Marokkoa makuualkoviin

marokkoa1

marokkoa2

marokkoa3

marokkoa4

marokkoa5

 

Siitä on jo tovi, kun kerroin haaveistani lisätä makuualkoviimme vähän marokkolaisia mausteita. Mutta kun en useammastakaan yrityksestä huolimatta löytänyt jo vuosia sitten ostamaamme Ikean jättimäistä hyttysverkkoa isäni autotalliin varastoitujen kamojemme joukosta, jäi toteutus uupumaan. Kunnes se sitten eilen tallilla käydessämme löytyi, kun isäni oli aiemmin hakenut sieltä paketissa olleen, seinään nojailleen suihkuseinän. Ja samalla löytyivät myös niinikään pitkään kateissa olleet seinähyllyjen kiinnityskiskot. Olivat penteleet olleet suihkuseinän takana piilossa! Vielä kun pakkanen ja lumi mahdollistivat villamattojen lumipesun, sai makuualkovi (melko modernit) marokkolaismausteensa!

Meillä on alkovissa kolme 80cm runkopatjaa vieretysten, eli tilaa löytyy tarvittaessa kaikille. Lapset nukahtavat illalla omiin sänkyihinsä, mutta jos vaikka pahat unet piinaavat tai muuten vaan haluttaa kömpiä äitin ja isin kainaloon, saavat lapset tulla sänkyymme ihan luvan kanssa (vauva nukkuu äitin kainalossa yleensä ekasta yösyötöstä alkaen), ja useimmiten sieltä löytyykin aamulla koko perhe, koira mukaanlukien. Lisäksi sängyllä köllötellen saatetaan lueskella, katsella lastenohjelmia (siksi tuo vanha tietokone) ja heittää pari kuperkeikkaa. Ja kunhan vaan saadaan hankittua siedettävän näköinen häkävaroitin (ja lisää takkapuita), sängyllä loikoillen voi fiilistellä myös takkatulen loimotusta. Ja sitten kun taloustilanne sen sallii, tilataan makuutilojen väliseen oviaukkoon myös iso liukuovi. Ja ehkäpä myös takkaan lasiluukut.

Modern Moroccan vibes for our (family)bed.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

5 kommenttia

  1. Ihana idea. Löytyikö jostain koko sängyn levyinen petari? Mäkin haluan tollasen! Neljä ihmistä 160leveässä sängyssä on liikaa!

    1. Meillä petarit on 160 ja 80cm, mutta luulisi vaahtomuovifirmasta saavat kokoleveänkin mittojen mukaan!

    1. Ei ole runkopatjansuojuksia, Ikean runkopatjat ovat tuollaisia valkeita. Petareiden päällä onkin sitten jos jonkinmoista kosteussuojaa. 🙂 Runkopatjojen ja lattian väliin on vielä tulossa pari mustaksi sutaistavaa kertopuunpätkää (sellaiset oli jo valmiina, kunnes ne tarvittiinkin porrashommiin), jotta ilma kiertää alta paremmin.