Nukkeperheen koti remonttiin

nukkekoti1

nukkekoti2

nukkekoti3

nukkekoti4

nukkekoti5

 

Näppärän isäni minulle noin 30 vuotta sitten rakentama nukkekoti tuotiin loppuvuodesta sisään, tarkoituksena saada vihdosta viimein se ”vasta” reilut kolme vuotta suunniteltu remontti valmiiksi. Matkan varrella ovat suunnitelmat muuttuneet sen verran, että enpä taidakaan uskaltaa sävytellä taloa, vaan talo jäänee käsittelemättömän vanerin väriseksi. Yhteen huoneeseen jää alkuperäinen, nätti ja sopivan pienikuvioinen tapetti, mutta muut huoneet saavat uuden tapetin. Siniharmaa köynnöstapetti on miehen ja minun ensimmäisen yhteisen vuokrakodin (johon muutimme armon vuonna 1999) olohuoneen tapettia, jonka yhdessä Värisilmän alelaarista kympin/rulla bongasimme. Ihana saada sekin muisto liimattua nukkekodin seinään! Yläkerran jätskitikkuparketti on vielä pahasti kesken, että pitikin ryhtyä moiseen projektiin…

Alkuperäiset kalusteet ovat rikki ja teillä tietymättömillä, joten oliskos vinkata simppeleitä ja kohtuuhintaisia kalusteita? Mittasuhde jotain 1:12 ja 1:16 välimaastosta (alakerran huonekorkeus 17cm).

Kaksosten synttärilahjaksi saaman nukkeperheen isä ei ehtinyt kuvaan, liekö lähtenyt rautakauppareissulle?

My old doll house, made by my father, is under construction.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

6 kommenttia

  1. Moi, tuttavani osti kivat puiset kalusteet Lidlin kausituotteista joulun alla. Yhden huoneen kalustesetti kustansi alle kympin ja ne ovat puuta ja tosi tukevat sekä mukavan näköiset myös. Settejä oli monia erilaisia. Eli kannattaa seurailla Lidlin tarjontaa jos tulisi myyntiin uudestaankin. Kiva talo tulossa teille, itsekin suunnittelen tyttären kanssa nukkekotiproggista. Kiva on myös sun blogi!

  2. Lidlin kalusteita olisin minäkin mainostanut, vaikuttivat päteville. Täällä Lahden suunnalla on Hongkong-niminen sekatavarakauppa ja siellä nähnyt puisia kalusteita kohtuu hintaan myös.

  3. heitä ebayhin wooden doll furniture, me tilattiin sieltä jouluksi. noin 7e per huone, väli oli vpun/puu. äkkiä ne maalaa jos väri on väärä, meille ne sopi hyvin ja tytöt on leikkineet jokapäivä jouluaaton jälkeen niillä.