Kukkivat Anopinkielet

anopinkielet1

anopinkieli2

 

Hankittiin ensimmäinen anopinkielemme miehen kanssa jo yli kymmenen vuotta sitten, muistaakseni vuonna 2002. Hyvin pian hankittiin lisää ja kasvit jaettiin kahteen purkkiin. Anopinkielet ovat asustelleet kanssamme jo viidessä eri osoitteessa ja nyt koimme suoranaisen ihmeen, sillä viimeisen vuoden aikana ne ovat elelleet aiempiin vuosiin ja koteihin (kaksi viimeistä sisäpihojen pohjakerroksissa, sitä edellisessä oli pohjoisikkunat) nähden poikkeuksellisen hyvissä valaistusolosuhteissa ja nyt ne villiintyivät peräti kukkimaan! Itse en tiennyt moisen olevan mahdollistakaan. Mutta pakkohan se on uskoa, kun itse on nähnyt. Ja haistanut, tuoksuu ihan Hyasintille.

Our old Sansevierias are blooming!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

3 kommenttia

  1. Meillä kävi ihan samanlainen ihme tänä keväänä. Anopinkieli on yli kymmenen vuotta vanha eikä multia ole vaihdettu ainakaan kuuteen tai seitsemään vuoteen. Yllätys oli aikamoinen 🙂

  2. Tuo kukkien neste on muuten melkoisen tahmeaa. Kannattaa puhdistaa se heti ikkunalaudalta, jos sitä pääsee tippumaan. Meillä ainakin kävi nopeasti pienet kädet sitä tutkimassa.

  3. Why Do Sansevierias (Mother-in-Laws Tongue) Plants Flower?

    While it seems like common sense to be as nice as possible to your plants, Sansevieria plants are like a lot of houseplants in that they thrive on a little neglect. A mother-in-laws tongue plant will produce a flower stalk when it is mildly and continually stressed. This normally happens when the plant becomes root bound.