Pizzanpaiston uusi aikakausi

grillipizzaa1 grillipizzaa2 grillipizzaa4 grillipizzaa5

grillipizzaa3 grillipizzaa6 grillipizzaa7 grillipizzaa8

 

Pizzanpaistomme on siirtynyt ihan uudelle aikakaudelle, kiitos miehen kotiin kantaman Weberin pizzakiven. Kivi löytyi pienen googlettelurupeaman jälkeen Clas Ohlsonilta, tietenkin mukavaan alehintaan, alle kolmella kympillä. Tunteja keitellyt tomaattisörsselit ja yön yli jääkaapissa kohotetut pohjat meillä oli käytössä jo aiemminkin, mutta kyllä tuo kivi ihan oleellisen lisäpotkun antaa. Nyt kiveä on testattu jo kahdesti grillissä (ensimmäisellä kerralla oli koko grilli ilmiliekeissä, kun keväinen käyttöönottosiivous oli jäänyt tekemättä ja grillin pohjalla maanneet rasvaiset hiilet syttyivät palamaan… ) ja viileämmillä keleillä sitä tullaan käyttämään myös sähköuunissa. Naan-leipienkin paistamistakin jo suunnittelen.

Pizza stone <3.

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

5 kommenttia

    1. En tiedä, onko siinä ohjeessa sen kummempaa eroa ns. perinteiseen, kun että taikinaa kohotetaan ainakin yön yli jääkaapissa. Kylmässä taikinaan tekeytyy maitohappobakteereja (tjsp), ja se tuo pohjaan lisämakua. 🙂

  1. Onneksi grillin tulinen temperamentti kesytettiin. Kanttarellipizzanne näyttää lumoavalta. Myös perunapizzaa olisi hauska kokeilla!