Lastenhuoneen uudet mööpelitSiitä on jo reilut puoli vuotta, kun viimeinkin löysin lastenhuoneeseen sopivan askartelupöytäaihion Tori.fistä. Sinnikkyys siis palkittiin, olinhan plärännyt myös Huuto.nettiä ”sillä silmällä” jo kesäkuusta lähtien, siitä asti kun silloiset vaavimme, nykyiset taaperomme saivat oman huoneen… Pöydän tuli olla pyöreä, halkaisijaltaan 80-90 -senttinen. Sen sijaan jaloille en ollut asettanut niin suuria vaatimuksia, tarpeen vaatiessa olin valmis sahailuhommiinkin.  Yllättäen juuri passeli 90-senttinen löytyi synnyinpitäjästäni Lempäälästä, huimaan 20 euron hintaan. Pöytä sai mattamustaa spraytä naarmuuntuneen kromijalan peitoksi ja rutkasti kiiltävää valkoista peittämään kulahtanutta lakkapintaa. Olisihan tuo varmasti valmistunut aiemminkin, mutta kun halusin, että pohjatyöt tehdään kunnolla, eikä sopivaa kansilevyn hiomispaikkaa tuntunut löytyvän. Projekti eteni vasta viime viikolla, kun keksimme tehdä sen vintissä (vintin ihana tiililattia suojattiin asianmukaisesti muovilla!). Mies hioi ja minä maalasin (samalla operoitiin myös telkun alla viihtyvä senkki!). Ja miten ne lasten tyytyväiset ilmeet ja innostunut touhuilu pöydän ääressä palkitsivatkaan kaiken vaivannäön! 🙂 Jakkaroiden virkaa hoitavat vielä nahkaiset rahit, jotka ovat sattumoisin juurikin lasten tuolien korkuiset. Pitkällisen pohdinnan tuloksena, kun ei Huuto.net tai Tori.fi:kään ole tuottaneet tulosta (pinnatuoleja lähinnä haeskelin), tuoleiksi hankitaan Ikean halvat peruspallit, joiden jalat pätkäistään ja jotka saavat pintaansa maalikerroksen. Magiksen Almatkin ehtivät pyöriä mielessäni pitkään, mutta eivät ne sitten lopulta tuntuneetkaan meille sopivilta. Liekö syynä ollut valmistusmateriaali muovi?

Pöydän taakse täräytin kaksi Ikean magneettitaulua, jotka olivat nekin odottaneet asennusvuoroaan jo tovin. Tauluihin voi sommitella noiden Djecon eläinmagneettien lisäksi vaikkapa magneettikirjaimia. Pöydässä on huopatassut, joten sen voi nypätä keskemmäs huonetta ja taulun eteen saadaan tarvittaessa runsaastikin operointitilaa.

Huoneen uutukaisia ovat myös säkkituolit, alusta asti itse väkertämäni. Pussukoiden koko on lapsille sopiva 72x110cm, sisällä tietty Styrox-pallerot ja päällisenä Ikean raitakankaat. Pussukoiden piristeenä on kirpeänkeltaiset vetskarit, joita hamstrasin jo talvella kunnon nipun, niitä kun sai kaksi eurolla.

Lapset tykkää, minä tykkään. Mieskin vissiin. 🙂

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

25 kommenttia

 1. Aivan täydellinen lastenhuone ja värityskin täysin mun rakastamaa. Itselläkin on raitakuosia laitettuna muksujen huoneeseen.
  Kiitos vinkistä, mulla on tyhjä kohta lastenhuoneessa ja hokasin että tuollainen pyöreä pöytä olisi siihen kohtaan täydellinen.

 2. Aivan ihana huone! Tästä huoneesta huomaa, että lastenhuoneenkin päävärit voivat hyvin olla valkoinen, harmaa ja musta -lelut, julisteet ym. kyllä tuovat riittävästi väriä. Tämä huone väreineen menee myöhempäänkin ikään asti. Ja mikä parasta -sopii sekä tytölle että pojalle. Onnistunut huone kaiken kaikkiaan!

 3. Aivan ihana huone!! Olen nyt itsekin innostunut piristämään mustavalkoista ripauksella keltaista. Tuo tyyny idea keltaisella vetoketjulla on loistava!! Kuinka muuten tuo ikean matto pysyy suorassa? Itselläni on pari kapeaa versiota ja rutussa kokoaja..

 4. Aivan mahtava huone, katsoin ensin että ensimmäinen kuva on jostain sisustuslehdestä sellainen haavehuone! Mutta sehän olikin aivan oikeasti teidän lastenhuone, mieletön.

