Kolme kuvaa kolmevuotissynttäreiltä

3_vuotisherkut2

3_vuotisherkut1

3_vuotisherkut3

 

Ei menneet synttärivalmistelut tänäkään vuonna ”niinku Srömsöössä”, vaikka niin vuosi sitten vannoin. Tällä kertaa lapset olivat jopa edellisen yön mammalla ja papalla yökylässä. Mutta aina meille jotain ”force majoreita” siunaantuu. Vaikka miehen ymmärtäväisyys ja pitkä pinna pelasti paljon, ei hormonihuuruinen isomahainen äitiliini välttynyt pettymyksen karvailta kyyneleiltä. Ja vaikka olin jopa ladannut kamerat, en muistanut etsiä järkkärin irtosalamaa, enkä tyhjentää pokkarin muistikorttia. Ja järkkärin zoomattava linssikin on edelleen hukassa… Ja kun aikataulustakin oltiin jälleen myöhässä, alkoi tämä emäntä vasta kuorruttamaan kuppikakkuja, kun vieraat olivat jo saapuneet (joten teippiliputkin siinä hässäkässä unohtuivat). Ja ne vaivalla suunnitellut pilttipurkkiherkut puolivalmiina vinttiin… Ja vielä kun juhlien ensimmäiset kaksi tuntia vierähtivät tiukasti jääkaapin, kahvinkeittimen ja tarjoilupöydän välissä, jäi kuvasaaliskin aivan surkeaksi. Mutta ei näistä epäonnistumisista sen enempää, alkaa muuten taas itkettämään. Pääasia on, että juhlat olivat selvästikin lapsille iso juttu: etukäteen kovasti kyselivät, ketkä ovat tulossa ja tänään kovin mielissään muistelivat eilisen tapahtumia. 22. päivä juhlistetaan synttäreitä vielä oman perheen kesken ja joulunpyhinä sitten Turusta saapuvan ystäväperheen kanssa.

Tarjoilupöytään ehtivät appelsiini-rahkalla täytetyt kakut (ite tein), porkkanakuppikakut, mamman macaronit ja kirjainpikkuleivät, Lidlin pikkupizzat (kuuluneet tarjoilupöytämme vakiokalustoon jo vuosia), party popcornit (voisin kertoa niistä vielä lisää…), suolarinkelit, ananasnamit ja Tigerin tikkarit.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

11 kommenttia

 1. Ihanalta näyttää tarjoilut 😉 Onko laittaa päivänsankareista kuvaa? Kerrothan onnittelut päivänsankareille toisilta kaksosilta, jotka viettävät kolmevuotis päiviä kolmen kuukauden kuluttua.

  1. Otan ”viralliset” synttärikuvat lapsista juhlatamineissaan ensi sunnuntaina, eli oikeana juhlapäivänä. Lupaan laittaa niitä sen jälkeen sitten tännekin. Kun juhlista tuli ihan surkeat fotot… 🙁

 2. Olet sää taas melkoiset pöperöt ja koristeet loihtinut kutsuille! Tsemppiä loppuraskauteen (eikös se laskettu aika ala olla jo käsillä?) ja rentoa joulua <3!

 3. Ihanat tarjoilut ja joskin jotakin sorttia, yhtään ei näytä epäonnistuneelta! 🙂
  Itsekin olen myös joka vuosi säätänyt ja stressannut lasten syntymäpäivien vuoksi enemmän ja vähemmän. Tänä vuonna poikani virallista synttäripäivää vietimme vain oman perheen kesken ja sankarin toiveista väkersin hänelle kääretortusta autokakun jota hän kovasti halusi. Autokakku oli aika kammottava ilmestys ja tuskin sitä autoksi tunnisti, mutta molempien lasteni mielestä kakku oli valtavan hieno, ehkä jopa hienoin ikinä ja sankari oli enemmän kuin tyytyväinen! Vieraille en olisi tuota ilmestystä ikinä kehdannut tarjota, mutta kyllä se muistutti, että ehkä sitä monesti säätää ja näpertää ihan itsensä vuoksi, lapset tuskin välittävät servettien väristä tai siitä sopiiko kaikki nyt varmasti yhteen, joten vähemmällä stressillä me äidit voisimme itsemme päästää. Tosin tätä todennäköisesti en muista enää helmikuussa kun tyttäreni 6-vuotissynttäreitä järjestelen! ;D

 4. Tosi hienoja kuvia ja syömisiä! Ja kivan näköiset juhlat. Voin kuvitella että lapset ovat olleet fiiliksissä noista 🙂 Toivottavasti äitikin laskee vähän rimaa itselleen ja ymmärtää että vähempi kun täydellinen riittää! Minusta tuo näyttää paremmalta kun strömssö 😀 Hyvää loppuodotusta ja joulun aikaa!

 5. Turhaa murehdit, kaikki oli hyvää ja lapsilla oli kivaa. Sisun mielestä oli ainakin ihan mahtavat herkut:)

 6. Ei hätiä mitiä, et ole epäonnistunut missään♥ kauniit kutsut ja mahtavat koristelut olet saanut aikaan♥ olet ahkera lady 🙂

 7. Heippa! Kivan ja herkullisen näköiset tarjottavat! Mistä olet hankkinut täytekakkujen vadit? Näyttävät kovasti samoilta kuin omani jotka olen löytänyt kirpparilta. Ostaisin niitä mielelläni lisää, jos jostain löytäisin.