Lasten palloseinä

lastenpalloseina1

lastenpalloseina2

 

Perjantaina, lasten päiväunien aikana (nukkuvat päikkärit meidän makkarissa), poistin lastenhuoneen seinäkollaasiin ja kittasin ne noin miljoona jäljelle jäänyttä koloa. Eilen jatkoin projektia maalaamalla seinän pariin-kolmeen kertaan valkoisella pohjamaalilla, kunnes sitten pääsin itse asiaan, tapetointiin. Elloksen ihana ja edullinen (alekupongeilla ostettuna ihan polkuhintainen!) pallotapetti olikin odotellut seinällepääsyään jo useamman viikon, kun aina ilmaantui jotain muuta ohjelmaa. Mutta nyt se on vihdoin seinällä ja kylläpä vaan onkin parempi kuin se entinen harmaa! Keltainen seinäkin näyttää nyt aivan erilaiselta, paljon kirkkaammalta, kun harmaa ei ole ”syömässä” sen tehoa.

Vaikka olenkin suhteellisen kokenut tapetoija ja kuitutapetteihin hurahtanut, ei lopputulos ole aivan moitteeton… Liisterikään (Pride erikoistapettiliisteri), tai ainakaan sen sekoitussuhde, ei mielestäni ollut ihan täydellinen tuolle tapetille, kun sitä piti ihan yhtenään olla tunkemassa lisää, jotta vuodat olisivat olleet kunnolla kiinni, eikä saumat olisi ihan vallan repsotelleet. Vuotien sauma kulkee puolestavälistä palloja, ja valitettavasti jokaisen sauman kyllä näkee. Että jotain mustaa tussia sinne saumaan on kyllä vielä tuupattava!

Kollaasi pääsee vielä seinälle, hivenen muokattuna ja mustalle levylle kiinnitettynä, kunhan vaan saan kaivettua sopivan ison levyn vintistä, kaiken kaman keskeltä.

Kids’ room got big dots on the wall. Finally (wallpaper was waiting for the project few weeks). Huge improvement compared to the old grey wall, even that yellow painted wall looks so much brighter now! Even though this wasn’t my first wallpapering project, the technical result could be much better… Old collage is going to be fixed a bit, attached to one big board and put back.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

27 kommenttia

 1. Hienolta näyttää! Lueskelin blogiasi ja silmiini jäi kuva hienosta kylppärin mustasta levy seinästä, mitäköhän levyä se mahtaa olla?

  1. Kiitti, levy on OSB-levyä (päällä musta Supi-saunasuoja), sitä saa nykyään jo ihan tavallisista rautakaupoista, ainakin Starkilta. Silloin 2009, kun me levyt hankimme, ne piti ostaa rakennusammattilaisille suunnatusta kaupasta (Hartmannilta).

 2. Uijjui!
  Mä katselin kans näitä tapsuja Ellokselta.. olikohan niin että näitä löytyi mm. keltaisena ja vihreänä…?

  Tosi näpsäkältä näyttää ja tässä näkee hyvin nuiden pallojen koon. Mii laiks!

 3. Mahtava! Minä olen myös katsellut pallokuosia, mutta pienenä pallona. Ja Elloksella on ollut pari muutakin mielenkiintoisen näköistä tapettia, kuten se dip dye. Pitäisi saada meille vaan enemmän tapetoitavia seiniä!

 4. Auts! Edelleenkin silmissä soi.. 🙂

  Minä aina mietin et milloinkohan sinun mielestä enough is enough. Sinä taas mietit että more is more. Meitä on moneen junaan ja sehän tästä mielenkiintoisen tekee, elämästä nääs.

  1. Näkisitpä vaan makkarin! 😀 Ei vais, kohta näätkin, se kun on kesäkuun Divaanin ”Bloggarin projekti”. Näytän täällä sitten enemmänkin kuvia, kun lehteen mahtuu vaan yksi. Että prepare yourself… 😉

 5. Ai, olikos tää nyt sitten kovin rohkeaa?!? Maksoin maalipöntöstä 25 euroa, 2 rullasta tapettia yhteensä 48 euroa, liisteriä meni alle vitosen edestä ja työ ei maksanut mitään (eikä tuohon yhteensä kovin montaa tuntia tuhraantunut), eli koko muutos yhteensä alle 80 euroa. Että kovin suuri taloudellinen investointi tämä ei ainakaan ollut, eli jos oliskin ollut ihan kaamee lopputulos (vaikka miksi olisi, sen verran osaan kyllä mielessäni visualisoida), ei olis ihan kauhiasti harmittanut. Mulla on muuten vielä tulevia lastenhuoneita varten kaksi musta- ja kaksi keltapallollista rullaa jemmassa!

