Kaappiemme Iittalat, osa 2


Siitä onkin jo ihan hurjasti aikaa kun esittelin ensimmäisen osan Iittaloistamme ja lupailin jatkoa… Jaa että miksikös tämä nyt näin venyi, no tietenkin siksi, että pölyjen ja rasvaroiskeiden pyyhkimisessä oli ihan kaamee homma. Ja pitihän itse astioidenkin olla puhtaina paikoillaan! 🙂

Vasemmanpuoleisen yläkaapin ylähyllyllä on 5 kappaletta Stefan Lindforsin muinoin suunnittelemia Boy-laseja (kuudes on mennyt rikki jo vuosia sitten), tusinan verran Verna-laseja, kaksi Kartio-kannua ja kaksi Kartio-kynttilänjalkaa. Keskimmäisellä hyllyllä kaksi Verna-tarjoilukulhoa, 11 Verna-jälkiruokakulhoa (yksi hajonnut), tusinan verran Kartio-snapsilaseja ja sama määrä Kartion pieniä juomalaseja. Alimmalla hyllyllä 10 Kartion vanhanmallista isoa juomalasia (hajonnut on niitäkin). Kaikki edellä mainitut ovat tuotannosta viimeistäänkin tuon koboltinsinisen värinsä takia poistuneita. Iittalan nykyistä tuotantoa kaapissa edustavat ainoastaan neljä Kartion Muumilasia ja tusina Kartion pieniä juomalaseja. Kartiot ovat muuten oikein hyvän kokoisia (ja myös pirun kestäviä!) lasten pieniin kätösiin. Meillä ei enää meinaa Dombo-muki kelvata, kun on lasin ”makuun” päästy!

Viereisen kaapin keskimmäisellä hyllyllä (ylähyllyllä on Muuton Everyday Holy mugit ja Marimekon Mariskoolit) neljä Seikkailumuumi-mukia (niiden takana kaksi Marimekon Hetkiä/Moments-kuppia), kolme Haisuli-mukia (yksi niistä oli vuosia miehen työkahvimuki), neljä Taikan isoa kahvikuppia ja kaksi Taikan espressokuppia tasseineen. Alimmalla hyllyllä Taika-ruokalautasia, leipälautasia ja kulhoja, kutakin neljä kappaletta, kaksi Haisuli-lautasta ja -kulhoa, neljä Seikkailumuumi-lautasta ja kolme kulhoa (yksi on hiljattain hajonnut).

Kuten näiden kaappien perusteella käy hyvin selväksi, on mulla erittäin sininen menneisyys! Sinisen lasin aikakausi pärähti käyntiin 13 vuotta sitten, saatuani ystävältäni Satulta (Huomio! Mulla on puolielämää sitten saatu lupa sanoa Satulta, eikä Sadulta!) ylioppilaslahjaksi kaksi Verna-lasia. Sitä ennenkin sinistä oli kyllä viljalti kotonani (asuin siis jo tuolloin omassa vuokraluukussani), ettei Satu sitä väriä suinkaan ihan hatusta vetänyt! Nythän sininen olisi taas kovasti muotia, ja tuo koboltin sininen vieläpä erityisen kaunis sinisen sävy, mutta ainakaan toistaiseksi en ole siitä innostunut. On vissiin vielä vähän liian ”lähellä”. Toisinaan on tehnyt mieli hankkiutua eroon noista laseistakin, mutta enpä ole hennonnut. Voivat vielä joskus olla kuumaa kamaa! Ja voisinpa joku kerta tehdä sinisen kattauksen, ihan vaan vanhojen aikojen kunniaksi.

Työtasolla komeilevat Purnukat. Valkoista, harmaata ja mustaa Purnukkaa, kutakin iso ja pieni. Niiden seurassa kesän kirpparilöytö, Tony Alfströmin muinoin Arabialle suunnittelemat Rollo-sirottimet (maksoin 12 euroa, netissä näytetään pyytävän kolmeakymppiäkin).

Keittotason toisella puolella Toolsin öljy- ja etikkapullot, pippurimyllyt (toinen alkuperäinen malli, toinen käytössä rikkuneen tilalle reklamaation jälkeen saatu uusittu versio), sekä pullonavaaja folioleikkureineen (ja niiden lisäksi myös Hobby Hallista kymmenen vuotta sitten ostettu suolasirotin) Toolsin maustetelineessä. Suurin osa näistäkin jo tuotannosta poistuneita.

Ja olishan meillä Iittalaa vaikka kuinka paljon vielä laatikoissakin, joten voispa olla vielä sellainenkin raportti tulollaan…

P.S. Hurjan paljon kiitoksia kaikille teille, jotka olette äänestäneet blogiani Glorian Blog Awardissa, kategoriassa ”Lukijoiden suosikkisisustusblogi”, vaikken ole edes ollut varsinaisena ehdokkaana! KIITOS! Ja toki vieläkin saa äänestää, se tapahtuu kohdassa ”jokin muu blogi”… 🙂

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

5 kommenttia

  1. Kivaa päästä kurkkailemaan toisten astiakokoelmia 🙂 Mitä teillä muuten säilytetään noissa Teema-Purnukoissa? Joulupukki toi meille viime vuonna valkoiset, mutta ne hakevat edelleen vähän paikkaansa ja funktiotaan.

    Varsinainen asia oli, että kiitos loistavasta risottoreseptistä. Miedän perheen uutta lempparia tehtiin tänään jo toistamiseen, ja tosiaan plussaa 1 veen lusikassakin pysyvästä koostumuksesta 😀 Kartio-juomalasi on muuten hänenkin lemppari, mamman luota löytyneiden Nalle Puhien jälkeen. Omatoimisen lasista hörppäilyn treenit aloitettiin Kartio-snapseilla, mutta ne saavat aikaan nykyään vain huitomista 🙂

    1. Aikansa meni meilläkin, että Purnukoiden käyttötarkoitus löytyi… 😀 Valkoisissa on sokeri ja sormisuola, harmaissa rusinat ja kuivatut banaanit, pienessä mustassa kuivatut karpalot, iso vielä tyhjänä. Esim. siemenet (auringonkukansiemeniä laitan turkkilaisen/kreikkalaisen jugrun joukkoon) ja teethän niihin sopivat myös vallan mainiosti!

  2. Ihan sama juttu täällä, nimittäin sininen menneisyys. About vuosina 1999-2001 ekassa vuokrakämpässäni oli kaikenlaista sinistä: päiväpeittoa, tyynynpäällistä, patalappua yms. Muistini on hatara, mutta lienen saanut 4 kpl koboltinsinisiä Verna-laseja yo-lahjaksi, koska pääsin ylioppilaaksi v. 1999. Siinä oli mukana myös iso lautanen. Olen monesti ajatellut, että myyn koko setin, mutta en ole kuitenkaan raaskinut. 🙂 Sisustuksen suhteen olen ollut jo vuosia allerginen siniselle. Vaatetuksessa mulla on sentään nykyään jotain sinistä, joskaan en tykkää vaalean sinisestä tai mistään kovin lällystä.

  3. Myytkö nuo boy-lasit minulle:-)? Meilläkin on 5 niitä + 1 jonka jalassa särö:-(. Saatu 14 vuotta sitten kihlajaislahjaksi ja tykkään niistä paljon!