PuhdetöitäSuorastaan käsittämätöntä, että mitä vähemmän mulla on ollut ”luppoaikaa”, sitä enemmän olen saanut aikaiseksi. Lastenhoidon lomassa aivot saavat raksuttaa ja sitä oikein odottaa sitä pienen pientäkin rakoa, jolloin niitä suunnitelmia pääsee toteuttamaan! Nyt jopa ennen niin inhat ompeluhommatkin kiinnostavat! :O

H&M Homen 30x60cm untuvatyynyt (toinen on vanha kuin mikä ja toinenkin jo hyvän aikaa sitten alesta ostettu) odottivat päällisiä. Alun pitäen olin kaavaillut niihin Ikean ihanaa, jo mallistosta poistunutta viirikangasta (harmi etten ollut hankkinut sitä enempää!), mutta päädyinpä nyt yhdistämään siihen samaisen putiikin raitakangasta (tuleva verhokangas siis). Nytpä se vasta sirkusaiheinen on! Tein tyynyt ikäänkuin toistensa peilikuviksi, eli vierekkäin aseteltuna viiri- tai raitakankaat olisivat keskellä. Ja ne toiset sitten reunoilla. 🙂 Jonkinmoinen kiinnityssysteemi tuohon ”huoltoaukkoon” (kuvissa keskellä, kankaiden vaihdoskohdassa) on vielä suunnitteilla. Mieluiten ehkä kapeasta raitakankaasta ommellut solmiamisnauhat. Tai sitten ihan vaan napit, nähtäväksi jää.

Olinpa kaivannut myös jonkinsorttisia päiväpeittoja vauvojen sänkyihin. Joten samaa halpaa Ikean raitakangasta hankittiin sitten siihenkin tarkoitukseen. Mietin kovasti, antaako sen kankaan raidan kulkea ihan yhtä pötköä sängyn päästä päähän, vai tarviiko se jotain jäynää. No, pientä jäynää siihen tuli, kuka arvaa miksi? No tietenkin siksi, että nyt raidat ovat kuin Ikean Stockholm Rand -matossa konsanaan!

Eli kävi kuten Minnalle, pitkään Ikean ”blogimattoa” ihailtuani ja sen suurta suosiota harmiteltuani, muutti se lopulta meillekin. Aiemmin meillä ei edes ollut maton tarvetta, kun pari taljaa riitti tarpeisiimme. Mutta nyt, kun talja muutti työ/kirjasto/tv-huoneeseen ja vauvat tarvitsivat lämpimämmän maton (etenkin talvella lattia on ollut ikkunan alta hyvinkin viileä) en voinut vastustaa kiusausta. Vielä kun tuo matto rimmaa niin hienosti sen raitakankaan kanssa! Oli muuten Tampereen Ikean vimonen kappale tuota pienempää kokoa (mallikin myyty) ja isotkin olivat lopussa. Jos tuosta matosta nyt jotain negatiivista pitää keksiä, niin ainoa harmillinen asia on tuon vaalean raidan runsaskätinen ”luonnonvalkoisuus”. Eli mun makuun saisi olla hitusen valkoisempi.

P.S. Melkein unohdin mainita, että tuo raitakankaan muokkaaminen on useammassakin hienossa blogissa näkemäni juttu, ei siis suinkaan itse keksimäni! Olisi oikein hauska juttu, jos lisäisitte kommenttilootaan linkin aihetta käsitteleviin blogipostauksiin, joko omiinne tai muiden, niin nähtäisiin, mitä kaikkea hienoa siitä on saatu aikaiseksi! Tähän hätään en löytänyt kuin vanhan luokkatoverini Tuija(riika)n rallityynyn!

EDIT: Vähän vielä lisää tonkimalla löytyi Minnan triangelityyny!

SAATTAISIT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

6 kommenttia

  1. Tää on tosi vinkeä blogi, tulee nykyään usein vierailtua (vasta vähän aikaa sitten löysin nämä divaaniblogit). Sulla on kyllä ihan pettämätön sisustus- ja lastenvaatesilmä 😉 Mietin kyllä, miten jaksatkin niin panostaa kaksosarjen lomassa. Vaikka se tuo kyllä kummasti virtaa, kun miettii, mistä aina ne omat puuhasteluhetket pihistää. Paljon hyviä ideoita olen jo varastellut, kun vaan ehtisi niitä toteuttamaan 🙂