Kaulurit valmiina ja höyrytettyinä

kauluritvalmiina1

kauluritvalmiina2

kauluritvalmiina3

 

Oli varmasti ensimmäinen kerta koskaan, kun (harvoja) valmiita neulomuksiani höyryttelin, mutta kyllä se vaan kannatti, kun epämääräisistä, rullalle keriytyvistä käppyröistä sukeutui ihan kohtuullisen onnistuneet tuotokset. Mun kun on kamalan vaikea lukea ja ymmärtää mitään monimutkaisia neulontaohjeita, syntyi kaulureiden ohje ihan omasta päästä, ja muokkaantuikin vielä siinä tehdessä. Lankana pesunkestävä perustuote, Novitan Seitsemän Veljestä, siitä kun löytyi sopivat sävytkin.

Lankojen väreiksi on valikoitu lasten lemppareiden pinkin ja vihreän lisäksi muut asuvalikoimaa edustavat värit, musta, harmaa ja valkoinen, jotta kaulurit sopisivat asuun kuin asuun. Pojalta sain jo kommentin, ”tuntuu liikaa villalta”, joten jännityksellä odotan, pääsevätkö yli vuoden työn alla olleet kaulurit käyttöön asti…

Neck warmers ready!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

6 kommenttia

 1. Kivat kaulurit! Kannattaa koittaa lanoliinittaa nuo. Auttoi meillä ainakin, ettei sitten niin kutittanut.

 2. Pirteät kaulurit olet värkännyt.
  Tunnistan itseni poikasi kommentista, että tuntuu liian villaiselta.
  Inhoan kutisevia pipoja ja huiveja. Pipoihin auttaa yleensä kun ompelee sisäpuolelle otsan kohdalle fleecekangasta. Sama voisi toimia kaulureissa?

 3. Olen kans huomannu, että kannattaa käyttää se pieni vaiva
  viimeistelyyn.
  Mites noi lapsoset on jo noin isoja? Tuntuu, että ihan äsken syntyivät.

  1. Kyllä, kaiken vaivan väärti. Ja ihan samaa mietin, olen ollut kohta 5 vuotta, siis puoli vuosikymmentä, poissa töistä!

 4. Seiskaveikka on sukkalankaa ja karkean kutittavaa kaulan iholle aikuisellakin. Osta lapsille merinovillaa, ei kutita.