Jos mulla olis piha…

pihakalusteet

pihakasvit

 

… Kelpuuttaisin sinne vaikkapa nämä kaikki! Kasveista mieleeni ovat erilaiset köynnökset (kuvassa piippuköynnös ja villiviini), koristeheinät, vanhanaikaiset isolehtiset perennat (erityisesti tuo sinikuunlilja) ja havukasvit (kuten vaikkapa juuri tuo pallotuija). Kivikkokasvit ovat mieleeni myös, värikkäistä kukista en niin kovasti piittaa. Yrttejä ja salaattia voisin kasvattaa mustaksi petsatussa viljelylaatikossa. Kivilaatat ja koristekatteet ovat nekin mieleeni.

Ja kyllähän sitä nyt pihalla selkeälinjainen ja säänkestävä pöytäryhmäkin pitäisi olla. Ja sille aurinkopurje. Ja jos oikein laiskottaa, niin olisihan sitä nyt kiva oikaista jalkansa lepolassessa… (Kaikki kalusteet Ikean)

TAHTOO SIIS PIHAN!

I would love to have a tiny back yard with stylish (and easy to maintain!) furniture and simple greeneries. And some hebs also. Flowers are not my cup of tea.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

6 kommenttia

 1. hihii, terassilta löytyy juurikin nuo harmaat falsterit. pöytä ja penkit ovat kivat, tukevat ja paljolti puisen oloiset. purje sen sijaan vaikutti vimpulalta ja epäiltiin, että sitä saapi sitten kovalla tuulella keräillä pitkin mäkeä, siks tuli ihan perusvarjo. oma, aika pikkiriikkinenkin rt-piha on kyllä kiva. ainahan haaveksia saa 🙂

 2. Oma piha on kyllä kiva. Meidän rivaripiha on tosin niin pieni, ettei siellä paljon viljellä.
  Mut mä oonkin oikeesti maailman surkein viherpeukalo, ettei sekään harmita 🙂

 3. Pihasta on muuten aika vaikea luopua kun sellaisen on kerran saanut. Harkitsimme keskustaan muuttoa, mut alkoi ahdistaa. Oma rivaripihamme on iso päätyasunnon ansiosta. On leikkimökki ja iso terde. Kesällä parasta!

 4. Ha haa! Täähän on niinkuin meidän pihasuunnitelmasta. 😀 Pihalta löytyy jo tuo Ikean pöytä ja penkki, tuoleina tosin meillä on Starckin Toyt. Purjetta ollaan hankkimassa.

  Kasveista löytyy jo viiruhelpi ja sininata. Kuuliljaa on tulossa, samoin säleikkövilliviiniä.

  Erittäin hyvä suunnitelma siis. 😉

 5. Kivat elementit oot löytänyt, hyvältä näyttäisi. Ja piha on kyllä ihana! Olen kaupunkiasuja, enkä halua keskustan vilinästä mihkään muuttaa, ja nykyinen kotimme mahdollistaakin keskusta-asumisen ja samalla oman pihan pitämisen kuin ihmeen kaupalla. Ja kun kerran pihan makuun pääsee, ei siitä pois haluakaan.
  Kotipiha on meillä vielä aika -ehem- askeettinen. Mitä nyt muutama ruukullinen kukkasia on laitettu silmän iloksi. Olen perustellut tätä itselleni remonttikiireillä ja ihan silkalla lomailulla. On toiminut. 😉 Ihanaa kesän jatkoa!