Kaksosten talvimuoti 2015-2016

talvivaatteet2015_2016

 

Aikainen lintu madon nappaa, kuten sanotaan. Eli vaikka kesä on hädin tuskin edes alkanut, on mulla ollut jo hyvän tovin kaksosten ensi talven varustukset viimeistä silausta vaille valmiina. Ja tässäkin pidin mielessäni päiväkodin ulkoilut, säässä kuin säässä, eli ensimmäistä kertaa koskaan meille on hankittu ihan kunnolliset tekniset Reimatecin (Thabit) talvihaalarit, alesta puoleen hintaan toki. Kaksi viime talvea on ollut käytössä Name Itin edullisimmat toppahaalarit, ja kyllä se hinta niistä on näkynytkin: vesi menee läpi saumoista ja polven lisävahvistukset lepattavat puoliksi irti. Kylmille keleille alle puetaan Metsolan ihanat pallolliset villahaalarit, jotka olivat käytössä jo viime talvena, ja niillä mennään toivottavasti vielä useampikin talvi (koko on peräti 140cm, semmoiset kun löysin alehintaan). Ja siinä missä viime talvi seikkailtiin suurimmaksi osaksi Crocsin toppavarrella varustetuissa talvikumppareissa (parempiin menoihin oli nahkaiset varsikengät), on tulevana talvena aikomus selvitä loskakelit Reimatecin vettäpitävillä lenkkareilla tai villasukin varustetuilla kumppareilla, ja pakkaskelit sitten Reiman villahuopikkailla (puoleen hintaan Reiman alesta, täytyy varmaan vielä suihkia niihin vettähylkivä pinta). Ne viimetalven Crocsit kun eivät oikein täyttäneet odotuksia, märemmällä kelillä hangessa peuhatessa varsi kastui läpimäräksi (ja sukat siinä mukana) ja vähänkään kovemmilla pakkasilla ne olivat tietenkin kylmät. Hanskojenkin täytyy olla vettäpitävät, ja kylmemmälle ilmalle laitetaan sitten vielä villaa alle. Uusia pipoja en ole hankkinut, kun vanhoissakin on vara valita. Teema-väriset kaulahuivit täytyy vielä saada valmiiksi ennen ilmojen kylmenemistä (vai tekisinkö sittenkin kaulurit samaan tyyliin…). Että eipähän viimevuotinen talvivarustelupaniikki pääse toistumaan!

Twins’ winter (2015-2016) garments.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

5 kommenttia

  1. Jos nuo Reiman huopikkaaat ovat ihan oikeata huopikasta (villaa), niihin ei tulisi missään nimessä suihkia mitään suihkeita. Lahtiselta kun ostin omat huopikkaani ja kyselin hoidosta niin ohjeena oli vain huolellinen kuivatus, mikäli huopikas kastuu. Huopikasta ei kuitenkaan saa nostaa esim. patterille kuivamaan, sillä se on liian kuuma. Suihkeista kysyessäni myyjän ilme oli kuin olisin aikonut ryhtyä kirjoja polttamaan. Suihkeet haittaavat villan omia ominaisuuksia (veden ja lian hylkiminen).

    http://www.lahtiset.fi/huopa/hoito

  2. Ihanaa kun satsaat kunnon varusteisiin päiväkotiuralle! Ymmärrän että kaikilla ei niihin ole varaa, mutta niillä kenellä on, kiitän ja kumarran. Lapset ulkoilevat merkittävän ison osan päivästä päiväkodissa ja välillä ihmetyttää perheet joissa hankitaan ykköshaalareiksi kuluneet kirppishaalarit, etenkin kun tietää että vähän kallimpaakin olisi varaa (esim. 25-30e maksavaan) . Kirppariltakin voi löytyä todella hyväkuntoisia varusteita, mutta jos lapsella on pakkaskeleilläkin ”kakkoshaalari” joka ohut ja jossa paikat polvissa, niin kylmähän siinä tulee. Ja säälittää aina ne lapset jotka joutuvat laittamaan lasten vihaamat (toki poikkeuksia on 😉 ) kurahaalarit näiden kuluneiden haalareiden päälle jo nuoskakeleillä. En tarkoita että kaikilla pitäisi olla kosteussuojahaalarit, mutta alesta voi saada jo 25 eurolla hyviä haalareita jotka eivät ihan heti mene läpi. Toinen satsauksen paikka on hanskat. Jos ei halua ostaa Reimatecin, jotka todella arvokkaat mutta myös hyvät, niin suosittelen Jesper Juniorin Jonathan tähti -hanskoja. Tai sitten ihan niitä Jonathanin perushanskoja. Molemmat kohtuuhintaisia joten voi ostaa vaikka kahdet niin aina löytyy kuivat. Voi sentään, näistä päiväkotilasten varusteista voisi kirjoittaa vaikka kirjan 🙂 Joten taidan nyt vaan lopetella ja siirtyä lukemaan muita päivityksiäsi ennen kuin täytän koko vastaustilasi. Ja jos joku jäi miettimään mistä tiedän että jollain perheellä olisi varaa parempaan haalarin, niin päättelen sen siitä että vanhemmat käyttävät merkkivaatteita, käyvät ravintolassa syömässä, ulkomaanmatkoilla jne. Eli kuluttavat asioihin joista voisi varmasti nipistää lapsen hyvinvointiin muutaman kympin. Usein tulee mietittyä, että eikö vanhemmat ulkoile lainkaan lasten kanssa viikonloppuisin ja huomaa minkälaisille varusteille olisi tarvetta. Ja edelleen korostan että kirppareiltakin voi tehdä todella hyviä löytöjä, eli ei aina ole rahasta kiinni. Ja alennuksiakin tuntuu olevan nykyään pitkin vuotta mitä voi hyödyntää. Sisävaatteita ei tarvitse olla kuin muutamat ja ihan perustrikoot ja collarit kaikista mukavimmat. En ole koskaan kuullut kenenkään työkaverin kiinnittävän lasten sisävaatteissa huomiota muuhun kuin siihen että ovat joko liian pieniä tai hankalia (esim. farkut hankala pukea/kylmät ulkona haalarin alla) Sen sijaan kuluneisuuteen, ylä-ja alaosan yhteensopivuuteen, epämuodikkuuteen tms. kukaan ei kiinnitä huomiota. Mukavuus ja helposti puettavuus ovat ykkösjuttu! No niin, tulihan sitten kuitenkin jatkettua juttua 🙂

