Kuvia taannoisista synttäreistä

5veejuhlat1

5veejuhlat2

5veejuhlat3

5veejuhlat4

5veejuhlat5

5veejuhlat6

 

Tässä olisi muutama kuva kaksosten toissaviikon sunnuntaina juhlituista 5-vuotissynttäreistä. Epäonnistuneiden kuvien suuri määrä ja ryppyinen, lumisadetta markkeeraava taustakangas (oman huoneeni verhoksi vuonna 1991 ostettu) harmittivat niin, että meinasi jäädä koko raportti tekemättä.

Päiväkotikamuille (sekä heidän aveceina toimineille äideilleen) ja sukulaisille (ja muulle lähipiirille) oli omat, hieman toisistaan poikkeavat kattauksensa. Siinä missä päikkykamujen valkosuklaajuustokakut oli pakattu pieniin lasipurkkeihin, oli aikuisväkeä varten samat ainekset leivottu perinteisen kakun muotoon. Ja aikuisväen suuhun paremmin sopivat (vuosien kokemus) mamman macaronit olivat tarjolla vasta jälkimmäiselle porukalle. Dippiporkkanat jäivät kiireen vuoksi pois kummastakin kattauksesta. Ja vaniljajätskipuikot unohtuivat pakkaseen.

Jo mainittujen valkosuklaajuustokakkujen ja mamman macaronien lisäksi tarjolla oli täytekakkua, porkkanakakkuja (joiden koristeena toimineita oransseja pyöreitä koristerakeita erottelin 5 värin lajitelmasta edellisenä yönä kello 2.30…), pikkupizzoja, cocktail-piirakoita, mamman perinteisiä numeropikkuleipiä, kaupan valkosuklaakeksejä, popcorneja, suolatikkuja, sekä lumipalloja ja porkkaneniä imitoivia karkkeja. Lapsille oli tarjolla porkkana-hedelmämehua, oranssivalkoraitaisilla paperipilleillä varustelluissa lasipulloissa (kuvat tärähtivät). Ja sitten tietty niitä edellisen postauksen vaahtokarkkilumiukkoja.

Pikkuvieraat saivat synttäreillä askarreltavaksi jo esittelemäni lumiukkotuikut ja kotiinviemisiksi syötävien lumiukkojen rakennuspalikat (raportti tulossa). Niiden ideat nappasin Pinterestistä.

Seuraavat synttärit järjestetään sitten helmikuussa…

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

4 kommenttia

 1. No jo on teillä ollut herkulliset synttärit!! 😛 Ja hauska tuo lumiukkoidea kaikkineen – myös tuo lumisadekangas taustalla. Mutta tiedän niiiiiiiiin tuon tunteen kun kuvat ei onnistu jne. Ja olenpa itsekin erotellut mustia tähtirakeita turkoosien seasta keskellä yötä… 😀

  Leppoisia vuoden viimeisiä päiviä ja oikein hyvää tulevaa vuotta!

  1. Niin ja kun ei niitä juhlia oikein voi parempia kuvia varten uusiakaan… Nyyh.
   Kivaa vuodenvaihdetta ja tulevaa vuotta sinnekin! 🙂

 2. Ei voi taas ku ihastella. Että joku oikiasti näkkee nuin paljon vaivaa ja laittaa lapsille mielettömän hienot ja vimosen päälle mietityt kemut! Vau!

  Omista lapsuuen synttäreistä muistuu mieleen lähinnä harmahtavilla pakastemansikoilla täytetyn vetisen kermakakun vastenmielisyys ja liian laimea mehukatti.