Kylässä yläkerrassa: Eteinen ja tupakeittiö

Kiitos kivalle Tiinalle, teillä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä kurkistamaan yläkerran naapuriemme lämminhenkiseen ja, ah, niin valoisaan kotiin! Tämä koti on siis neliöiltään ja pohjaltaan samanlainen kuin meillä, mutta siinä on yksi ikkuna ja siten myös yksi virallinen makuuhuone enemmän. Myös kylpytilojen lisäneliöt ovat asunnoissamme hieman erilailla eteisestä haukkaistut. Yläkerran asunnon alkuperäinen keittiö (meillä ollut jo edellisen omistajan aikana makuuhuoneena) on vielä työn alla, muuntautumassa vanhimman lapsen makuuhuoneeksi. Kiitos ”ylimääräisen” ikkunan ja kaksi kerrosta korkeamman sijainnin, asunto suorastaan kylpee valossa. Myös alkuperäisiä yksityiskohtia, mm. kaikki ovet, on ilahduttavan paljon jäljellä (meillä ne on hävitetty jo edellisten omistajien toimesta). Kodissa asustaa kaksilapsinen perhe, kolmas lapsi on syntymässä piakkoin. Perheen Tiina-äiti on kova kirpparihai, joten suuri osa kodin esineistöstä on kirpuilta hankittua. Kodissa vallitseekin ihanan boheemi tunnelma ja iloinen tyylien sekamelska, siellä majailee niin kattava otos vanhaa suomalaista lasitavaraa, Alvar Aallon tuotantoa kuin pykälän verran  romanttisempia kalusteitakin, kaikki sulassa sovussa. Tuvan isot taulut, peura ja omakuva, ovat Tiinan kuvataidekoulunaikaisia maalauksia. Tervetuloa kierrokselle!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

12 kommenttia

  1. Ihana,ihana koti. Artekia, Marimekkoa, Bungalovia, vanhaa suomalaista lasia,vanhat peiliovet, valkoiset lautalattiat….aaaah, tykkään!

    1. Siis mä niiiin tiesin tämän! Tiina epäili, josko ilkeilet heidänkin kodistaan, mutta minä sanoin, että niin ei tule käymään, päinvastoin. Hahaa! ;D

  2. Aivan ihana koti! 🙂 Tykkään kaikesta tuolla! Vanhat astiat ja tavarat, lattiat, ovet, kodin fiilis… Ja tämäkin Tiina tykkää bongailla kirppiksiltä aarteita.

  3. Aivan ihana! Millaisilla maaleilla Tiina on toteuttanut nuo maalaukset? Osaisinkohan minäkin maalata… 🙂