Perunoita parvekkeella

perunanistutus1[1]

perunanistutus2[1]

perunanistutus3[1]

perunanistutus4[1]

perunanistutus5[1]

perunanistutus6[1]

 

Hullu multasormi täällä taas! Koska vielä ei ollutkaan myöhäistä laittaa perunoita multiin, niin tänään sen sitten tein. Joten meillä on nyt parvekkeella 65 litran laastipaljussa 10 siemenperunaa mullissa, valmiina pykäämään mukuloita. Koska olin vähän myöhään liikkeellä ja sääennusteen mukaan on tulossa vielä muutamia aivan upean kesäisiä päiviä, lykkäsin perunat multiin, ilman että niissä oli vielä kunnon versoja. Eiköhän tuossa aurinkoisella ja suojaisalla parvekkeella silti ala pian tapahtumaan!

Perunanistutukseeni tarvittiin 65 litran laastipalju, lecasoraa, turvemultaa ja idätetyt perunat. Työvaiheet olivat seuraavanlaiset:

1. Kerros lecasoraa astian pohjalle.
2. Soran päälle kerros turvemultaa ja siihen asetellaan ensimmäiset viisi perunaa, siksak-kuvion-omaisesti.
3. Lisätään 5-10cm kerros multaa ja siihen toiset viisi perunaa, edellisen siksak-asetelman jättämille tyhjille paikoille.
4. Päälle parin sentin kerros multaa ja kastellaan.

Vihreiden versojen noustessa pintaan, multaa lisätään pikkuhiljaa lisää. Lisää (parempia) ohjeita mm. Kotilieden ja Puutarha.netin sivuilta.

Potatoes growing on my balcony!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

1 kommentti

  1. Hienoa, tumma tupa ja perunamaa! Onnea mukuloille 🙂 Meillä on jo sadonkorjuuaika, äitienpäivämansikka maistuu, nimittäin pihan linnuille 🙁