Liinan käyttöönottotarkastus
Alkukesästä hm.comin alesta kympillä tilaamani ihana raidallinen pöytäliina pääsi viimeinkin käyttöön, kun sain kaivettua kuukausikaupalla palvelleen vahakangasliinan esiin sen kaiken pöytää peittäneen moskan alta, ja kiikutettua kohti pyykkikoria. Samalla totesin, kuinka kiva olisi olla välillä ihan ilman liinoja. Aiemmissa kodeissa meillä ei käytetty liinoja oikeastaan koskaan, mutta silloin pöytä palvelikin puolet pienempänä (1x1m) ja päällimmäisenä näkynyt pöytäpinta oli käsitelty Osmo colorilla peittävän valkoiseksi, kun taas nämä nyt näkyvät levypinnat ovat edelleen alkuperäisellä kuultovalkoisella vahapinnalla (sävy Kuusi). Osmosta lähtee sensorttinen katku, ja lisäksi se kestää kuivua ja kovettua niin kauan, ettei sitä voi vauvojen aikana sisätiloissa levitellä. Viimeistään ensi kesän projektiksi tuon voisi ottaa ja samalla käyttää ruostuneen jalkakehikon hiekkapuhallettavana ja lakattavana. Pöytä on muotoilijaopintojeni aikainen proto ja siksi niin kovin rakas.

Meidän perheen lokakuu tullaan pyhittämään kodin siivoamiselle ja järkkäämiselle. Jos sitä vaikka viimein kehtais kutsua blogia lukevan naapurinkin kahveelle. 😉 Mies on ollut parin viime kuukauden ajan niin kiireinen, että kaikki isommat yhteiset siivousoperaatiot on jätetty väliin ja sen kyllä huomaa… Vauvojen kummituksetkin taisivat hämmästyä melkoisesti, kun viime sunnuntaina ex tempore tulivat lupaamiamme lyöntiruuveja noutamaan ja näkivät aivan järkyttävässä kaaoksessa olevan luukkumme… Keittiö ja olkkari on nyt jo melko hyvässä kuosissa, mutta makkarin lattialla lojuu edelleen kaapista pudonneita/pudotettuja vaatteita, työ/kirjasto/tv-huone toimii lähinnä varastona, eteinen pursuilee kenkiä, huiveja, hanskoja, pipoja, työkaluja, kierrätettävää metallia ja lasia… Joskus se vaan on niin, että totuus on tarua (=hyvin rajattuja kuvia) ihmeellisempää! 😀

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

7 kommenttia

  1. Voih, kuulostaa niin tutulta tuo kaaos ja meidänkin lokakuun voisi pyhittää samaiselle asialle. Huomasin, että töihin palattuani asioille on paljon vaikeampi tehdä mitään ja kaaos pääsikin pahenemaan:/ Kuukauden sisustusteko meillä olisikin ihan perusteellinen siivous ja raivaus.

  2. Nyt 6kk downshiftauksen jalkeen oon vihdoin saanut kodin melkein jarjestykseen, jee. Vanhassa tyossa ei ikina olisi ollut aikaa kayda kaikkia laatikoita, papereita jne lapi. Aika iso urakka se on, joten ymmarran kylla venymisen ja ’varastohuoneet’- joskus jopa mahdoton, varsinkin jos on vekarat samalla sotkemassa toisessa paassa taloa!
    Liinoista oon luopunut, paitsi juhlina.

  3. peeäs. Miten olis pöydälle hiominen ja hajuton, sisätiloissa maalaukseen sopiva Kiva kalustelakka. Meillä on kiva kiiltävä valkoinen kalustelakka, eikä siitä kuulla keltainen ollenkaan läpi, sillä se on ainoa tuote jonka lakka ei ole keltaiseen taittuva. Ja oikein mainiosti on pöytä kestänyt koiran hyppimiset ja lasten naarmutukset mm. veitsillä ja haarukoilla. Käsittelin sen neljään kertaan, ihan ohuita vetoja kunnon siveltimellä. Ei jäänyt jälkeäkään siveltimen vedoista, koska se Kiva lakka on niin ohutta :). Suosittelen lämpimästi! en enää vaihtaisi Osmoon tai Unica Superiin.

  4. Hihhii!!! Ja vielä kun saisi pidettyä sen siisteyden! Pyykki-ja roskakasat kasvaa ja lelut vaan leviää joka päivä.

    -Tiina

  5. Tasaraita pöytäliinasi näyttää kyllä niin hyvältä, että tässä iskee himo uusia omatkin pöytäliinat. Sekasorto kuulostaa niin tutulta. Työpaikkamme jo eläkkeelle jäänyt siivooja aina opasti minua, että kaikki näyttää siistiltä, jos pöydät ja tasot pitää siisteinä.

  6. Oi miten lohdullista luettavaa.Meilläkin pitäisi olla kokopäiväinen siivooja hommissa, että perussiisteys pysyisi. Kertyneistä pyykki- ja rojuvuorten purkamisesta puhumattakaan..