Lisää aletekstiilejä olkkariin

alematto1

alematto2

alematto3

alematto4

 

Kesän aikana olkkarin villamatoille suli useampikin jätski, joten matot alkoivat olla jo aika roisissa kuosissa. Mutta ymmärtääkseni jo pelkästään olkkarin 160x230cm ja 190x290cm villamattojen (alakerrassa sitten vielä kolme villamattoa lisää…) pesettäminen maksaisi sievoisen summan, joten aloin haikailla lapsiperheeseen sopivamman, omassa pesuhuoneessa pestävän puuvillamaton perään. Raidat olivat mielessä, kuten myös Kodin Ykkösessä ja Anttilassa monesti ihailemani mustavalkoinen Siru-kolmiomatto. Mattoasia oli kovasti pyörinyt mielessä, joten kun eilen polkaisin laatikkopyörällä Kodin Ykköseen ja hypistelin sekä raitamattoja, että tätä villamaton tyyliin kudottua kolmiomattoa, syntyi ostopäätös. Räsymatto ei jotenkin tuntunut tyylillisesti (pienoiset mökkivibat) sopivalta olkkariimme, joten puoleen hintaan kaupan ollut 160x230cm Siru lähti matkaani. Ja onhan se kiva graafinen matto, noissa kolmioissa on vähän jotain 50-60-luvun henkeäkin. Nyt menevät villamatot varastoon odottamaan pesularahojen löytymistä ja tenavien sisäsiistiytymistä.

Ja maton lisäksi hiljattain löytyi jälleen yksi vastustamaton pöytäliina. Puuvillaliina on Prisman omaa House-mallistoa ja se odotteli mua alepöydässä vitosen hintalapulla varustettuna, alkuperäisen kolmenkympin sijasta! Että kyllä nyt alkais meidän taloudessa olla aika hyvä valikoima pöytäliinoja!

New cheap textiles, a carpet and a tablecloth.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

5 kommenttia

  1. Hei,
    Minulla on ollut useita kudottuja villamattoja juuri siitä syystä, että ne on ollut helppo pestä pesuhuoneen lattialla. Riittävän kylmää vettä, mäntysuopaa ja varrellinen harja, niin hyvä on tullut ?. Viime vuosina ymmärsin, että kun olen levittänyt ne pihalla mattotelineelle kuivumaan, vetelen vielä letkulla kunnon huuhtelun, niin ei jää saippuaa mihinkään. On toiminut ainakin meidän mattojen kanssa!

  2. Kävin innoittamanasi kaupassa valmiina ostamaan pöytäliinan. Täällä pk- seudulla liina ei ollut vielä noin hyvässä alessa :(.
    Jäi ainakin vielä kauppaan.

  3. Mulla on toi perinteinen musta-valkoinen Ikean blogimatto, ja olen pessyt sen ihan mattopyykillä mäntysuovalla ja järvivedellä. Ei mennyt miksikään. Ja ainakin Epilässä on sellainen itsepalvelupesula jossa voi pestä mattoja, pesulle tulee hintaa noin 20 eur/matto. Tosin sieltä en oo villamattoja pessyt.

  4. Olen käynyt hypistelemässä samaista kaunista mattoa mutta se tuntui tavallista karkeammalta, onko näin kuitenkaan käytössä?