Ongelma nimeltä palapelisäilytys

palapelisailytys1

palapelisailytys2

 

Rakastan lasten puisia palapelejä, ja niitä onkin sitten kertynyt jonkin verran, sekä uutena että käytettynä (kuvassa eivät ole suinkaan kaikki). Mutta niiden säilytys on muodostautunut ongelmaksi. Kuinka säilyttää pelit siten, että ne olisivat helposti ja houkuttelevasti lasten saatavilla, mutta palat pysyisivät säilytettäessä paikoillaan. Tai ainakin hyvin helposti löydettävissä. Tässä minun pähkäilyjeni tuloksena löytyneet säilytinvaihtoehdot. Onko jokin näistä ehdoton suosikkisi, tai oletko itse keksinyt jonkin paremman ratkaisun? Ideoita otetaan vastaan!

The best storage solution for puzzles?

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

6 kommenttia

 1. Meillä ilmeisesti sama ongelma tulossa, kun palapelejä on lyhyen ajan sisällä kertynyt useampia. Ratkaisua ei ole tarjota, mutta jään seuraamaan josko hyviä ideoita tulisi muilta. 🙂

 2. Säilytän nuppipalapelejä ja avonaisia muumipalapelejä orthexin kannellisessa (läpinäkyvässä) muovilaatikossa. Ja osa palapeleistä (esim kannelliset) on ihan vaan kaapissa hyllyllä pinossa ja vaikka eivät pinossa pysyisikään, pysyvät ainakin sillä hyllyllä, koska sillä hyllyllä ei muuta säilytetä. 🙂

 3. Mulla tuli mieleen tauluhylly lasten korkeudella. Siinähän voisi olla vaihtuvasti seinään nojaamassa palapelejä ja loput nuissa ylläolevissa vaihtoehdoissa..

 4. Moi! Meillä on myös palapelejä todella paljon. Nuorimmaisen puupalapelit ovat kaikki sulassa sovussa Tigeristä ostetussa, punotussa muovikorissa. Meidän 2-vee kun haluaa aina ja kaikki kerralla tehtäväksi.
  Isompien palapelejä (200-1500 palaa) säilytetään ihan vaan omissa laatikoissaan lasten olohuoneen kirjahyllyssä. Sieltä löytyy myös lasten kirjat ja lautapelit.
  Kivoja vaihtoehtoja olet miettinyt!

 5. Paras noista olisi ehdottomasti Ikean pesupussit. Pienikin palapelien kanssa leikkivä, voi pussia heilutella mielin määrin ja palaset ovat silti omissa pusseissaan.
  Topukka

 6. Moi. Lähiömutsi blogissa oli palapelejä varten ommeltu kankaisia pussukoita. Minusta se oli oikein kiva vinkki. Pussukoissa pelit on kätevä säilyttää samassa paikassa, vaikka jossain isommassa korissa. Palapelien kokoaminen on myös helppo aloittaa, kun yksi peli on paloineen omassa pussissaan.