Mixrackit


Vaikka kotiäidin lompakko valitettavan lituska onkin, oli meille aivan pakko hankkia Mixrackit, kun ne Stockan kantistarjoukseen tupsahtivat. Heti perjantaina hain kaksi, ja eilen mies vielä nouti kolmannen. Korkeimmat mahdolliset tietty (eniten rahoille vastinetta, heh) ja täyteenhän ne tulivat… Pitäisi kyllä käydä läpi nuo jopa kymmenen vuotta vanhat sisustuslehdet ja repiä parhaat jutut talteen ja tehdä niistä joku ihku leikekirja, mutta koskas mulla muka olisi aikaa moiseen ”epätuottavaan” toimintaan?!?

Aikoinaan on tullut tilattua useampaakin kotimaista lehteä (kun niitä on mulle niin kovasti puhelimitse tyrkytetty) ja ostettua irtonumeroina ulkomaisia. Viime aikoina en ole juurikaan raaskinnut lehtiä osteskella ja postiluukustakin on kolahtanut enää vaan Divaani ja Deko. Vaan eipä kohta tule enää Dekokaan. Olen ollut lehden kestotilaaja siitä lähtien kun se perustettiin, vaan nytpä irtisanoin vuosien varrella hurjasti kallistuneen tilaukseni ja jään odottelemaan huimia puhelinmyyntitarjouksia. Tai sitten ostan jatkossa vaan irtonumeroita.

Ja vielä vähän Mixrackistä. Jo vuodesta 2008 (eli jo vanhassa kodissamme) lehdet on säilytetty Ikean kuormaliinoilla kiristetyissä pinoissa. Viime aikoina pinoja oli jo viisi, joten röykkiö oli vähän epämääräinen ja lehtiäkin työläs selailla. Kiitos Mixrackien pinoja on vain kolme ja kun niiden välistä näkyy lattiapintaa, on kokonaisuus sekä käytännöllisempi että paljon ilmavampi.

Mixrackit on Showroom Finlandille suunnitellut Tapio Anttila. Minusta tuli Tapion fani jo vuonna 2004, jolloin suoritin Muotoilija-opintojeni harjoittelun Isku Interiorilla Tampereella ja pääsin tutustumaan Tapion suunnittelemiin julkiskalusteisiin. Niissä oli kyllä jujua! Itse Tapionkin olen tavannut, oikein miellyttävän ja vaatimattoman oloinen mies oli ainakin vielä tuolloin Isku-aikoinaan. 🙂 Sittemminhän Tapio heittäytyi Freelancer-suunnittelijaksi ja on samalla päässyt vähän suuremman yleisön tietoisuuteen ja suosioon. Eikä siis suotta!

P.S. Pöydällä tönöttävät Design Boulevardista ennen joulua (pukki toi äiskälle ja iskälle) noukkimani, keltaisella ja harmaalla kannella varustetut Ferm Livingin peltipurkit (säilövät täysjyväkorput ja varrasleivät). Juurikin samaisella reissulla törmäsin Tiinakaisaan, joka oli noutamassa sitä samaisten peltipurkkien toista väriversiota! 🙂 Kuvioiden puolesta haluaisin kyllä nekin, mutta enhän mä nyt minttu- ja pinkkikantisia voi meille ottaa! :O

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

11 kommenttia

 1. Ohhoh, onpas komeat lehtitornit! Mä katsoin tuosta pienempää versiota makkariin takkapuille.

  Mulla ihan sama juttu Dekon tilauksen kanssa! Vasta pompsahti hurja kestotilauslasku postilaatikkoon ja lopetin tilauksen samantien. Nyt odotellaan tarjousta.. moni lehtimyyjä on kyllä soitellut taas alkuvuodesta, mutta otavalta ei vielä kukaan.

 2. Tosi kauniit lehtitelineinä nuo rackit, katselin itsekin Stockan kuvastoa sillä silmällä – takkapuille olisi kiva saada teline. Ja nyt ostaisin mielelläni juuri tuon, jos kerran Tapio on niin kiva! 🙂

 3. parin vuoden kokemuksella voin sanoa, että irtonumeroiden ostaminen on Dekon kohdalla kaikkein edullisin vaihtoehto. Ovat muistaakseni yhtä lehteä lukuunottamatta olleet joka kk tarjouksessa.

  1. Olen tullut ihan samaan tulokseen Dekon osalta. Monta kertaa olen katsonut lehtitarjousmainoksia ja todennut, että on paljon halvempaa ostaa irtonumeroita. Tilattuna kappalehinta olisi usein paljon enemmän. Tällä tavoin voi myös itse päättää kiinnostaako kyseinen lehti juuri siinä kuussa.

 4. Teet kyllä aina niin mahtavia ale-löytöjä, että ei voi kuin kadehtia! Tosi tyylikkäät nämä ”räkit” ja pysyy varmasti hyvin lehtikasat ojennuksessa.

  Sinullekin laitoin lempiastia-haasteen eteenpäin. 🙂

 5. Tämä tulee nyt tietysti jo myöhään (tai todella aikaisin, miten sen nyt ottaa), mutta Dekosta on myös aina Habitaressa ollut huippuhalpa tarjous, muistaakseni viimeksi noin 70 euroa/2v ja kivat tilaajalahjat päälle.

 6. Kiitos vinkistä. Blogisi on jäänyt minulta huomaamatta, mutta palaan varmasti takaisin kurkkimaan. Ehdottomasti ostoslistalle menee mixrack, meillä on ”vain” yksi pino, mutta siitä en luovu. Olen heittänyt aina vanhmipaa vuosikertaa kirpputorille kun uusia tulee koko ajan, mutta ei kaikkea malta poiskaan laittaa ja minullakaan ei ole aikaa leikekirjan tekoon, olen ajatellut kuvata lehtiä ja tehdä niistä postauksia mutta siihenkään ei aika tunnu riittävän. Tulehan vastavierailulle blogiini.

 7. Pakko kommentoida tota Deko-juttua. Oon kans kiinnittäny kestotilaajana huomiota irtonumeroiden hintoihin. Valehtelematta viimeisen vuoden aikana jokainen numero on ollut alle 5e lehtikioskeissa, joten lakkautin kestotilaukseni ja aion alkaa tästä eteenpäin ostamaan irtonumeroita. Laitoin palautetta lehteen, koska mielestäni kestotilaajan etuna tulee olla se, että lehti tulee pidemmällä tähtäimellä halvemmaksi eikä päinvastoin. Jos mahdollisimman moni antaa samasta asiasta palautetta, ehkä kestotilaajien asema paranee 😉

 8. Irtonumeroiden ostajilla on halvemman hinnan lisäksi toinenkin plussa pelissä mukana. Ruokakauppaan lähtee ainakin kerran kuussa mielellään, kun tietää että uusin deko on saapunut lehtihyllyyn. 🙂