Kahden lapsiperheen rapujuhla

rapuja1

rapuja2

rapuja3

rapuja4

rapuja5

 

Siitä onkin jo kuusi vuotta, kun viimeksi isännöimme rapujuhlia. Silloin, aikana ennen lapsia, snapsilasit kilisivät ja viini virtasi… Jossain vaiheessa kesää haaveilin jopa ihan aidoista aikuisten rapukekkereistä, mutta kun puolitoistavuotias pikkuherra on ollut vasta kolmeen otteeseen tunnin tai kaksi isovanhempien hoivissa (muuten siis aina omien vanhempien kanssa), ajattelin suosiolla siirtää rapujuhlahaaveitani vuodella eteenpäin. Ystäväperheen kanssa päätimme kuitenkin pitää pienimuotoiset lapsiystävälliset (neljä lasta ja neljä aikuista) rapusyömingit, joissa ravut toimivat alkupaloina ja pääruokana nautittiin kanarisottoa (vanhalla hyväksihavaitulla ohjeella, ainoastaan pekoni on matkan varrella vaihtunut kanaan). Jälkkäriksi pyöräytettiin jälleen kerran Banoffee. Osa aikuisista huuhteli rapunsa alas maukkaalla valkoviinillä. Ei ollut yhtään hullumpi sunnuntai, kiitos ystäväisille!

We had a tiny crayfish party with our dear friends (four kids and four adults).

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

6 kommenttia

 1. Oho; melko tiivistä yhteiseloa! Mun lapseni oli yöhoidossa ekaa kertaa 6 kk ikäisenä. Hän oli tyytyväinen pullostajuoja ja korvikekin kelpasi alusta alkaen.
  Nytkin odottaa seuraavaa yöhoitoa (isovanhempien kanssa) tulevana viikonloppuna. Tällä kertaa he tulevat meille ja me lähdemme rapujuhliin ystävän kesäpaikalle.

  1. Juu, meidän elämä tosiaan on hyvinkin perhekeskeistä. Imetin pienintä reilun vuoden (sinä aikana korviketta kului ehkä litran verran), eli ihan käytännön syistäkin oltiin aina yhdessä. Kaksosetkin olivat ensimmäitä kertaa yöhoidossa vasta kahden vuoden ja 9 päivän iässä, enkä tiedä olisivat olleet vielä silloinkaan, jollei olisi ollut veljeni häät (mamma ja pappa hakivat lapset hääjuhlista parin kilsan päähän iltapalalle ja yöunille, eli pitkä erossaoloaika ei ollut kyllä sekään). Sittemmin ovat kyllä olleet useammankin kerran ja viihtyneet hyvin. Pienimmän kohdalla yökyläilyä voisi harrastaa aiemminkin, ainakin jos isosisarukset ovat tukena ja turvana. 🙂

 2. Kiitos itsellenne mainiosta illasta! Mukavaa oli ja kaikki viihtyivät! Meillä lapsi ei vieläkään ole ollut yökylässä kertaakaan, vajaan kuukauden kuluttua tulee 3 v. Ehkä osin siksikin, että luontevimmat yökyläilypaikat (isovanhemmat) ovat satojen kilometrien päässä. Niin pitkään matkalliseen eroon en pysty. Eikä oikein ole ollut tarvettakaan. Tiivis meininki täälläkin siis!

  1. No juu, teillä vasta tiivistä onkin ollut, kun ei ole niitä isovanhempiakaan apuna! Meillä heistä on kuitenkin ollut paljon käytännön apua. Mutta kuten sanottu, jos teillä on esim. jotain menoa, niin A voi kyllä tulla meille leikkimään! 🙂

 3. Mun lapsi käy serkuillaan yökylässä yleensä. Vaikka serkut ovat 7-11 vuotta vanhempia, löytyy seuraa ja mukavaa ohjelmaa yökylästä. Itse asiassa, välillä 15-vuotias ottaa serkkunsa kokonaan hoitoonsa ja sisko ja sen mies ovat lähinnä back-up’ina. Jos näin on, maksan serkkutytölle korvausta hoidosta (30-50€). Näin ei tule hänelle fiilistä että käytän häntä hyväkseni ja hän mielellään ottaa pikkuisen hoitoon. Teininä tarvitaan paljon rahaa 🙂

  1. Sehän kiva idea teinin työllistämiseen! Mulla on 11-vuotias pikkusisko, josta on kyllä kaksosille kovasti mieluista seuraa, mutta ei ihan vielä hoitajaksi asti. Jokusen vuoden päästä sitten!