Keittiön raitamatto


Maanantai-iltana muistin pitkästä aikaa käydä katsastamassa CarpetVistan tarjonnan, ja sieltähän se sitten löytyi, juurikin passeli matto keittiöön. Edellisen CarpetVista-hankintani, makuuhuoneen “blogimatto vol.2:sen”, eli tämän samaisen villamaton valkopohjaisen version, esittelin melkeinpä päivälleen vuosi sitten. Silloin meinasin tilata  samanmoisen myös keittiöön, mutta olivat penteleet loppuneet. Ja hyvä niin, sillä pian jo tulin siihen lopputulokseen, ettei se olisi meillä kauaa vaaleana pysynyt, joten lopulta unohdin koko maton. Mutta nyt yllätys oli melkoinen, kun valikoimiin oli tullut samaisia villamattoja myös mustapohjaisena.

Ainakin tunnin vekslaamisen jälkeen tilasin tuon keittiön 80x300cm kokoisen lisäksi myös toisen pienemmän (70x190cm), jottei tarvinnut maksaa toimituskuluja (12 euroa, UPS tuo ovelle). Uskoisin vielä kaupittelevani sitä jollekulle… Mattotilaus viimeisteltiin suunnilleen kello 01.00 tiistaiyönä ja matot olivat ovella tänään kello 15.05. Siis vain puolitoista vuorokautta tilauksesta ja matto oli jo lattiassa! Ripeetä, eikö?

Kaipasin keittiöön mattoa, sillä tuossa kaappien kohdalla  on lautalattiaa uusittu ja se sauma myös näkyy. Lisäksi kaappien edusta on aina ihan suttuisen näköinen, siihen kun tippuu ja kertyy kaikennäköistä murua ja pölyä jo alle vuorokaudessa edellisestä imuroinnista. Ja maton ansiosta ihan kaikkea roskaa ei huomaa… Ja onhan se toki myös tosi kivan tuntuinen jalan alla! 🙂

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

11 kommenttia

 1. Kiitos vinkistä! Uusi matto keittiöön on ollut hakusessa pitkään. Laitoin samoin tein vaaleapohjaisena samaisen maton tilaukseen.

 2. Ihana matto! Ja ihana koti ja blogi sinulla 🙂 Itse olen haaveillut eteiskäytävään Pappelinan mustavalkoista käytävämattoa, mutta tuo sinun löytämäsi matto näyttäisi kyllä myös varmasti siinä erittäin hyvälle! Ja hintakaan ei näyttänyt olevan niin suolainen..

 3. hee, bongasin samaisen maton myös pari päivää sitten ja sydän löi muutaman ylimääräisen lyönnin – ihana, juuri se mitä olen ajatellut/etsiskellyt 🙂 Meillä on käytössä kaksi eri kokoista vaaleampaa versiota samaisesta matosta ja olen pitänyt niistä kovasti. Tuo tumma olisi varmaan vallan mainio matto myös eteisaulatilaan. Nyt vain pähkäilen kahden koon välillä – ja pelkään että joku tekee valinnan puolestani mikäli jompi kumpi koko loppuu 🙂

 4. Mä harkitsin myös tuon tummemman maton tilaamista 😉 Blogimatto vol.2 löytyy varastosta, sillä ei sopinutkaan uudessa kodissa lattian sävyyn.

 5. Onko tuota mattoa imuroitava yhtä ahkerasti kuin IKEAn Stockholm Rand-mattoa? Meillä tuo IKEAn matto päätyi kellariin, kun joka päivä piti olla imuroimassa (tai pitää kun on kissa talossa) ja se oli jotenkin niin raskas imuroitava. Harmillista kun se on muuten mahtava. Siihen kaatuneen punaviininkin ehti kuivatella pois niin ettei jälkeäkään jäänyt kun neulos on niin tiuha..mutta se armoton imurointi..

  1. Heh, Randia tosiaan on IMUROITAVA! Meilläkin on koira, sekä muuten vaan kovasti pölyyntyvä (matalalla kaupungin ytimessä) kämppä. Tästä mustasta on vasta parin päivän kokemus, mutta ainakaan se vaaleapohjainen ei ole laisinkaan yhtä armoton!

 6. Ihana matto! Minullakin etsinnässä keittiöön musta-valkoraitaa.. harmi vaan että meillä sen verran pienempi keittiö ettei tuolta löytynyt sopivaa kokoa..etsintä jatkuu!

 7. moi, olisin kysynyt että mistä teidän keittiö on hankittu? Meillä ois tarkotus tehdä (kesällä??) keittiöremppaa ja tuon tyylinen kuin teillä ois hakusessa. Tosin mallistothan on tietty varmaan vaihtuneet, mut kuitenkin.

  1. Moro moro, keittiö on Kvikin Manoa ja mustat ovet Seraa. Kumpaakin löytyy edelleen mallistosta, lisäksi nykyään myös Mano Seraa, eli samaa mustaksi petsattua viilua tuona vetimettömänä Manona. Menikö vaikeeksi…? 😀 Itse itselleni suunnittelin ja oikeastaan myinkin. 😉