Melko terveellinen herkku

chiaherkku1

chiaherkku2

 

Vuoden alusta alkaneen vähän terveellisemmän elämän myötä tutustuin mm. chia-siemeniin, joista teinkin jo aiemmin minttusuklaa-vanukasta. Seuraavaksi yhdistin siemenet pelkkään kookosmaitoon ja vaniljaan ja nyt siitä mössöstä on jo tullut osa uutta herkkuannostani. Olen ihan vasta-alkaja näiden kookosmaitojen kanssa, mutta väittäisin huomanneeni niissäkin isohkoja makueroja. Kara-merkkisellä maidolla mössöstä tuli suunmukaisempaa kuin Santa Marian luomukookosmaidolla.

CHIA-KOOKOSHERKKU:

Muutama ruokalusikallinen kookosmaidossa turvotettuja ja vaniljalla maustettuja chia-siemeniä (minä laitoin 0,5 dl siemeniä ja 4 dl kookosmaitoa jääkaappiin turpoamaan, siitä riittää jo useampaan herkkuannokseen)
1/2 pilkottu banaani
1/2 dl jäisiä puolukoita
1/2 dl jäisiä mustikoita
1 rkl hunajaa

Kaikki ainekset sekoitetaan mössöksi ja lusikoidaan kitusiin hyvällä omallatunnolla!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

8 kommenttia

 1. Täytyypä tutustua! Säilyykö tuo valmiiksi turvotettu juttu jääkaapissa kuinka kauan?

  1. Kookosmaidon kanssa uskoakseni ainakin pari päivää, veteen sekoitettuna pitempäänkin.

 2. Nyt tulee kyllä ihan uutta tietoa, kuulostaapa mielenkiintoiselta! Meillä kookosmaitoa ja -kermaa kuluu purkkitolkulla, mutta makeita juttuja en ole niistä koskaan tehnyt. Tätä haluaisin kokeilla, josko saisi lapsille vaikkapa uuden välipalan. Onks tää miten täyttävää? Käviskö esim. iltapuuron tilalle pienelle lapselle?

  1. Tai jos ei tästä ole ihan iltapuuron korvikkeeksi, niin hillo- tai voisilmän asemesta keko puuron päälle!

 3. Kuulostaa hyvältä ohjeelta.
  Muuten, tämä on vähän ristiriitainen postaus. Ensin kerrotaan että yritetään vähentää herkkuja, ja heti perään kerrotaan että tässä on herkkuohje.

  1. Niin no, itse nimesin tämän herkuksi, koska se on niin hyvää. Siemenethän ovat ns. superfoodia, eikä hunajaliru tai kookosmaitokaan ole sieltä epäterveellisimmästä päästä.

  2. Kookosmaidossa on lähes 20 % rasvaa ja onhan pähkinätkin superfoodia, muttei niitäkään kilokaupalla voi syödä.
   Kannattaa muuten tsekata kuinka ”luonnollista” kookosmaitoa käyttää. Suurimmassa osassa niistä on melko montaa lisäainetta.

   Mutta kohtuus kaikessa. Itse söin juuri kreikkalaista jukurttia ja mansikoita 🙂