Pesuhuonesuunnitelma

pesuhuone1

pesuhuone2

 

Vaikka pesuhuoneen remontti on vielä 10 kuukauden asumisen jälkeen puolitiessään, olen sentään oppinut aiempien kotien kylpyhuone-nimityksen sijasta käyttämään tähän tilaan paremmin sopivaa termiä pesuhuone. Otti sekin kyllä aikansa!

No mutta asiaan. Pesuhuoneen lattia (Pukkilan Arkitekt Color, mattamusta 5×5) ja kaksi seinää (Pukkilan Arkitekt Color, mattamusta 10×10 ja mattavalkoinen 10×10) laatoitettiin jo ennen muuttoa, mutta kaksi seinää jäi vielä vanhalle laatalle, ja katto inasen valkokuullotetulle panelille. Panelit poistettiin viikko takaperin, ja siinä yhteydessä saatiin sekä 6 cm lisää huonekorkeutta, että melko pienellä vaivalla paikattava ja maalattava valkoinen betonikatto. Ikkunaseinä laatoitettaneen samalla mattavalkoisella 10×10 laatalla kuin suihkuseinäkin ja toinen jäljellä oleva seinä pinnoitetaan mustaksi sutaistavalla OSB-levyllä. Kuten meillä on ollut tapana jo vuodesta 2010!

Kalustus (pesukoneen ja kuivurin päälle yläkaappi, ikkunan alle kaksi korkeajalkaista kaappia ja OSB-seinälle, Muuton naulakoiden alle, puulaatikko) tulee olemaan rouheahkoa, mustaksi käsiteltyä liimapuuta. Samaan henkeen sopii myös musta bambukaihdin. Ja kun tilassa kerta on ikkuna, saa se alleen viherkasvuston. Että näillä mennään!

P.S. Lattiakaivon kansi on rosteria, tuossa heti muuton jälkeen otetussa kuvassa siinä on vielä valkoinen suojamuovi päällä. Ja kun joku sitä kuitenkin kysyy, niin lasten ammeet ovat 65 litran laastipaljuja!

Tuotekuvat Ikea, Jysk, Tikkurila.

My bathroom plans.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

8 kommenttia

 1. Millä aiot nuo kaapit sutaista mustaksi, kyselen koska itselläni olisi samanlaisia hommia näköpiirissä 🙂

  1. En ole vielä aivan varma, joko tuolla kuvassa esiintyvällä Supi-saunavahalla tai sitten Helmi-kalustemaalilla.

 2. Meillä on eteisessä nuo samaiset Ikean kaapit Helmillä maalattuna. Ne olivat kyllä mukavat käsitellä ja maalauksella sai ilmeen sopimaan muuhun sisustukseen. Olemme olleet tyytyväisiä.

 3. Hahaa, sä olitkin jo ehtinyt toteuttaa mun suunnitelmani käytännössä.
  Just täytti pojanpoika vuoden. Olen ajatellut ensi kesänä (viimeistään) kylvettää hänet niin ulkona kuin sisälläkin raksapaljussa (käyttämättömässä), joko pyöreässä tai sit tollasessa suorakaiteen muotoisessa.

  Uskoisin, et hinta/laatusuhde on kohdillaan. Värikin miellyttää mua enemmän kuin pastellit.

  1. Mitenhän nuo laastipaljut toimivat kemikaalien kannalta, niissä kun ei varmasti tarvitse huomioida materiaalin soveltuvuutta lapsille samalla tavalla kuin varsinaisissa ammeissa?

   1. Samaa mietin aikanaan kovasti itsekin. Paljujen materiaali on ”LD PE”, eli pienitiheyksistä polyeteeniä. Katselin tuossa, että kotimehujen säilömiseen tarkoitettu muovinen mehupullo on korkeatiheyksistä polyeteeniä (HD PE). Eli paljujen materiaalin ei sikäli pitäisi olla mitenkään vaarallista. Kuitenkin vasta kaksoset ovat kylpeneet paljuissa, 2-vuotiaista lähtien ja vain harvakseltaan. Vauva kylpee vielä Flexi Bath-ammeessa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Polyeteeni

  2. Ennen muuttoa kaksikko kylpi yhdessä ja samassa paljussa, kun vanhan kodin kylppäri oli niin pieni. 🙂