Lempiruokaa

sosekeitto1

sosekeitto2

sosekeitto3

 

En pistä lainkaan pahakseni, että muutoin niin ronkelit lapseni rakastavat kasvissosekeittoja. Kasviksia voi miksata oman maun mukaan, mutta ihan ykkönen meillä on kukkakaali-peruna-sipulikeitto. Ja kyytipoikana oikein kunnon keko raejuustoa (ainakin tuplasti tuo kuvan keko…). Halpaa ja terveellistä!

 

Kasvissosekeitto:

Kasviksia oman maun mukaan
Vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät
Kasvisliemikuutio tai pari

Keitetään,kunnes kasvikset ovat pehmeitä, soseutetaan ja lisätään purkillinen (ruoka)kermaa, jauhettua mustapippuria, sekä reilusti (kuivattua) persiljaa. Ja eikun lautaselle. Lisäksi iiiso keko raejuustoa. Itselleni rouhaisen myös mustapippuria.

My otherwise so picky twins love veggiesoups. With loads of cottage cheese. And I don’t mind at all! They are both healty and cheap!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

4 kommenttia

  1. Meilläkin on kasvissosekeitto kaikkien kestosuosikki 🙂 Laitan siihen lisäksi linssejä. Myös intialaiset mausteet sopivat hyvin ja maistuvat ainakin meidän lapselle.

    1. Tein piiitkästä aikaa linssikeittoakin, poika tuli hihkuen pöytään, mutta tumman punaoranssin keiton (linssejä, porkkanaa, tomaattimurskaa…) nähtyään ei suostunut edes maistamaan… Vaikka laitoin hämyksi raejuustoakin! Tyttö sentään muutaman lusikallisen söi. :/