Kiviä ja tyhjiä parvekelaatikoita

parvekelaatikot1

parvekelaatikot2

parvekelaatikot3

 

Päivät ovat olleet jo upean kesäisiä, mutta parvekelaatikot odottelevat vielä tyhjinä. Muratteja haluan kaiteen reunalle tänäkin vuonna (muuta siinä ei ole vielä ollutkaan), mutta alkuviikosta muratteja ei vielä Prismassa näkynyt ja viime päivät ovat menneet kotona kuume-räkätautisen pikkumiehen kanssa, itsekin pärskien. Viime kesänä parvekkeen seinällä kasvatettiin salaatteja ja yrttejä neljässä lyhyemmässä parvekelaatikossa, mutta tänä vuonna vaihdoin laatikot kolmeen 90cm leveään. Jokohan niitä yrttejä ja salaatteja uskaltais istuttaa, vieläköhän on tulossa hallaöitä?

Ei ole mieluisia ja kohtuuhintaisia amppeleita löytynyt vieläkään (kiitokset kaikille vinkanneille, täydellinen musta amppeli olisi mattamusta puolipallo, eli Ikean amppeli ilman pitsireunaa), joten hankin nyt varuiksi muutaman Bilteman mattamustan 12 litran laastiämpärin, hinta huikeat 2 euroa kappale. Saatanpa askarrella niistä amppelit mansikoille!

Ja sitten olen intoutunut roudaamaan kiviä kukkapenkkiin tuijien kaveriksi. Isommat olen asetellut minä, pienimmät heitteli 2-vuotias apulaiseni. Lopullinen suunnitelma ei ole vielä ihan selvillä, mutta lisää kiviä on varmasti tulossa! Tuijapenkin Oshimasara-heinät näyttävät vähän lohduttomilta, mutta elättelen vielä toivoa niiden elpymisestä…

Stones and empty planters…

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

3 kommenttia

  1. Plantagenin valikoimasta löytyi pari suht simppeliä amppelia. Hinta tosin vähän turhan suolainen! Itse maalasin puiset amppelit mattamustaksi.

  2. Mitä jos taitat Ikean amppelista sen pitsin sisäpuolelle? Sehän on hyvin pehmeää metallia,

  3. Minulla on ollut juuri tuollaisista laastiämpäreissä amppelikukkia (mm. amppelimansikka viihtyi todella hyvin!), pohjalle kunnon kerros sitä kukkaistutuksiim tarkoitettua lecasoraa ja talouspaperikerros erottamaan mullan ennen kasvien juurtumista, kasvit istutin kesäkukkamultaan jossa on kastelukiteitä.
    Tuosta sangasta sai ripustettua ja hyvin viihtyivät!