Pienen miehen pakkasmuotia

Kipaistiin tänään pikkumiehen kanssa New Bohemiaan parturointia varten. Tämä oli Vilhulaisen kolmas parturikeikka, kaksi ensimmäistä sujui muuten oikein mallikkaasti, mutta lopputuloksen tekniseen laatuun äitiliini ei ollut täysin tyytyväinen, joten nyt vaihdoimme parturiliikettä ja tällä kertaa tukasta tulikin juuri sellainen kuin mitä tilattiin. Mahtista, kiitos!

Parturikeikalle Vilho pukeutui mustaan luomupuuvillabodyyn (H&M), harmaaseen 100% kashmirneuletakkiin (H&M, jo ennen lasten syntymää ostettu!), mustiin sukkiksiin (Ellos), alelöytöfarkkuihin (Lindex), eilen noudettuihin harmaisiin villasukkiin (Pomp de luxin nettikaupan alesta), musta-valkeaan hapsuhuiviin (vanha Kapp Ahlin aleostos) ja mustiin nahkanilkkureihin (Stockmann). Takkina Vilholla oli musta toppis (H&M:n alesta kympillä) ja hattuna H&M:n karvareuhu (alesta 3 eurolla). Käsissä mustat tumput (Lindex). Ulkona kuljimme vain noin 50 metriä suuntaansa, poika äiskän sylissä takin suojissa, joten hyvin noilla vermeillä tarkeni.

Äitin oma Pieni suuri mies.<3

P.S. Poikasen lasit Specsaversiltä. Mustista muovipokista etukäteen haaveilimme, mutta nepä olivat vielä liian isot, joten näihin hieman pienempiin ja hillitympiin päädyimme. Mutta onpa näissäkin sopivasti asennetta! Eipä ole muuten kovin helppoa löytää näin pienelle lapselle edes hiukan persoonallisempia laseja, yhtä ja samaa ellipsiä oli kaikkialla tarjolla. Punaisena ja sinisenä… Specsin valikoima olikin iloinen poikkeus!

EDIT:
Kommenttiloorassa kysyttiin, kuinka me aloimme epäillä pojan näössä olevan jotain vikaa. Facebookin puolella siitä lyhyesti kerroinkin, mutta kerrottakoon nyt vielä tässäkin. Eli kesällä, aika tarkalleen puolentoistavuoden iässä, alkoi oikea silmä ihan satunnaisesti karsastamaan. Ensimmäisen viikon-parin aikana sitä tapahtui ihan harvakseltaan, pikkuhiljaa vähän useammin. Ekan pari viikkoa naureskelimme, kuinka poika on tullut isäänsä (jonka piilokarsastus havaittiin ensimmäinen kerran viisivuotiaana ja joka sai ekat lasinsa kuusivuotiaana. Niitä käytti muutaman vuoden ja seuraavat lasinsa hankki sitten vasta 19-vuotiaana.) ja pappaansa, kunnes sitten parin viikon jälkeen keksin googlettaa, mitä asialle oikein pitäisi tehdä. Ja törmäsin tietty niihin kaikkiin kaameisiin syöpiin ja neurologisiin ongelmiin, joiden ensimmäinen oire karsastus voi olla… Joten pikainen soitto neuvolaan ja lääkäriaika saatiin jo samalle viikolle. Lääkäri onneksi sai silloin vielä harvakseltaan esiintyneen karsastuksen esiin, jotta saimme lähetteen silmälääkärin tutkimuksiin, ja samalla hän sulki pois niiden kaikkein kamalimpien sairauksien mahdollisuuden. Piilokarsastus esiintyi aluksi vain ruokapöydässä, syksyn mittaan myös muissa yhteyksissä, erityisesti väsyneenä. Kun silmälääkärin vastaanotolle vihdoin päästiin, selvisi, ettei pojalla ole varsinaista karsastusta, vaan oikean silmän piilokarsastus on johtunut silmälihaksen pinnistelemisestä johtuneesta väsymisestä. Laseissa ei siis ole ”sylinteriä”, vaan linssit ovat pelkät pluslinssit. Neljän kuukauden päästä on sitten ensimmäinen kontrollikäynti, ties vaikka näkö tästä hieman paranisi (lapsen näköaistin vielä kehittyessä).

