Kotiparturina

kotiparturi1

kotiparturi2

kotiparturi3

kotiparturi4

 

Jo pitempään mielessä pyörinyt hankinta on nyt tehty ja sen yhteydessä meikäläisestä on kuoriutunut ehta kotiparturi. Hiusten pätkimisen aloittelin omilla etuhiuksillani jo 80-luvun alussa (useampaankin otteeseen), jonka jälkeen leikkelin 1990- ja 2000-luvuilla omien etuhiusteni (ja joka kerta se oli yhtä karmea virhe…) ohella myös veljieni hiuksia, joten jonkin verran on omatoimista harjoittelua takana. Tyttöni ei ole vielä oikean kampaamon tuolissa istunut, vaan hiustenleikkuu on hoitunut kotioloissa Fiskarsin pienillä ja terävillä ompelusaksilla. Veljensä on käynyt oikeassa parturissa alle kaksivuotiaasta, mutta kun poikain päitä on nyt tuplaten ja Prismassa pienistä kodinkoneista sai 15% alennuksen, lähetin miehen koneostoksille. Puhelinneuvotteluissa (minä kotona lasten kanssa) päädyttiin Philipsin malliin, joka oli Prismassa vieläpä huomattavasti suositushintaa edullisempi (49,90). Alennuksen jälkeen hintaa jäi alle kolmen parturikeikan verran, joten laite on pian maksanut itsensä takaisin, etenkin kun mieskin on uhannut ryhtyä asiakkaakseni.

Pojan hiuksissa nyt äitin tekemä leikkaus, niska ja sivut on ajeltu koneella, päälliosa leikattu saksilla. Parantamisen varaa kyllä löytyy, mutta aloitukseksi tämä on mielestäni varsin lupaava.

EDIT:
Mainittakoon vielä, ettei mulle ole mitenkään lähtökohtaisesti itsestäänselvää, että pojilla on lyhyet hiukset ja tytöllä pitkät (olenhan itsekin teininä ollut useamman vuoden ihan lyhythiuksinen ja toinen veljistäni on edelleen pitkähiuksinen, toinenkin oli lyhyemmän aikaa), vaan meillä asiaan on vaikuttanut useampikin seikka. Sen lisäksi, että oli mukava erottaa kaksoset toisistaan edes hiusten avulla (vaatteet kun olivat usein molemmilla yhtä unisex-meininkiä), on poika luonteeltaan ja olemukseltaan muistuttanut aina enemmänkin englantilaisen sisäoppilaitoksen kasvattia kuin surffaria. Ja tytöllä hiustyylin syntymiseen on vaikuttanut kaikkein eniten pyörteet ja hiuslaatu. Pikku-ukosta en vielä tiedä, toistaiseksi on tuntunut, että hän voisikin olla se porukan surffari. Aika näyttää!

My son’s haircut by me.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