  3. Jos rukkaset kollaasissa on Reimatec Askare, niin ne on superhyvät. Meidän lapsella on kestäneet 2 vuotta ”päiväkotiuraa” ja ovat edelleen siistissä kunnossa ja vedenpitävät. Ja näitä siis on käytetty kevät, syksy ja talven leudot kelit (miinus viidestä ylöspäin, alla villalapaset). Näitä todellakin oon ostanut alesta jemmaan, Jonathinin rukkasiakin on ollut, mutta ne kestävät meidän käytössä max 2kk. Nuo kollaasin vk-kengät on mulla itselläni (pieni jalka), ovat hyvät jalassa ja leudoilla pakkasilla toimivat (omissani vedenpitävyys ei ole ollut hyvä, mutta voi olla joku maanantaikappalekin).

    Päikyntädin kommenttiin yllä sellainen huomio, että on haalareissa on eroja, mutta kirppishaalarissa ole välttämättä mitään huonoa (no joo, toppahaalarissa ehkä lämpö kärsii). Meillä lapsella on ollut vk-haalareissa kirppishaalareita ja juurikin tollainen parjattu ohueksi huvennut toppahaalari (koska se nyt vaan on paras pk-seudun ”talvikeleihin” kun uudessa toppahaalarissa läkähtyy). Niin ja meidän 3v. kulutti puhki kaksi toppahaalaria viime talvena (yksi kierrätys ja yksi upouusi Reimatec), eli kulutus on leikki-ikäisillä kovaa…vk-puolella tytöllä on käytettynä ostettu Ticketin haalari, joka pitää edelleen vettä ja ei näytä menevät miksikään. Eniten meillä on ollut Reimaa ulkovaatteissa ja Reiman kankaissa on eroja. Esim. Suoja-vk-housut kestävät ja kestävät, mutta samaan aikaan käytössä ollut vk-haalari kului puhki saumoista 1kk aikana.

  4. Päikyntäti kommentoi, että kirjoitinkin että kirppareilta voi tehdä hyviä löytöjä kuten olet tehnytkin 🙂 Mutta pointtini olikin se, että toisilla on ne kolmella lapsella olleet, alunperinkin halvat (ja huonot) haalarit ykköshaalareina pakkaskeleilläkin, ja niillä keleillä noilla ohuilla haalareilla palelee, vaikka olisi villahaalarikin alla. Välikausikäyttöön nuo paljon käytetyt kirpparihaalarit ovat tosi hyvät. Lapset iloisia jos vanhemmat tuovat sellaisen ”rymyhaalariksi” päiväkotiin jonka kanssa ei tarvitse kurahousuja. Toki vesisateella ne puetaan, mutta kiva jos ei tarvitse likaantumisen/rikkimenemisen pelossa niitä kuriksia pukea. Kirppareilta voi löytää todella hyväkuntoisiakin ja laadukkaita haalareita, niitä voi käyttää kyllä ykköshaalareina useammankin talven! Liputan myös noiden Reimatec-hanskojen puolesta, kaikki mallit ovat mielestäni kestäviä. Niihin ei valitettavasti kuitenkaan monilla ole varaa (tai halua satsata) ja siksi mainostin noita Jonathaneja. Monilla on oikeasti huonoja hanskoja päiväkodissa ja jos niistä nätisti huomauttaa niin tilalle tuodaan toiset yhtä huonot, huoh. Ja huonoilla tarkoitan sitä, että ovat sen malliset että lapsen on vaikea niitä pukea (ovat esim. liian kapeat) ja niillä on ikävä leikkiä. Ja koska ovat niin kapeat, niitä ei saa käännettyä jotta kuivuisivat iltapäiväulkoiluun. Jonathanien ja Reimateccien varret sen verran leveät, että ne mahtuvat hyvin haalarien hihojen päälle. Päiväkodissa kannustetaan omatoimisuuteen ja hanskat puetaan viimeisenä kenkien laiton jälkeen, jollon helpoin vetäistä ne hihojen päälle (aikuinen auttaa). Aivan pienillä 1v. hanskat puetaan toki haalarin alle.