Nuoren herran kaupunkiasu

Tässä lupaamaani raporttia miehekkäämmästä ylipukeutumisesta (kuten vakkarikommentaattorini luonnehti Vieno-neidin vastaavaa asua). Tässä harmaa-mustassa asussa ei suinkaan lähdetty hiekkalaatikolle, vaan pienelle perjantai-illan promenaadille. Vilho-herralla on päällään Sokoksen alerekistä poimittu, vielä niukinnaukin päälle mahtuva Ciraf-merkkinen (Osuuskaupan oma merkki) kaulusbody, viime syksynä H&M:n postimyynnistä tuolle Vienon päällä olevalle raidalliselle Name It-neulemekolle (toissa kesänä Sotkamon Pajakan alesta 6,50 euron hintaan ostettu, otin tietty samalla isommankin varastoon! Jossain vaiheessa mies muuten sanoi tuon olevan Vienon hienoin mekko. Hieno se kyllä onkin, samaan aikaan sekä rento että juhlava. Vienon pallolliset sukkikset Stockalta) kaveriksi tilattu neuletakki (tuo 86/92 oli pienin koko, siksi se pääsi käyttöön vasta nyt), uudet H&M pillifarkut (vähän vielä täytyy kasvaa, ennen kuin niistä tulee nimensä veroiset!), Elloksen harmaat nahkakengät, musta Prisman puuvillainen alepipo, sekä sokerina pohjalla, viime vuodenvaihteen alemyynneistä noukittu villakankainen kipparitakki (Lindex, himpun alle 20 euroa). Mahtavaa, että se mahtuu vieläkin päälle!

Kuvaan pääsivät myös uusimmat kengät, Stockmannin Style Guidesta bongaamani nahkaiset nilkkurit. Ensin näin sivun alareunassa kuvan, ja pian katsettani ylemmäksi siirrettyäni sainkin yllättyä iloisesti, kun huomasin niiden maksavan vain neljäkymppiä! Joten raaskittiin ostaa ne molemmille, poikkeuksellisesti ihan normaalihintaan (kyttään toki tulevat alet, josko saataisiin vielä isommatkin!). Lasten kengät ovat kyllä aivan sikamaisen kalliita, jopa satasta sais maksaa nahkanilkkureista!

Ja kuten tuosta listastakin voi päätellä, meillä ei harrasteta merkkivaatteita. Ja ne merkittömätkin ostetaan yleensä alesta.

EDIT:
Tässä pikaisen räknäyksen lopputuloksena sain tuolle herran päällä olleelle asulle (harmaine nahkakenkineen päivineen siis) hinnaksi 70 euroa. Ei paha hinta? Neidin asusta (pipo, takki, mekko, sukkikset ja kirpulta muinoin ostetut nahkakengät) nyt puhumattakaan, sen yhteishinnaksi tuli huikeat 33 euroa… 🙂

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

13 kommenttia

 1. Tyylikäs poika 🙂 Ei kaiken tarvikkaan olla aina merkkivaatteita. Just tuo yhdistelemisen taito on se juttu. Veikkaan että jos nämäkin asut olisivat jossain liikkeen ikkunassa niin myisivät kuin häkä 🙂

 2. Suloiset ja tyylikkäät.
  Emmehän itsekään halua verkkareissa kaupunkiin.
  Suomessa harvoin puetaan lapsia näin ihanasti -ajatellen ehkä että leikki on lasten työtä.
  Pariisissa ihailin lapsia, jotka tosiaan leikkivät hiekkalaatikollakin noin.

  1. Niinpä, lapsetkin voi pukea tilanteen mukaan: sadeasu ja kumpparit sateella, ulkoiluvaatteet hiekkikselle ja ”kävelyvaatteet” kaupungille (jossa me tosin olemme noissa kaikissa edellämainituissa asuissa ja toimissa). Ihan joka tilanteessa ei tarvita ”teknisiä” asuja. Nämä kaupunkiasut kääntävät muuten erityisesti turistien ja vanhemman väen päät.

 3. Jos kaikki lapset olisivatkin noin tyylikkäitä! Pakko antaa stylistille täydet pisteet, tätä on paha laittaa paremmaksi 🙂

 4. Ihana pikkumies!
  Minä ainoastaan ihailen ja nostan hattua äidille joka jaksaa ja viitsii pukea lapsensa tilanteen mukaan! Lisää näitä:)

 5. Ihanat lapset ja asut! Tykkaan myos pukea 2.5v pojan tilanteen mukaan, kaupungille rennontyylikkaasti ja sitten haalarit ja goretexit kun tilanne niita oikeasti vaatii. Ja aina ihmiset muistavat ihastella!

 6. Kauniisti ja hyvällä maulla puetut pikkuiset teillä! Itsekään en ymmärrä miksi lasten päälle tulisi joka tilanteessa lastata gore-texiä ja lenkkareita, eiväthän kivannäköiset asut estä lasta leikkimästä ja olemasta lapsi (joitakin tämäkin tuntuu oikeasti huolestuttavan). No,kuten sanottu, siinä missä esteettinen silmä kaupungilla kärsii niin kukkaro kiittää kun alennuksista ja kirppareilta löytyy ihania villakangastakkeja ja muita ”liian hienoina” käyttämäksi jääneitä pukimia.

  Hatunnosto teille!

 7. Aivan ihanan tyylikäs pikkumies! Eikä siskonsakaan kyllä varjoon jää. Minusta on hienoa, että näet vaivaa lasten pukeutumisen eteen, ja myös etenkin ja nimenomaan se, että vaatteet eivät ole merkkivaatteita. Kiva nähdä näin blogimaailmassa, ettei kaikki aina pyöri rahan ja viimeisimmän designin ympärillä, vaan että näitä kauniita vaatteita ja yhdistelmiä löytyy myös ”tavallisilta” merkeiltä.

 8. Jo 5 vuotiaiden ihanien äitinä kyllä lämmittää kovasti tämä sinun tapasi pukea lapset 🙂 Yli- tai alipukeutuen niin varmasti sieltä aina joku löytyy, joka halutessaan marmattaa. Eli menkäämme kaikki tyylillämme 🙂

 9. Oi miten ihanat ja tyylikkäät lapset, sekä ihanat nimet heillä. Kyllä kelpaa lähteä sunnuntai-paseeraukselle! 🙂