  Ja muistakaas nyt vielä se, että seinälle tulee 1×2 metrinen musta levy, jossa taulukollaasi kiinni, eli palloseinää jää vielä aika paljolti piiloon. 🙂

 6. Näköjään e ole ainoa – ihan hirvittävä, jos rehellisiä ollaan. Tuossa huoneessa en voisi olla hetkeäkään ja unet olisivat kaikkea muuta paitsi levollisia. Mutta kukin tyylillään, antaa palaa vaa!

 7. Mahtavaa, että Sinä Oona/Elli/Anna/Tupu (kaikki viimeaikaiset kommentit siis samasta osoitteesta) olet löytänyt takaisin, vieläpä ihan kahdella peräkkäisellä kommentilla. Ehdinkin jo ihmetellä mihin olet eksynyt! 😉

 8. No voi jestas, kun on väritön lastenhuone. 😀 Huomaa sarkasmi sinun kotiasi haukkuvia ääliöitä kohtaan.

  Tuo teidän lasten huone on aivan ihana! =) Siinä oikein kiteytyy hauskuus, leikkisyys, ja vielä lisäksi tyyli ja kauneus!

 9. Voi eikö nuo idiootit voi mennä haukkumaan vaikka puuta. Mitä helvetin tyylitajuttomia paskiaisia nuo oikein ovat. Ettei vaan olis jotain sun tuttuja, jotka ovat kateellisia. No oli miten oli, aivan naurettavaa porukkaa, ei kannata vastata tuollaisille mitään ja antaa niille sitä iloa, että saavat provosoitua. Taitaa heitä itseä vaan vituttaa, kun asuvat jossain järkyttävässä pyökkihelvetissä satojen huonekasvien keskellä tai jossain helvetin mummonmökissä. Taitaa olla kovin huono olo itselläsi, Oona/Elli/Anna/Tupu/Tiina. MEE HOITOON.

  Ps. Sinuna tekisin pikkuhiljaa rikosilmoituksen häiriköinnistä/mustamaalauksesta/identiteettivarkaudesta (useat nimet samalla henkilöllä). Mikä nyt sitten onkaan rikosnimike, mutta varmasti poliisiakin kiinnostaa jatkuva häiriköinti, vieläpä usein samasta osoitteesta.

  1. 😀 Toisinaan mulla on ollut vähän samansuuntaisia ajatuksia. 🙂

   Mutta tuntuu, että nämä ilkeilevät kommentit hämmentävät enemmän teitä, rakkaat lukijaiseni, kuin minua itseäni. Olen, sitten epävarman ja hyväksyntää kaipaavan teiniminäni, jo muutamissa liemissä keittynyt ja sen verran kovasti kyynistynyt, ettei moiset kommentit minua lannista, ihmetyttävät kylläkin. Kun blogeissakin on mistä valita, miksi tarttee kerta toisensa jälkeen punkea omalle epämukavuusalueelleen ärsyyntymään?

   Tiedän, että todella suuri bloggaajien joukko jättää negatiivissävytteiset kommentit kokonaan julkaisematta. Mutta itse olen halunnut pitää avoimen linjan ja julkaisen kaikki kommentit, jotka eivät ole niitä varsinaisia roskaposteja (joita tulee kausiluontoisesti, parhaimmilaan kymmeniäkin päivässä!). Koska elämä nyt vaan on sellasta, ei aina niin kivaa, joten ”let’s face it”.

 10. Aivan ihana muutos teidän lastenhuoneeseen, tosin ei siinä ”vanhassa versiossakaan” mitään vikaa ollut 🙂 Olenkin monille ihmisille sanonut (joille siis blogiasi/kotiasi kehunut) että voisin itse aikuisena ihmisenä asustaa teidän lastenhuoneessa, sen verran hieno on! 🙂 Eikä tosiaan kannata välittää noista/tuosta yhdestä joka yrittää vaan vähäpätöisillä kommenteillaan pahoittaa mielesi! Yleensä sellaisilla ihmisillä itsellään on todella paha olla, joten sen pahan olon yrittää siirtää muille. Ja todennäköisesti kyseinen ihminen on vaan hyvin hyvin kateellinen sinulle ja upealle visualistin silmällesi, kaikki kun sellaista eivät omaa, vaikka kuinka haluaisivat ja yrittäisivät 😉

 11. Olen maalaamassa tyttären huoneeseen yhdelle seinälle ”palloseinän”, tosin kahden värisillä palloilla. Voisitko mitenkään olla niin mukava että mittaisit noiden pallojen halkaisijan ? Itse nimittäin pähkäilen minkä kokoisia palloja tekisin ja tuo koko näyttää varsin mukavalta. Kiitos etukäteen ! 🙂