Perhepyöräilijän aarteet

perhepyorailijalle

 

Kuluneen kahden ja puolen viikon aikana pyöräilykelit ovat ollet erittäin suotuisat ja pyörän mittariin kertynyt jo lähemmäs kolme sataa kilometriä! Mutta kun syksy tästä etenee, ei ne kelit ainakaan paremmaksi muutu. Lapsethan toki ovat sateelta ja viimalta suojassa Bugatti-kuomun alla, mutta kuskilla ei ole yhtä kuivat oltavat, joten pienimuotoisten tutkimusteni jälkeen mies kävi noukkaamassa XXL:stä mojovassa tarjouksessa (hinta vain kolme kymppiä!) olleen sadeasun. Ensin hän suunnitteli pärjäävänsä pyörän selässä ihan vaan pitkällä sadetakilla, mutta tuli nopeasti siihen lopputulokseen, että kokoasu sen on oltava.

Uudesta kypärästäkin mies alkoi haaveilemaan ja minä muistin aikoja sitten nähneeni kuvia Yakkay-kypäristä. Kun hankkii merkin kypärän, voi siihen ostaa myös komean hattumaisen päällisen ja vaikka korvan kohdalle hihnaan kiinnitettävät korvanlämmikkeet pakkaskelejä varten. Miehen tyyliin ja tarpeeseen soveltuisi parhaiten tuollainen öljykankainen lippis-päällinen, joka soveltuisi varmasti erityisen hyvin juuri sadekeleille. Kokonaisuus on vaan sen verran tyyris, että tarvinnee odottaa joulupukkia.

Christiania Bikessamme on takapyörässä kiinteä Abus-lukko, mutta nostamalla takarengas ilmaan, on pyörää melko helppo liikutella lukittunakin. Joten toistaiseksi olemme lainanneet muista pyöristämme vaijeri- ja U-lukkoa, joten laatikkopyörä tarttisi kyllä ihan omansa, mielellään pitkähkön ja järeän.

Eilen leikkelin laatikon pohjalle sopivan kuramaton (Jysmän York-kuramatosta, hankittiin Prismasta), joka suojelee mustaa vesivaneripohjaa naarmuilta ja kolhuilta, eikä pohja ole enää liukas märkienkään kenkien alla.

Kuvat Yakkay, XXL, Motonet.

Essential equipments for our ”family bike chauffeur”.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