Nykyinen mustavalkoinen keittiömme

keittioA4_1_edited-1

keittioA4_2

keittioA4_4

 

”Meidän talo 3/2014 on keittiö,jossa valkoiset ovet,musta taso ja musta seinä kaappien takana. Näyttää ihan kivalta.” Viimeistään tämän keittiösuunnitelmapostaukseen saamani kommentin jälkeen tajusin, että tämä nykyisen kotimme hyvinkin edustava keittiö, jonka takana voin suunnittelijana (yli puolen vuosikymmenen kokemus ammatista) vielä neljän ja puolen käyttövuoden jälkeenkin ylpeänä seistä, on vilahdellut blogissa valitettavan harvoin. Ja tämähän puolestaan johtuu siitä erittäin valitettavasta tosiseikasta, että keittiö niin harvoin on kuvauskuosissa, eli puts plank puhdas…

Kaapiston vasemmalla sivustalla kolme 60cm leveää runkoa, ensimmäisessa kalustepeitteinen jääkaappi pakastelokerolla ja päällä hyllykaappi, toisessa uuni ja mikro (nosto-oven takana) ja päällä hyllykaappi, kolmannessa alhaalla kulmakaruselli, tason päällä 60cm kolo pienkoneille ja kolon päällä hyllykomero. Mustalla liitutaulumaalilla maalatulla seinällä vasemmalta valkoinen 60cm vetimetön laatikosto, 60cm allaskaappi, 60cm kalustepeitteinen tiskari ja 120cm laatikosto. Päällä neljä 60cm ovilla varustettua yläkaappia. Rungot ovien takana 60+60+30+60+30cm, jotta 60cm leveään yläkaappiin upotettu liesituuletin asettuu keskelle 120cm laatikoston päällä olevaa induktiotasoa.

Tulevan kodin keittiösuunnitelmat pohjaavat siis pitkälti tähän nykyiseen hyväksi havaittuun kombinaatioon mustaksi petsattua tammiviilua ja vetimetöntä valkoista, sillä erotuksella että seuraavassa valkoinen taitaa olla kiiltävän sijasta mattaa. Ratkaisevin muutos on keittiön pyöräyttäminen ympäri siten, että keittiössä hääräilijä on kasvot olkkariin päin ja sotkut jäävät puolikorkean seinän taakse piiloon. Tasoksi on edelleen tulossa mustaksi petsattu massiivipuu ja altaaksi musta kivi-akryyliallas, tosin tällä kertaa laskutasolla varustettuna. Ja hanakin miellyttää edelleen. ”Tetris-vaikutelmaa” tähän suunnitelmaan aikanaan hain ja mielestäni siinä myös onnistuin. Kalusteet Kvikin.

Our kitchen.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

7 kommenttia

  1. Heippa! Hyvältä näyttää! Mistä tiedän vitriinit mahtaa olla? Meille on etsinnässä myös tuollaiset perusvitsriinit, ilman mitään koristeluita siellä sun täällä 🙂 ja nuo teidän näyttää hyviltä!

  2. Tosi tyylikäs ja selkeä keittiö teillä. Kuulostaa hyvältä myös tuo keittiön pyöräyttäminen ympäri, kokkailija pääsee samalla osallistumaan paremmin keskusteluihin. (plus kokkaussotkut pysyvät piilossa)

  3. Miten teillä on toiminut jääkaappi ja lämpimät koneet vierekkäin? Meillä on sama tilanne integroimattoman jääkaapin ja apk:n suhteen, ja jääkaappi saa selvästi liikaa lämpöä, kun pakastinosan pohjalle kertyy nopeasti jääkerros. Jääkaapin tilalle on tulossa integroitu versio, ja toivomme ratkaisun vähentävän lämpökurmitusta, kun väliin tulee kaapin muodossa lisäeristystä.

    1. Uunin ja jääkaapin tapauksessa ongelma on lähinnä energiataloudellinen. Erillisuunithan eivät juurikaan kuumene, ja uunin ulospuhaltama ilma on jäähdytettyä (lisäksi uunin takana hyvä ilmankierto). Tiskari kylmälaitteen vieressä sen sijaan on ihan oikea ongelma, kun tiskarin kuumat vesihöyryt haperruttavat kylmälaitteen tiivisteitä. Ja siis myös vaikuttavat kylmälaitteen toimintaan, kuten itsekin olet huomannut. Ongelma on siis vesihöyryssä, ei niinkään koneen tuottamassa lämmössä. Monessa taloudessahan tiskaria (meillä se ainakin pyörii vähintään kerran vuorokaudessa!) vieläpä käytetään paljon enemmän kuin uunia (meillä ainakaan ei käytetä päivittäin).

  4. Minuakin kiinnostaisi nuo tummat (mustat?) vitriinit, mistä ne on hankittu? Näyttävät meinaan just prikulleen sellaisilta mitä olen tuskaisesti etsinyt jo pitkään!

    1. Vitriinit ovat vanhaa Ikean Norden-mallia, joka ei ole ollut valikoimissa enää muutamaan vuoteen. Valitettavasti!

  5. Kiitos vastauksestasi! Täytyy pähkäillä vielä tuota kaappiasiaa. Nyt ollaan toimittu niin, että tyhjennetään apk välittömästi sen pestyä, kuumat posliinithan varaavat aika paljon lämpöä. Joku aikaisempi asukas on kaappien alta löytyneistä pitkistä letkuista päätellen vetänyt apk:n toiselle seinälle, mutta ei sekään kovin turvalliselta vaihtoehdolta tunnu.