  Kyllä tuolla kelpaa leikkiä ja tuotahan on jopa ilo siivota 😉

 5. Todellakin TÄYDELLINEN lastenhuone. Mikä ihana inspiraation lähde tämä sinun blogisi onkaan! 🙂

  Mutta, mistä ihmeestä sä oot löytänyt tuollaiset pyöreät valkoiset nahkarahit? Mä oon metsästänyt mielestäni kaikki paikat, mut ei oo missään tullut vastaan…

  1. Kiitti! 🙂 Rahit on toissakesän löytöjä ”Lahden Vaihtokalusteesta”, 39 euroa/kipale. Ohikävellessämme näin noista toisen liikkeen ikkunassa ja onneksi toinenkin löytyi takahuoneesta. Toisen pohjakangas vain on punainen ja toisen beige, heijastelevat hieman harmillisesti kiiltävästä lattiasta. Kuka tollo nyt laittaa valkoisen rahin pohjaan punaista… :/ (Kirjoittelin niistä aikanaan tännekin: http://divaaniblogit.fi/kesallakerran/2010/07/11/reissusta-tuotua/)

 6. Kolmen värisuorasi, jonka nimeen olet vannonut, on kokenut kolauksen. Ihmeesti alkaa väriä ilmestymään.. ja se on vain positiivista tuohon iänikuiseen kolmikantaasi 🙂

  1. Öööh… jos nyt tarkkoja ollaan, niin väriä ei ole ilmestynyt yhtään sen enempiä, eikä ”kolmikantani” (taisit unohtaa harmaan!) ole murtunut! Jos katsot tarkkaan, huomaat, että muita värejä on vain leluissa ja kirjoissa. Ja niinhän niissä on ollut aiemminkin. 😉

 7. Onko tuo täydellinen värisuora sinulle vakaumus? anteeksi, mutta sivusta katsoen olet naurettava aikuiseksi ihmiseksi :DD

  Ihan ohikulkijana välillä piipahdan Divaaniblogeja selatessani tännekin, mutta olen jo useamman kommenttisi lukenut, jossa vedät pienenpienen herneen nenään, jos joku yrittää vähänkin heilauttaa värisuoraasi. Tuolla logiikallasi Hello Kityt ja Spidermanitkin on ok teillä, kunhan niitä ei ole huonekaluissa / maalattuna seinillä tms. Yleensä kai ne teemat leluissa löytyvät, suht monilla huonekalut ja seinät ovat lastenhuoneissakin valkoiset 🙂

  1. Olet sinä vaan sinnikäs! 🙂 Älä huoli, en minä näin pienistä asioista viitsi herneitä nenuuni vetäistä (vaikka kyllä ne sinne varmasti mahtuisivat, sen verran isoilla sieraimilla minua on siunattu…)! Keltainen on selvästikin aiheuttanut sinulle pahat traumat, joulun puna-valko-mustasta teemastamme kun kuitenkin pidit. ;D Nämä lastemme, nyt näemmä niin hämmentävän värikkäät, lelut ovat suurimmaksi osin Brioja ja legoja, kauniita ja opettavaisia (puu)leluja. Spidermaneja ja Hello Kittyjä ei ole näkynyt, eikä toivon mukaan tule näkymäänkään.

 8. Mistä olet hankkinut tuon lampun? Kaipailen samanlaista, enkä ole netistä mistään löytänyt vastaavaa… Juuri tuollainen ”teollisuusmalli” kiinnostaa.

 9. Aivan ihana ja inspiroiva lastenhuone! Meillä paikat on niin rempallaan, että lapsi ei tule vielä hetkeen saamaan omaa huonetta, mutta postauksesi kyllä virittelevät innostusta suunnitella huonetta jo etukäteen. Ja naurut kirvoitit tuolla viimeisellä lauseella: meillä taitaa olla vähän sama mentaliteetti sisustamisessa, vaikka mieskin toki saa ja haluaa sanoa sanasensa valintoihimme :)!

 10. Onpa todellakin hieno lastenhuone! Mistä kuvan kello on? Juuri tuollaista olen hakenut. Kissojen ja koirien kera. 🙂

 11. Aivan ihastuttava lasten oma huone, niin mun makuun. Samaa fiilistä oon yrittänyt haeskella oman V&V-duon huoneeseen, nimet ovat erit ja mun muksut hieman vanhemmatkin, mutta tyttö ja poika meilläkin samassa huoneessa saavat (joutuvat) asustaan. Silmä lepäsi kyllä tässä, kiitos! 🙂

 12. Itse en oikein välitä mustavalkoisesta sisustuksesta, vaikkakin toi keltainen tuolla piristevärinä on tosi kiva. Mutta tulee kyllä superkivasti esiin värit noista leluista mustavalkosta taustaa vasten. Yleensä kun lastenhuoneet on sellasta sulosta tai vähemmän sulosta värien sekamelskaa. Mäkin toivon, että niitä Hello Kittyjä en joudu omassa kodissa koskaan katselemaan. 🙂