Keskeneräiset käsityöni
Alussa oli Elloksen harmaat nahkakengät. Ne tilasin syyskengiksi jo hyvissä ajoin, huhtikuussa. Kenkäparin hinta oli vaivaiset 31,90 euroa, josta lähti alekupongilla vielä kolmannes pois. Halvat siis. Mieluiten olisin toki ottanut mustat, mutta kun sellaisia ei ollut tarjolla.

Sittemmin, heinäkuussa, pyörähdin äitini ja siskoni kanssa Virroilla, Marimekon tehtaanmyymälässä. Ja teinkin melkoiset ostokset: keittovillajakun, lautasliinojen, sukkien, sukkahousujen, pehmoelukoiden ja kukkaroiden lisäksi ostoskoriin päätyi myös muutamaa erilaista kangasta, kympin metrihintaan. Tälle ”Kaarnalle” ei hetimmiten ollut mielessäni mitään käyttötarkoitusta, joten otin sitä vain metrin verran. Mutta eikös heti kotona tullut visio lasten kevyistä syystakeista. Ja siihen tarkoitukseenhan tuo kuosi sopii enemmän kuin hyvin, siitä kun löytyy musta ja valkoinen, sekä lukuisia eri harmaan sävyjä (myös kenkien harmaa!), eli se myös mätsää kaikkien eri asukokonaisuuksien kanssa. Takin päällikankaan osat ovat jo leikattuina ja vuorifleecekin hankittuna. Nyt pitäis vaan rykäistä valmiiksi… Takeille ei kyllä juurikaan hintaa kerry, kun kympin palasta Marimekkoa saa kaksi takkia, vuorifleece maksoi 7 euroa ja vetskarit 2kpl/eurolla. Samalla Virtojen reissulla poikkesimme myös Inkan tehtaanmyymälässä, josta ostin mm. superhalpoja nyörejä ja kuminauhoja. Eli vaikka laittaisin takkeihin myös nyörejä ja nappeja, jää yhden takin materiaalin hinta siltikin vaivaiseen kymppiin!

No, jonkin sortin käsityökärpänen on taas puraissut, joten noihin työn alla oleviin takkeihin piti tietenkin suunnitella myös sopivat huivit. Olin jo pitkään haaveillut tekeväni lapsille ”vanhanaikaiset” kaulahuivit, mutta nyt vasta sain aikaiseksi googletella ohjeita tuon huivin ”pujotusaukon” valmistukseen. Ja sehän olikin yksinkertaisempaa, kuin uskalsin edes kuvitella (silmukat jaetaan vuorotellen kahdelle puikolle, jotka sitten pian taas vuorotellen neuloen yhdistetään takaisin samalle puikolle…). Seitsemästä Veljeksestä lähdin tekemään, mutta onhan se nyt vähän juntin tuntuista, karheaa lankaa. Hemtexissä piipahtaessani mukaani tarttuikin sitten ihanan pehmoista 100% luomuvillalankaa (josta vähintään 20% merinovillaa), kolmea eri harmaan sävyä, kun kerran kolme tuotetta sai kahden hinnalla. Kotoa löytyikin jo valkoista Novitan Woolia (josta tein parisen vuotta sitten vauvoille tumput), joten siinä olikin jo hyvät ainekset tuubihuiviin. Ja kämmekkäisiin. Ja pipoihin. Ehkä jopa säärystimiin (edes tytölle hameen kanssa käytettäväksi)? Nämä (tai se osa, joka niistä näkee päivänvalon…) tulevat kaveriksi ainakin tuolle H&M:n toppatakille. Toinen tuubihuivi on sentään jo puolessa välissä…

P.S. Pakko avautua hiukan Elloksen omituisesta hinnoittelukäytännöstä! Mielestäni tämänhetkisestä valikoimasta löytyvät saman valmistajan kengät ovat aivan vastaavanlaiset kuin nuo huhtikuussa tilaamani, nahkaiset ja nahkavuoriset, mutta niiden hinta onkin 31,90 euron sijasta 49,95 euroa! Huhtikuussa, samalla kertaa tytölle tilaamieni sandaalienkin hinta on sittemmin pompsahtanut muutaman euron (ja niistäkin sain silloin kupongilla kolmanneksen pois). Miksi? Siksikö, että sandaalien alennusprosentti saataisiin näyttämään mojovammalta? Murr.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

4 kommenttia

  1. Harvoin tänne kommentoin mutta nyt sen sanon että olet yksi viitseliäimmistä ihmisistä ketä tiedän. 🙂 kuten edellä joku jo kommentoi, niin ei voi kuin ihailla tarmoasi!