Pesuhuone edistyy

pesuhuoneenosb2

pesuhuoneenosb1

 

Tänään pitkään paikallaan junnannut pesuhuoneremppa edistyi, kun Jukka kävi läiskimässä OSB-levyt kahteen vielä vanhalla (harmahtavan roosalla ja röpelöisellä) laatalla olleeseen seinään (lattia ja kaksi muuta seinää laatoitettiin jo vuosi sitten). Viikonlopun aikana olisi tarkoitus sutia väriä seiniin ja koota ja värjätä kalusteet. Tai ainakin aloittaa. Tästä se taas lähtee!

P.S. Jos joku Tampereen seutuvilla kaipailee reippaan, ripeän ja pätevän (on oikein uunituore Rakennusmestari) remppaajan yhteystietoja, niin niitä voi kysellä vaikka sähköpostitse!

Today our bathroom got two OSB walls.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

7 kommenttia

 1. Hienonnäköinen kylppäri tulossa:) Mua kuitenkin mietityttää nuo levyt. Kuinka hyvin ne kestävät kosteutta? Itse asun keskieuroopassa kivitalossa ja meillä ei kylppärissä puuta käytetty. Mulla on kuitenkin lähitulevaisuudessa edessä suomen taloni (puutalo) kylppäriremppa ja etsiskelen siihen ideoita.

 2. Meidän pesuhuone on tilava, noin 10,5 neliötä ja OSB-levyllä pinnoitetaan seinät, jotka eivät joudu veden kanssa kosketuksiin. Tosin levy itsessään on jo homesuojattu ja rakenne vesitiivis, mutta sen lisäksi me vielä käsittelemme levyt, valkoisen seinän Tikkurilan Luja-maalilla ja mustan Supi saunasuojalla.

  Meillä on myös pikkuvessat kuorrutettu osbilla ja levyä käytettiin myös edellisen kotimme wc- ja pesutiloissa (Supilla käsiteltyinä), hyvin on toiminut!

  Ihanassa Musta ovi -blogissa tehdään muutes ihan uuteen taloon (täytettävä siis tarkat määräykset) kokonaan puista saunan pesuhuonetta, joten ei pesutilojen seinien tarvitse automaattisesti olla laattaa, kunhan asiat vaan muutoin ovat kunnossa: http://mustaovi.blogspot.fi/2015/01/work-in-progress-sauna.html

 3. Tulee ihan mielettömän upea tuosta teidän kylppäristä.. tai anteeksi pesuhuoneesta! 😀

  Olen ihan sinun blogisi myötä myös innostunut tuosta OSB- levystä ja ootteko koolannu sen seinään kiinni vai ihan suoraanko ruuvaatte? Ja entä tuleeko lattian rajaan pieni rako vai onko se ihan lattiaan asti?

  Ihan mahtava idea käyttää tuota levyä! 🙂

 4. Jätätte siis vanhat laatat levyn alle? Eiks kylppäri-remppa yleensä tehdä purku ja sitten uusi tilalle? Ilmeisesti alle jäävät laatat + vesieristeet ovat kunnossa? Ei siis mitään kostetta tms. ?

 5. OT Jossain aiemmassa postauksessa vahakankaista mainitsit, että Coronna on mieleen. Ideaparkin lopettavassa Finlaysonin myymälässä oli kaikki kankaat, myös kernit ja coronna -50% 🙂

 6. OHO, lastulevy pesuhuoneessa on kyllä jonkinasteinen haaste (ja riski), kosteus ja liima-aineet yms….? Massiivipuu on ihan eri juttu, jos taustat ovat kunnossa.

 7. Juu, me jätimme vanhat laatat alle, koska ne olivat vielä oikein hyväkuntoiset ja asunnon myyjillä oli todistusaineistoa vesieristeistä. Lisäksi taloyhtiö oli tehnyt asunnoissa kosteusmittauksia ja siitäkin oli puhtaat paperit. Meillähän oli silloin vuosi sitten neljä viikkoa aikaa remontoida ja muuttaa, joten kyse oli myös aikatauluista. Pesuhuoneen (3×3,5m) seinät ovat kiviseiniä, päällä vesieriste ja laatta, ja nyt siis kahdella seinällä, joista lähimpäänkin on suihkusta matkaa 2 metriä, laatan päällä osb-levy. Levy on vähän irti laatasta ja lattiasta jopa yhden laatan verran, pintakäsittelyinä on kosteisiin tiloihin tarkoitettu, homesuojattu Luja ja saunan seiniin suunniteltu Saunasuoja. Ja vielä kun proppujen perään tuuppaa silikonia, ei asiassa pitäisi olla mitään ongelmia!

  Tässä kiinnostuneille lisätietoa OSB-levystä:

  OSB (oriented strand board) on ristikkäin suunnatuista, suurikokoisista puulastuista liimaamalla ja puristamalla valmistettu kolmikerroksinen rakennuslevy. Pitkät lastut suunnataan siten, että ylä- ja alapinnan lastut ovat syynsuunnaltaan samaan suuntaan ja keskikerroksen lastut poikittain pintakerrokseen syynsuuntaan nähden.
  Näin levystä muodostuu rakenteeltaan vaneria muistuttava, ristiinliimattu rakenne. Lastujen ristiinliimaus vähentää levyn kosteuselämistä ja antaa pintakerrosten strandien suunnassa hyvän taivutuslujuuden.
  Levyjemme puuraaka-aineena käytetään havupuuta ja liimoina kosteudenkestäviä, matalan formaldehydipitoisuuden E1-laadun synteettisiä liimoja, joten levyn kastumisesta rakennusaikana sateessa ei ole suurempaa haittaa.
  Levystä 95% on puulastua, ja sen liimapitoisuus on matala. Siksi levy on kevyt (keskimäärin 650kg/m³). Ne puristetaan liimausvaiheessa hyvin korkean paineen ja lämmön avulla kasaan, jolloin lopputuloksena on luja levy. Se on ekologista, turvallista käyttää, omaa matalan lämmönjohtokyvyn ja hyvät akustiset ominaisuudet. Sitä on helppo työstää, palastella, ja on persoonallinen ulkonäöltään.

  ….

  Koska OSB-levyssä kosteuden kestävä liima puristuu myös levyn pintaan, on se samalla homesuojattu (vrt. vanerin suojaamaton pintaviilu).

  lähde http://www.genetrade.net/?k=15946