Pihatyöt edistyvät

pihatenee1

pihaetenee2

pihaetenee3

pihaetenee4

 

Tänään olen touhunnut näiden istutusteni kimpussa niin kovasti, että happimyrkytys jo uhkaa. Kyllä tämä ydinkeskustan ulkopuolelle muuttaminen vaan kannatti, omassa karsinassa on kertakaikkisen ihanaa temuta. Ja kaiken sen temuamisen välissä juoda kahveet. Tai mehut. Lapset hyppivät tasajalkaa ja kiljuivat riemusta, kun ekaa kertaa näkivät tuon aurinkovarjon. Ja niin melkein minäkin, on meinaan tunnelmallista istuskella tuolla halkaisijaltaan 300 senttisen hämyisen varjon alla! Ai jai.

Tuijat ovat maassa koristekatteet juurellaan, Laakakatajat istutettu Japaninmarjakuusen molemmin puolin ja siinäkin penkissä katteet paikoillaan (ja musta katekangas alla). Penkissä vasemmalla vanhat Kotkansiipisaniaiset tuloillaan ja isohkon raon jälkeen tuollaiset Alppiruusun jämät. Siihen taidan laittaa lisää katajia. Tai lisää Alppiruusua? Vaiko Tarhakuunliljoja? Vaikeeta tämä puutarhasuunnittelu. Taaimmaisen penkin, jossa nyt majailevat kaikki nuo maasta ylösnostetut reppanat, kanssa olen ihan hukassa. Tai on mulla sinne viisi Seppelvarpua, mutta miten ne sijoittelisi ja mitä seuraksi? Lamohietakirsikkaa, Taponlehteä, Tuiviota… jotain maanpeitekasveja kummiskin?

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

8 kommenttia

  1. Täältä ääni taponlehdelle! Leviää nopeasti, muttei holtittomasti ja on ikivihreä. Ainakin niin, etteivät lehdet mätäne pois. Teillä on hyvin kaunis ja mukavan suojaisa piha. Kutsuu aamukahville 🙂

  2. Vau!!!Hienon näköistä.mistä olet ostanut aurinkovarjon ja saisko siitä lisä kuvia avattuna,kiitos jos viitsit.

    1. Ikeasta tietty, varmaan markkinoiden halvimmat ja helppohoitoisimmat! Varjo samasta paikasta. 😀

  3. Tykkään teidän pihasta, kun on selkeä. Tekisi itsekin mieli päästä pihahommiin, mutta muutettiin talvella ja nyt on ensimmäinen kertaa moneen vuoteen, kun ei ole omaa pihaa.

    Mielenkiinnolla odotan lisää sisäkuvia. Olohuone näytti tosi hienolta!

    Mukavaa vappua teille!