompomien ns. haitarimallisen taitteluohjeen.

Yhdestä 25 pussin rullasta saa jo kaksi jättipompomia, sillä yhteen halkaisijaltaan 40cm pompomiin käytin 12 pussia. Hain Prismasta lisää edullisia pusseja (1,15€/rulla) ja tein vähän eri kokoja: pieneen palleroon tarvitaan kolme pussia, jotka (sankojen poistamisen ja) taittelun jälkeen leikataan kahtia, jolloin yhteen solmittavia taiteltuja kappaleita tulee kuusi. Keskikokoiseen käytin 9 pussia ja leikkasin yhteensolmitut pötköt 30cm pituisiksi. Pötköjen solmimisen jälkeen pussien päät vielä pyöristetään, jolloin valmis pompom näyttää mielestäni ihan kukalta. Sitten vaan lähdetään järjestelmällisesti avaamaan ”yhteenliimaantuneita” haitaripötköjä pörheäksi palloksi.

Nämä tekemäni valmiit pallerot ovat halkaisijaltaan 20, 30 ja 40cm. Ja näitä ohuita roskapussejahan löytyy eri väreissä, Prismassa oli mustan ja valkoisen lisäksi myös vaaleanpunaisia, ja -sinisiä pusseja, jossain kaupassa muistan nähneeni keltaisiakin (niitä on haettava!), joten kestävä muovipompom valmistuu useampaankin makuun sopivaksi!

Plastic pompoms.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

3 kommenttia

  1. IKEAssa on keltaisia ja turkooseja. Kodinsäilytysosastolla. 🙂
    Kiva idea, pitää itsekin kokeilla!

  2. Onpa näppärä idea! Taidan näperrellä muutaman valkoisen kesäksi puutarhaa somistamaan.