Juhlien paperiaskartelukset

juhla_askartelut1_web

juhla_askartelut2_web

juhla_askartelut3_web

juhla_askartelut4_web

juhla_askartelut5_web

juhla_askartelut6_web

 

Confettimaniani on jyllännyt jo hyvän aikaa ja vuosi sitten siitä jo kirjoittelinkin. Pian olikin selvää, että pikkukolmosemme nimiäisjuhlateema on valittu. Tigerin lautasliinat ja samansävyiset kynttilät hankin jo ennenkuin herra oli edes syntynyt. Samoihin aikoihin ompelin myös ensimmäisen lautaliinoihin mätsätyn paperiköynnöksen. Mutta koska lautasliinojen pallot ovat pastellinsävyisiä, näytti köynnös mielestäni ihan liian pliisulta. Kun muutama viikko sitten löysin kaupan hyllystä Meiran uudet Sirkusrakeet, päätin ommella uudet nauhat, jotka yhdistävät lautasliinojen pastellisävyt koristerakeiden kirkkaisiin väreihin. Ja siitä tulikin sitten paljon hienompi väriyhdistelmä!

En ole suinkaan blogosfäärin ensimmäinen ihminen, joka moisia nauhoja ompelee, vaan näitä on nähty jo hyvän aikaa, sekä tällaisina yksiulotteisina, että sellaisina kolmiulotteisina versioina, joissa on ommeltu pari-kolme samansävyistä kartonkipalloa päällekkäin, jotka on sitten taitettu auki (Tajuaako tästä selityksestä yhtään mitään?). Pinterestistä löysin kuvia confettisilpulla täytetyistä ilmapalloista, joten sellaisia oli kokeiltava, etenkin, kun mulla oli siihen tarkoitukseen ihan täydellisiä läpinäkyviä ilmapalloja, aikanaan Ameriikasta kaksosten yksivuotissynttäreille tilattuja (vahingossa, piti tilata valkoisia, mutta koska läpinäkyvät olivat onnekseni lopussa, lähettivät niitä vain yhden pussin ja loppujen tilaamieni tilalla valkoisia). Paperisilppu syntyi kätevästi reittimellä ja löysi tiensä ilmapallon sisään suppilon avulla.

Edellisen postauksen kommenttiloorassa oltiin hämmentyneitä yhtäkkisestä värien ilotulituksesta, ja niinpä olivat jokuset juhlavieraatkin. 🙂 Mutta kun tämän uuden kodin valoisaan yläkertaan tällaiset kirkkaat väripilkut nyt vaan sopivat mielestäni jotenkin erityisen hyvin! Aloin jo suunnitella muutaman uuden kirkkaan sohvatyynynkin hankintaa…

This is how you make your own paper confettis!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

5 kommenttia

  1. Vau miten hienoja! Saanko kysyä mistä saa tollaisen rei’ittimen isoihin palloihin? 🙂

  2. Hitsin hitsi, oon yrittänyt etsiä kissain ja koirain kanssa tuollaista Fiskarsin pyöreää suurta rei’ittäjää, mutta tänä vuonna näköjään turhaan. Löydän vain sydämiä ja muita ällötyksiä. Ihanat, tyylikkäät koristeet, ja sopivat mustavalkoiseen sisustukseen huippuhyvin. 🙂

  3. Hei minäkin tulin utelemaan tuosta leikkurista: minkä kokoisia palloja sillä saa tehtyä? Olen itsekin etsiskellyt vastaavaa tuotetta.