Saimme linsseihin kaupungin maksumääräyksen, joka olisi kattanut Näkökenttä-optiikasta hankittujen silmälasien linssit, ainoastaan kehykset olisivat jääneet itselle maksettaviksi. Kävimme siis muiden optikkoliikkeiden ohella myös Näkökentässä, jossa meitä palveli itse perustaja, 38 vuotta optikkona toiminut herra. Hän kertoili, kuinka heillä on kaupungin laajin lasten kehysvalikoima, osittain juuri tuosta kaupungin sopimuksesta johtuen. Ja kyllähän niitä pokia olikin, useampi laatikollinen. Ongelma vain oli se, ettemme me saaneet osallistua kehysten valintaan oikeastaan mitenkään… Herra (vaikutti kyllä muutoin erittäin asiantuntevalta ja ammattitaitoiselta!) sovitti pojalle muutamia hyvin perinteisiä pokia, päätyen yksiin, omasta mielestään sopiviin. Ne eivät olleet ”ihan” sitä mitä olimme etukäteen ajatelleet, joten sekä mies että minä kysyimme, onko muita pojan päähän sopivan kokoisia kehysvaihtoehtoja, jolloin optikko vastasi, että ”on, mutta nämä ovat parhaat, näistä lähtisin tekemään”. Ne kehykset, mitkä meille olisi suostuttu myymään, olisivat maksaneet satasen ja linssien osuus kaupungille kuulemma noin 350 euroa… Olin koko illan aivan surkeana, kunnes seuraavana päivänä keksin vielä tutkia Specsaverin sivustoilta heidän koko lastenvalikoimansa ja löysin nuo pojan lasit. Niitä ei ollut liikkeessä esillä tuona harmaana versiona, ainoastaan ruskeana, joten olivat siksi jääneet huomaamatta. Ja voi jestas sitä helpotuksen tunnetta… ja vielä kun selvisi, että lasit tulisivat maksamaan meille vain 149 euroa (pokat peruslinsseineen 79 euroa+kaksinkertainen ohennus, joista toinen, arvo 70 euroa, saatiin kaupan päälle), eli vain 49 euroa ”maksumääräyslaseja” enemmän, tehtiin tilaus samoin tein! Ja lasit maksoivatkin sitten lopulta mamma ja pappa, kiitos vaan!

Poika on ottanut lasinsa vastaan paremmin kuin hyvin, lasit on nakattu lattialle vain pari kertaa tämän ekan viikon aikana. Ja heti toisena päivänä heräsi kiinnostus palapeleihin, sittemmin myös legotornien rakenteluun. 🙂

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

7 kommenttia

 1. Ihanan suloinen poika ja oih, mikä katse! Ihailen myös lastesi vaatteita ja jos ikinä aiot niitä myydä kirppishengessä, niin ota yhteyttä. Meillä on pieni töyhtöpäinen poika puetettavana.

 2. Hauska miten silmälasit saa pienen pojan näyttämään niin isolta pojalta! Suloinen poika! 🙂

 3. Ihan mielettömän sulonen poika <3 Ihanaa että ootte jaksanu panostaa noihin silmälaseihin..mä voin henkisesti pahoin kun nään lapsia joille on tungettu sellaset hirveet kirkkaanpunaset/sinisen pallolasit joissa on vielä sellanen epämääräsen värinen naru takaraivossa..hrr..
  Ja kundin tukkakin on muuten yltiösöpö..

 4. Niin komea poika! Ja voi harmi että sai lasit jo näin pienenä, mutta ehkäpä se näkö paranisi ettei niitä tarvitse koko aikaa pitää. Hyvä että itse tykkää pitää laseja kuitenkin 🙂

 5. Voi että, tuosta pojasta tulee vielä unelmavävy! Mutta pakko kehaista jälleen kerran äidin makua – oletko ikinä ajatellut ryhtyä pitämään nettikauppaa väriskaalan mukaisille vaatteille? Täältä saisit heti yhden aikuisasiakkaan!

 6. Voi, miten tyylikäs ja komea nuori herra. Ihastelin kyllä lapsiasi jo edellisessä postauksessa. Kiva, että löytyi noin sopivat ja istuvat lasit pojalle. Tosi kauniisti puet lapsiasi.

  Ihastelin myös päiväpeittoja, vaikuttavat tosi käteviltä.

  Mä aina ihailen ihmisiä, jotka jaksavat panostaa synttäreihin noin paljon, tosi kaunista. Odotan innolla lisäkuvia synttäreiltä 🙂

  Mukavaa joulunodotusta!