Magneettiliitutaulu-projekti

magneettiliitutaulu1

magneettiliitutaulu2

magneettiliitutaulu3

magneettiliitutaulu6

magneettiliitutaulu5

magneettiliitutaulu4

 

Ensi viikon keskiviikkona meille tulee vieraita, joiden takia on saatu vauhtia pitkään suunnitelman asteella lojuneisiin projekteihin. Niihin kuului mm. jo raportoitu lasten leikkihuoneen ”sirkustapetointi” ja tuoreimpana nyt tämä työn alla oleva magneettiliitutaulu-projekti. Tämänkin homman primus motor oli isäni, jolla on sekä riittävästi aikaa, sopivat tilat ja tarvittavat kädentaidot, että halu auttaa. Ja tämä viimeksi mainittu tietenkin lämmittää mieltäni kovasti.

Idea lähti isosta kaksinkertaisesta patterista, joka etenkin alussa, leikkihuoneen valmistuttua, pisti lasten pyöreän piirustus- ja leikkipöydän ääressä istuessa ikävästi silmääni, etenkin kun ikkunan alareuna on melko korkealla. Tämä magneettiliitutaulu toimii siis samalla myös patterinsuojuksena. Alun perin olin ajatellut levyksi vaneria, mutta isäni vakuutti autokatoksessamme tarpeettomana pyörivän lastulevyn olevan ihan riittävän kestävää, etenkin kun alareunaan tuli jäykkäriksi valkoista muovimattoa liitupölyltä suojeleva puulista. Minä mietin seinän ja levyn väliin kiinnikkeiksi kertopuupalikoita, mutta näppäränä miehenä isäni taivutteli itse tuollaiset sopivan kokoiset sirot metallikannakkeet. Levyn päälle tulee vielä edellisellä asukkaalla palvellut puurimoista tehty ikkunalauta, jonka isäni kaventaa ja lyhentää sopivan mittaiseksi. Siihen saa sitten kynäpurkit ja piirustuspaperirullan kätevästi riviin.

Isäni kävi iltapäivällä kiinnittämässä levyn seinään ja illansuussa minä marssin Prismaan, jo netin perusteella kalliiksi toteamaani magneettimaalia ostamaan, mutta sepä olikin paikan päällä vielä kympin kalliimpaa (59,95€/0,5L). Grrr. Koko 0,5 litran purkillinen (jestas mitä mönjää, ranne maitohapoilla sitä veivasin tasaiseksi!) kuluu tuohon himpun yli neliömetrin levyyn. Onneksi oli sentään liitutaulumaalia valmiiksi kotona. Sunnuntai-iltana voisikin sitten jo olla liitutaulumaalitkin pinnassa. Ihan huippua, että tämä projekti viimein toteutuu! Kiitokset siitä isälleni!

We are getting a magnetic chalkboard (thanks to my dad)!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

2 kommenttia

  1. Miten nuo patterin lämmittävät ominaisuudet jaksavat työntyä puun läpi jos se peitetään vielä ikkunalaudallakin? Kiva suojus muuten.

    1. No siis. Levyhän on vain patterin korkuinen, hieman leveämpi kyllä, jotta leveys olisi ikkunan kanssa sama, mutta sivut on jätetty ihan auki. Ja vielä kun levyn ja patterin välissä on ilmatilaa ja se hylly on rimoista tehty ns. ritilä, niin ilma kiertää kyllä. 🙂 Ja sitten tuolle termostaattiventtiilille on myös jätetty reikä, eli patteri pysyy tietoisena vallitsevasta lämpötilasta. Meidän asunto sijaitsee kaukolämmössä olevan talon puolessavälissä, ja vaikka olemme itse räknänneet termostaatteja pienemmälle ja saaneet lämpötilaa vähän tippumaan siitä, mitä se oli edellisten asukkaiden jäljiltä, ei meillä yläkerrassa todellakaan pääse paleltumaan… ilman sukkia tepsutellaan talvellakin noin 25 asteen lämmössä. Alakerrassa on sitten kolmisen astetta viileämpää, eli parempi nukkumislämpötila.